Раздават хранителни продукти на украински бежанци

Помощта се получава в Центъра на бесарабските българи в България
30
Раздават хранителни продукти на украински бежанци
Снимка: Pixabay

Между 10 и 18 ч. днес стотици украински семейства ще могат да получат пакет с хранителни продукти за празничните дни. Помощта се раздава след предварително записване от Центъра на бесарабските българи в България на ул. "Цар Калоян" 8 в София, съобщи БНР.

Към момента над 500 бежански семейства получават седмичните хранителни пакети, а за Великден от Центъра са приготвили и боядисани яйца.

Владислав Парушев от Центъра на бесарабските българи в България допълни, че все повече украински семейства се записват за получаване на хранителни помощи и други продукти от първа необходимост.

От началото на следващата седмица центърът ще продължи да приема дарения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: бежанципомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми да слушам и гледам как се грижат в България само за украинските бежанци.За българите Украйна ли ще се погрижи? Срам за всички вас.
18
4
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
и аз правя дарения към БЧК
17
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баща ми с 43 години стаж, 420 лева пенсия. За украинците без ден стаж, минимум 1200 лева под формата на пет звезден хотел и ядене на корем.
16
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия украинци бе алооо. Повръща ми се вече. Какви си тия толкова че само за украинци четеме последните 2 месеца? Какво са направили за българина?
15
3
 
30
 
! Отговори
Просто Киров Канадов преди 2 години
Всички се погрижете за украинските ни братя с ваши пари. На мен само ми дайте да бъркам в бюджета -български и европейски и да ги раздавам
14
3
 
48
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Печено агънце за Великден в 5 звезден хотел добре ще дойде на "бедните" бежанци. Цялото ни така наречено "правителство" е за Белене. По голям цинизъм не сме виждали до сега - докато нашите пенсионери се чудят как да вържат двата края, Просто Подметкaтa се грижи за украинците като почетни гости. В същото време намира и пари за оръжия, които да им праща. Извода от действията на тези българофоби е че те и партийката им са просто поставени от разни НПО-то, които финансираха пиара им.
13
2
 
29
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
така трябва де е с бежанците ,страдащи и гладуващи . Аз съм доволен ,че с тези 70 лева Великденски ,можах да си купя лекарства и за Великият Ден ще съм на филия хляб и кисело мляко.Но това пък е за здраве и сила .
12
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да им раздадат и пасти и торти.За 100 хиляди украинки се намериха пари а за българите които мизерстват няма.Не стига ли лукса и вниманието по курортите ами сега и Великденски добавки.
11
7
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече ме вбесява! От години има една много мила женица, която обикаля боклукчийските кофи и никой една кoра хляб не и подава. Веднъж и купих сандвич, а тя ми отказа. Жената я беше срам да получава подаяния. А тия мръ сни украински джуки ще ги храним и ухажваме.
10
4
 
65
 
! Отговори
46789 преди 2 години
Влезте във Вайбър групата "Украинци в България" и вижте за какво става въпрос,как нашите деца не виждат море и почивка,а тия идват организирано и безплатно за месец.
9
6
 
68
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Горките украинци, сега ще трябва да ходят с джиповете си за 1-2 козунака и няколко яйца...
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздават им хранителни продукти, за да ги продават после по селата?
7
5
 
81
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
На Разпети петък трябва да сме добри ! Но не мога да приема , че държавата осигурява спокойствие , удобства и грижи за чужди , а своите ровят в кофите !
6
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, само може да се гордеем с това. А *** скъсаното джобче нека си мрънка, докато дреме на смешна заплатка,краде още поне толкова и обяснява колко е велик,колко е добре и как от другите нищо не става и все му пречат.
5
8
 
55
 
! Отговори
братя българи преди 2 години
Убиват ви с вашите пари плащате си убииството
4
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздайте им по 1 апартамент и гражданство, и да си останат в България гледат ги повече от българите колко имигранти минаха от България на тези украинци като чели сме задължени да ги гледаме.
3
4
 
67
 
! Отговори
Независим преди 2 години
А за българите?
2
3
 
73
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Ние от месеци ги храним и отглеждаме . А те с какво се занимават ? Обикалят магазините и се шляят по цял ден по улиците . Да им бяха дали по една метла , поне да метът и да са полезни
1
3
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какво има у чувала :)))