Заплата за Украйна? Криворазбран ли беше Кирил Петков?

Любомир Аламанов: Премиерът не е обикновен гражданин, за да прави дарителски кампании
26 апр 2022 19:29, Красимир Ангелов
136

Призивът на премиера Кирил Петков за събирането на средства за Украйна предизвика разнопосочни коментари.

"Г-н Петков успя да обедини цялата нация срещу себе си - русофили, русофоби. Това е поредната глупост от неговия пърформанс. Защо не даряваме капачки, защо заплата?", попита бившият евродепутат Николай Бареков.

"В тази крехка коалиция саботажът е от БСП. Това е призив хората, които критикуват яростно, те да направят нещо, да действат. Когато това правителство падне, ще се върнем 2020 г.", коментира журналистът и актриса Искра Ангелова.

Още по темата
Темата провокира коментар и от страна на коалиционните партньори. Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро.

"Идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора", написа Трифонов в профила си във Facebook.

А гражданите на най-бедната държава в Европейския съюз са категорични, че не могат да си позволят да дарят по една заплата на Украйна за закупуване на боеприпаси.

Според експерта по комуникация Любомир Аламанов премиерът има други функции, които не включват откриването на дарителски сметки.

"Кампаниите за дарителски сметки трябва да се правят не от хора, които са във властта, те имат друг богат арсенал от средства, с който разполагат. Нашите данъци, парите отиват в държавната хазна. Премиерът не разбира, че бидейки начело на държавата, неговата позиция е по-различна, той не е обикновен гражданин, случаен човек", коментира Аламанов.

Вижте повече в репортажа Даниела Владимирова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ГОСПОЖО НИНОВА , ОГРОМНИЯ УКРАИНСКИ ТОВАРЕН САМОЛЕТ УТРЕ ЩЕ НАПРАВИ ШЕСТИЯ ПОРЕД ПОЛЕТ СОФИЯ - ПОЛША , НАТОВАРЕН С ,, ДЕТСКИ ИГРАЧКИ И ПАМПЕРСИ " !!! АГНТА , БЪЛГАРСКИ НАИСТИНА ЛИ СМЕ МНОГО МАЛКО УМНИ ??? ЗАПОЧНЕТЕ КАМПАНИЯТА ЗА ПРЕВЕЖДАНЕ ПО ТРИ ЗАПЛАТИ И ТРИ ПЕНСИИ ЗА СНАРЯДИ И ГРАНАТОМЕТИ НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ , ЦИРКАДЖИЯТА ОТ КИЕВ !!!
7
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криворазбран беше и така ще си остане. Жената т вчера ме предупреди, че ако пратя един лев за оръжие директно ще ме ликвидира с тавата. Даже и жената не го разбира, а тя е разбрана жена.
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е от 5 месеца ПП вероятно че паднат скоро ,че са като итн ,ще се сринат и под 4% долу сащ НАТО и украйнските фашисти
5
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях твурдо инеден да дам на Киро поне година, за да се развихри и белким държавата тръгне на добре. А пък май човека не е просто неопитен, той е некадърник. Прави гаф след гаф. Знаеш, че българите са супер чувствителни на тема доходи и за супер негативно настроени към даването на оръжие на Украйна, и предпокойно изръсваш как трябвало да си отделим и последния залък за да съберем кинти за оръжие. Тозинверно е на вързано куче хляб не може да хвърли. Ужас просто.
4
0
 
27
 
! Отговори
Про100 Киро преди 2 години
гриндера...
3
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо има нужда от психиатър. Много е опасен за държавата. Трябва някой да му помогне спешно.
2
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е национален предател.Него го интересува повече Украйна отколкото България.
1
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криворазбран бил.. Киро ти си най голямата издънка, влизала във властта....колко глупости ще натвориш още?????