Два протеста в центъра на София, на ВМРО и на Възраждане

Единият иска оставки, другият е в защита на националния интерес
11 май 2022 19:50, Анисия Иванова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Два протеста се провеждат тази вечер в центъра на София. Единият е в защита на националния интерес на България в Република Северна Македония и е обявен като митинг-концерт с организатор партия ВМРО, а другият спря движението по жълтите павета пред сградата на парламента. Той е на най-малката парламентарнопредставена партията "Възраждане" и е с настояване за оставката на правителството.

ВМРО излезе в 17.30 часа в т.нар. "триъгълник на властта" и развя български знамена с плакати: "Киро оставка", "Мизия, Тракия, Македония", "Браним България".

"Това е митинг предупреждение. Имаме информация, че на 24-ти този месец правителството на Кирил Петков се готви да вдигне ветото за започване на преговори за членство на РС Македония в ЕС. Ако това стане ние ще блокираме цялата държава", каза Александър Сиди от ВМРО. Той категорично осъди езика на омразата срещу България в западната ни съседка. В момента цялото пространство между сградата на Министерския съвет и президентството е напълно блокиран за движението.

Според почетния председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов Кирил Петков се надява с гласовете на ПП, ДБ и ДПС ветото над Скопие да падне.

"Петков може би е най-неуспешния и най-смешния премиер на България, но пък най-добре възползващия се от конюнктурата. Той се държи като обслужващ персонал, не като премиер на суверенна държава", смята още Каракачанов.

В другия край на жълтите павета - около паметника на Цар Освободител, добре "оборудваните" с плакати и знамена симпатизанти на "Възраждане" искат оставката на правителството и скандират "НАТО вън".

Според тях правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България. От партията на Костадин Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната. "В момента ни управляват едни марионетки, които са обучени да обслужват чужди интереси. Стоките ще достигнат до 50 на сто увеличение", каза един от протестиращте, който се похвали, че "лично е свалил украинският флаг пред Столична община".

На паметника пред Народното събрание е окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България". /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
продажен долен сайт е тоя, от редакцията сами си говорят в коментарите, раздвоени, разтроени и раздесеторени шизофренично, с плахата надежда, че някой ще се впечатли от русофобските им бълвочи и ще си заслужат центовете... долни предатели на народа и държавата си!
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирав защо истинските български патриоти не могат да дишат без руски знамена
53
9
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Зомби лекувай се,твоите" освободители" от първобитно общинния строй са типични нечовекоподобни сбърканяци.Тяхната пропаганда няма място у нас,а поведението на Възраждане е унизително.Точно както Киро слугуват на чужди интереси.
52
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото се вижда наблюдаваме потрес на Копейкин за подкрепа на военната агресия в Украйна и срещу НАТО и за капак се мержелеят руски знамена.Били " патриоти".Жалки са!Иначе искат оставка на правителството.Събрали се платени другари!За оставка има сериозни причини,а с путински глупотевини е несериозно.ВМРО са сериозна партия нямат място при Копейкин,трябва да са на друго място,РСМ и антибългарската политика ни засягат,но военната агресия и пропаганда да се защитава е комплекс на малоценнос
51
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че ги има патриотите. Но трябва и ние да си мръднем зад**ниците и да излезем масово на протести стещу тия жалки предатели, марионетки за обслужване на чужди интереси. ОСТАВКА !!!! ОСТАВКА !!!! Шут за Киро и Кокоро !!!
50
7
 
10
 
! Отговори
Всички идиоти преди 1 година
Събрали са се всички *** на България да протестират
49
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Путин ,Слава на Русия ,слава на Възраждане.Долу украинските фашисти ,долу НАТО ,долу сатанистите!87% от истинските българи патриоти споделят моите мисли.
48
13
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Тези расис..ти и от двата отбора трябва да ги махнат генерално от БГ. Спряха им кранчето от Русия и почнаха да вият на умрело.
47
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВМРО няма нищо общо с Македония и заслужено стоят извън парламента!! Скоро и БСП ще е вън! Аман от русофили и предатели на българското!
46
7
 
9
 
! Отговори
ВМРО = ДС!!! преди 1 година
ВМРО чий го дирят там? Точно комунистите и СССР унищожиха българското в Македония. Не вярвате ли > Вижте картата. Преди 45-та и след 45-та! Географската карта не лъже. Днес македонците са българофоби точно поради Тито, Югославия и СССР!
45
7
 
8
 
! Отговори
Продавалник преди 1 година
Заменям зелен Москвич за прахосмукачка Филипс .
44
5
 
12
 
! Отговори
човек преди 1 година
Смърт на комунизма свобода на народа!
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно, като Киряка вкара Макетата и цените се утроят, друга песен ше запеете
42
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Органите на реда ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАТ НА МАЛЦИНСТВОТО ОТ *** ДА ПРЕДИЗВИКВАТ НАПРЕЖЕНИЕ И РАЗМИРИЦИ. Това е подсъдимо! СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА МВР!!!
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инсталираната гелосана бутафория трябва да си ходи,в ситуация като тая той не само че не се справя,той е вреден за България и българите!
40
1
 
9
 
! Отговори
BG преди 1 година
До Solar PowerБраво, колко точно казано!
39
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е против Сащ. Младите учат на вън, работят в България в американски кампании, гледат спорт, ползват Интернет от Сащ.Във морските градове мразят руснаците и тяхното нагло поведение. Знаеш ли ,кога ще че дадат морето на комунисти пак:)) в другия ти жалък живот може би.. клоун
38
7
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен 48: Димитър Благоев - Дядото (не очаквам да знаеш кой е): "Русофилството е невежество, което в крайна сметка води до националнопредателство."
37
10
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Боко,шкембе войвода и онова копие на болен сидеров не могат да преживеят че не са във властта.Смешници!Да живее България.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз грозния мангоо един път яде бой във Варна... да видим кой ще го натупа и във София :)))

Спонсорирани публикации