300 камиона и 100 автобуса на жълтите павета в знак на протест

Превозвачите недоволни от скъпите горива и тарифите на ТОЛ системата
144

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата. Те ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата "Александър Невски".

Георги Цанов от Контролния съвет на Съюза на международните превозвачи посочи пред БНР, че с рязкото покачване на горивата последния месец и половина е нарушен  платежен баланс на фирмите от бранша.

„Много от нашите клиенти не могат да разберат тази потребност, която ние имаме – да увеличаваме цените. Ние намаляваме работата, защото иначе това е пагубно и ще докара, особено по-малките превозвачи, до фалити.

Затова е много важно да бъде ограничена тази цена по някакъв начин, както е в другите държави, в Испания и Франция, с който държавата намалява цената на крайния потребител на горивата, да не се отразява в увеличаване на себестойността на повечето продукти“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо превозвачите не заплащат тол-такса по второкласната мрежа, а я ползват? Не е редно по голяма част от парите за АПИ да идват от винетките на гражданите.
6
7
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 2 години
Каква вина носи България за високите цени на горивата ?
5
3
 
23
 
! Отговори
А БЕ преди 2 години
Ей, шушляци. Пазарна икономика. Просто вдигайте и вие цените какво толкова? При пазарната икономика никой на никого нищо не гарантира. И аз искам да ми гарантират висока заплата и доходи в частна фирма. Ааа и да - на шефа на фирмата да гарантират печалба за да ми плаща. Абе яяяя. Тоя свет полу де!
4
12
 
19
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Горивата се покачват именно защото лукойл държи 85 % от хранилищата. Прости хора. Русия ни се подиграва. *** народ!
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пък хорица ще се сравняват с Испания и Франция... България като държава съществува с единствена цел- гадна и садистична гавра с населението и! Да се замислят за случилото се през последните 30 години!
2
6
 
34
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Капитализъм - като ти е скъпо горивото, затваряш фирмата и отиваш в друг сектор.
1
10
 
32
 
! Отговори
българин преди 2 години
Хора,докога ще търпим?!Скоро наистина ще можем да дарим заплатите си за Украйна,защото и без това тук няма да можем да си купим нищо с тях