Българинът очаква още по-високи цени заради кризите

Няма желание за нови избори, каза Яница Петкова
21 апр 2022 10:43, Анисия Иванова
32

Близо 85% от българите очакват още по-високи цени на основните стоки, а почти 50% не искат нови избори и са толерантни към украинците. Това показват данните от последното изследване на социологическа агенция "Галъп интернешънъл".

"От времето на пандемията постепенно растат притесненията на българите за цените. Сега около 85% се притесняват за цените. Имаме наслагване на кризи, висока инфлация, конфликт в Украйна - всичко това води до притеснения. За последен път толкова висок беше делът на притесняващите се за цените през 2012-2013 г.", коментира политологът от "Галъп интернешънъл" Яница Петкова в "България сутрин".

Желание за нови избори и смяна на правителството все още не е налице. Около половината българите смятат, че не са необходими предсрочни парламентарни избори. Има някакво привикване, защото този показател не расте, посочи Петкова.

По думите ѝ пред Bulgaria ON AIR, у нас се наблюдава умора от политическа несигурност, а в същото време няма нова политическа алтернатива. Поради тези причини българите не желаят нови избори. За българското общество било ясно, че голяма част от икономическите и политически проблеми не произлизат от нашата страна.

"Ако при предишни ситуации с бежанци е имало известни притеснения, в този случай толерантността към бежанците от Украйна е доста голяма. Едва 1/4 смятат, че бежанците от Украйна са заплаха за сигурността на България. Отношението е много положително", каза още Яница Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
7
 
! Отговори
До 23 пост преди 2 години
И кой мислиш че трябва да дойде на власт при едни предсрочни избори? Или да се завърне отново магистралчика Борисов? Не, благодаря!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ти каза за изборите? Избори!
18
2
 
6
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Помпайте още, малко е!!! Валутния борд пречи да се краде- махнете го, другарите от БСП са доказали че могат и владеят материята в детайл
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като няма желание за нови избори ,свиквайте с високите цени на всичко и спрете да мрънкате.
16
5
 
11
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Не е проблем.Ще стоим гладни в подкрепа на украйна.Важно в момента е те да са добре
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро миналото ще ни се види рай! НАП, КАТ и всякакви други рекетьори вече са с определени "таргети" за щавене на населението. Пари им трябват на новите мафиоти, парииии...
14
0
 
13
 
! Отговори
До 17 пост преди 2 години
Да, това е на дневен ред, но не очаквайте от Киро канадеца и компания да го решат. Какво ги виждаме да правят? Ами взимат заеми бре, постоянно взимат заеми, ама забравят май, че заема трябва и да се връща. Пък като прибавим и Борисовите милиарди заем....пра,пра,пра внуците има да ги плащат.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това е на дневен ред! А не да се чудим как най-първо да угодим на украинците и запада. Хуманитарна помощ може да дадем еднократно, макар и това не е наша работа и грижа.
12
1
 
25
 
! Отговори
Хихихоев преди 2 години
Предв блока ми се появи украйнска кола... цените почват от 60 хил лв за ВТОРА РЪКА... нямат застраховки, нямат винетки, нямат прегледи.. нищо няма - един стикер няма на предното стъкло. Нас ни тормозят с всякакви идиотии, държавата мащеха.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее как бе не ви ли се лежи отново по паветата?
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте се оправдавали с кризите!!! Миналата година криза нямаше, а газта се повиши с над 300%. Не кризите са виновни, а некадърните управляващи!!!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали помните как точно преди има няма 5-6 месеца изявленията на Централните банкери бяха че въпреки техните интервенции на пазарите инфлацията щяла да бъде преходна .Това го казваше през ден Кристин Лагард от Европейската банка .Цената на всеки лев ,всяко евро ,цената на нашите пари се определя от нейната парична политика .Така че инфлацията беше генерирана именно от там .И те са главните виновници за това бедствие .Нужен е съд за тези престъпници !!!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палете колите и отивайте пред централата на Европейската банка -ЕЦБ във Франкфурт -нашите политици са глупави и продажни това е факт НО инфлацията дойде от политиката на банката за нулеви,отрицателни лихви и трилиони парична маса налята БЕЗ покритие ,правителствата убиха производствата с мерки и инфлацията удари целия ЕС.Това са фактите ,вдигнете си високо главите и вижте от къде идва проблема и не си губете времето .Банките ни докараха тези цени и те са главните виновници за инфлацията
7
2
 
17
 
! Отговори
Панелистанецът преди 2 години
има африкански доходи, африканско здравеопазване и пакистанска инфраструктура. Невероятна страна с 80% населена с крепостни селяни като тия, които бяха изкарани от господарите си вчера да просят пари!!!!
6
7
 
12
 
! Отговори
Слава Украина преди 2 години
на мене всичко ми е безплатно с жената и 3 дете деца, ни дават 5 x 40 лева на ден, с 200 лева си живеем като Императорско семейство!
5
3
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Урки на хотел нещем то за нас нема хотел :)))
4
1
 
19
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
виждате ли как се насажда обществено съгласие - чрез пропаганда, а иначе българина много добре знае, че това е поредният Геноцид и че храните в София са по-скъпи от Центъра на Париж и Берлин!
3
1
 
14
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Той българина не ги очаква, ама те са факт всеки Божи ден. Жалка картина сме, ама пък по-важно е да дадем " техническа помощ" на украинците, каквото и да значи това. Щото вчера техния Кулеба сам си я изиска от нашите смешници.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А между другото планът на глобалистите си продължава. В Китай например са нарочили зеленчуците за източник на ковид и унищожават насажденията на фермерите.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овцата по принцип е послушно живoтно.

Спонсорирани публикации