100 г. от рождението на Радой Ралин: Спектакъл "Една красива грешка" в Сатирата

Никога не е имало грам фалш в това, което показва пред света
Обновена: 25 апр 2022 20:29 | 25 апр 2022 20:28, Елка Василева
10

Отбелязваме 100 години от рождението на Радой Ралин. По този повод Сатиричният театър подготвя спектакъла "Една красива грешка".

Изразните средства на сатирата, с които така умело си служи неповторимият Радой Ралин, са актуални и днес, казва синът му Кин Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

"Човечеството ще се пресити от този първосигнален език, където няма подтекст, че малко по малко ще започне да се връща към езоповския език. Сатирикът е човекът, който е най-сериозно полезен за всеки един управник, за всяка власт", добави Кин Стоянов.

А самият Радой Ралин прогнозира: "Светът ще става още по-коварен и няма вече никаква врата, която да затваряш благодарен."

"Хората винаги са виждали истинския Радой Ралин и това се познава. Затова той е това, което е и хората толкова го обичат. Никога не е имало грам фалш в това, което показва пред света", каза внукът на Радой Ралин - Димитър Стоянов.

Впечатлена от стиховете на Радой Ралин е и неговата правнучка Капка, която е едва на 10 години, но вече познава творчество му.

100-годишнината от рождението на знаменития писател, поет и сатирик ще бъде отбелязана на 27 април със спектакъла "Една красива грешка" в Сатиричния театър. Участие в него ще вземе и композиторът Хайгашод Агасян, който е бил сред близките приятели на Радой Ралин.

"Това беше преди 30 години - направихме една касета - Радой пее, докато не стане ясно".

На спектакъла по повод годишнината Хайгашод Агасян ще изпее две песни: "Примирение" и "Ода за доносниците".

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
роди се-живя и умря. преди 2 години
остави нещо на света!
6
1
 
1
 
! Отговори
Радой играе... преди 2 години
...в комедията "Невероятна история" от 60-те, по негов сценарий, в роля на зам. гл. редактор. Журналистът Зарков заминава на море и Радой му поръчва "напиши от плажа нещо за фуража". Отпуската на Зарков се оказва гаф, съпроводен с фейлетон, от който гръмва цяла БГ. Гл. редактор моли Радой да напише опровержение, но той отказва...който е дробил, да сърба. Ядосан, главният му заповядва да не пуска никой в редакцията, Радой-това-ДА, после, прати да търсят Зарков по морето, Радой-това, ДА...Майтапп
5
0
 
0
 
! Отговори
Д0 2 преди 2 години
ЧЕРВЕНИ гнусни, продажни. Тъщата на 83, вчера на врликден ми каза: на мързеливите, необразованите, малограмотните ние няма да им плащаме данъците. Говориме за хората, които по една или дтуга причина не са имали равен старт. Равен с комунистите. Тя, червената *** беше орг. секретар ндимитровски рай на БКП.
4
0
 
1
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 2 години
Р. Ралин. Столетницата /БКП - БСП/върви и се ослушва. Уви всеки миг става все по дърта. И като изгубена държава/СССР/ след нея се носи само слава...слава.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сит търбух, за наука глух". ВЕЛИКАН!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Когато си тръгнат ОТВРАТИТЕЛНИТЕ остават ОТВРАТЕНИТЕ!.....само дето в България има още ОТВРАТИТЕЛНИ червени!!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
"Криво ляво ще го минем, пак ще се изправим, тук таме ще се препънем, но надупени ще останем!"

Спонсорирани публикации