укушева: »скаме пълно отпадане на ƒƒ— на хл€ба

»маме зърнени запаси до събиране на реколта 2023 г.
11 май 2022 10:52, …оана ÷онева
30
 укушева: »скаме пълно отпадане на ƒƒ— на хл€ба
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

«а последните 6 месеца хл€бът не е поскъпнал с повече от 50%.«а сметка на това цената на електроенерги€та поскъпна пет пъти, цената на газа също толкова пъти, поскъпва и цената на човешки€ трус. ѕоскъпват суровините и опаковките, които ние ползваме. —уровината като брашно поскъпна в рамките на 80 до 100 процента. “ова каза ћариана  укушева - председател на ”— на Ќационални€ браншови съюз на хлебарите и сладкарите пред ЅЌ“.

"ћиналата година цената на тон пшеница беше около 350 лв., в момента е 750 лв.", по€сни още  укушева.

“€ каза още, че имаме зърнени запаси до събиране на реколта 2023 г.

"”крайна и –уси€ са основните производители на пшеница. “ъй като поради войната не оперират на черноморски€ басейн много държави, които са теглили от там регул€рно пшеница за потребление, останаха без тази пшеница. »маме достатъчно запаси и об€вихме неограничени€ износ, след осигур€ване на продоволствената сигурност на Ѕългари€", об€сни още т€.

"¬ момента себестойността на пшеницата е пораснала с 50 процента, а т€ е още на полето. ќчакваме реколта с много по-висока цена спр€мо от миналогодишната", каза още  укушева.

"—пекула в цената на хл€ба н€ма, т€ е най-бързооборотната стока. — увеличението на всички производствени разходи, н€ма как да се задържи тази цена дълго време. Ќие все още н€маме €снота какви ще са компенсациите по отношение на електроенерги€та за хлебопроизводителите по цената на електроенерги€та за месец май. ¬ момента работиме на тъмно. Ќе бива да има такова усещане в нито един производител", коментира ћариана  укушева.

"»скаме пълно отпадане на ƒƒ— за хл€ба, най-малко до кра€ на годината. ƒƒ— е платим единствено и само от потребител€. јко отпадне 20 процента ƒƒ— на хл€ба, това значи автоматично да намалее цената на хл€ба с 20 процента, на 2 лв. 20 процента, които прибира държавата са 40 ст., това са огромни пари", об€сни  укушева.

“€ подчерта, че до момента хлебопроизводството е единствени€т бранш, който не е дотиран специално по европейски програми с изключение на една м€рка по отношение на мелниците преди доста време и подчерта, че български€т хл€б е най-евтината храна в цели€ ≈—.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


30
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
28
0
 
0
 
! ќтговори
марш от Ѕългари€ бе преди 2 години
марш от Ѕългари€ бе превозвачи
27
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
 укушева не може да см€та и не разбира нищо от ƒƒ—. Ќа 2 лева, ƒƒ— е 33 стотинки.  артелът на хлебарите на  укушева ще лапнат тези 33 стотинки като топъл хл€б. Ќека да вдигат цената на хл€ба. ѕазарна икономика. Ќо не могат да вдигнат цената на хл€ба и искат държавата да им даде 33 стотинки за нищо. ўе строим комунизъм за богатите и бизнеса и за картелите на бизнеса.
26
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќека хл€бът се продава и за 5 лв »скате пром€на имате € –адвайте и се и още и още да растат цените да останат само способните само добрите хора
25
0
 
4
 
! ќтговори
„»“ј“≈Ћ преди 2 години
ƒа отпадне ƒƒ—, да отпадне акциза на горивото (най-ниски€ в ≈—), да се сложат тавани на цените, да отпаднат акцизите на алкохол и цигари - те това е мечтата на българина.Ќо образованието, здравеопазването, може и водата и тока да са бесплатни. » тогава ще построим комунизма и всички други тъпизми.
24
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќ€кой може ли да об€сни, като махнем данъците от това онова после как държавата ще си плаща разходите т.е заплати пенсии за ремонти строежи и какво ли не ... —итуаци€та е сложна, и разходите на държавата също се вдигат...
23
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
»скаме пълно отпадане на ƒƒ— !
22
0
 
10
 
! ќтговори
јлооо преди 2 години
ƒƒ— се плаща от потребителите.Ќие не искаме намал€ване,защото парите ще останат за вас,а за нас да духаме супата.
21
2
 
11
 
! ќтговори
ако н€ма газ преди 2 години
—лед 1 месец хл€бът ще се продава за 3 лева.
20
0
 
12
 
! ќтговори
!!! преди 2 години
н€ма да свалите и стотинка без ƒƒ—, ..просто ще си приберете пари, а хората даго...налееее!!! Ќали вид€хме ресторантите!!!!
19
1
 
9
 
! ќтговори
ќт поне 10-тина преди 2 години
√одини слушаме та€ особа как видите ли тр€бвало да се повишава цената на хл€ба!≈дин път реколтата била слаба,друг път тока скачал,трети път тока не скачал,ама те пекли хл€ба на газ,четвърти път тока не скачал,газа на скачал,ама те пекли хл€ба на дърва,пък те скачали тройно и така до кра€ на света!јко не се намери н€кой да ги озапти(разбирай държавата) ще се подиграват с хл€ба на хората до второ пришествие!
18
1
 
8
 
! ќтговори
јй —иктир преди 2 години
» после ще питате що държавата н€ма пари за това, що н€ма пари за онова... »ли, щото е по-лесно,  окорчо да дърпа заеми по половин милиард на всеки две седмици, а внуците и правнуците да му мисл€т? ќбщо взето та€ госпожа десет минути л€ слова в стил "мразим да мислим" и "след мен потоп". √уд морнинг на не€ и на ц€лата й рода по три колена напред и назад във времето. ј, купете си домашна хлебопекарна. ѕоне ще знаете какво €дете.
17
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
за всички ƒƒ—то тр€бва да е еднакво, стига богаташите жив€ха на гърба на народа. “о пък наглостта н€ма край
16
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 2 години
ЋќЎќ“ќ ≈, „≈ » ƒј —≈ ћј’Ќ≈ ƒƒ— ¬Џ–’” ’ЋяЅј ÷≈Ќ»“≈ ў≈ ќ—“јЌј“ —Џў»“≈! —јћќ ѕќ ¬≈–»√ј“ј Ќя ќ… ў≈ √» ѕ–»Ѕ»–ј ѕ–»—ѕјƒјЌ≈“ќ  ј“ќ „»—“ј ѕ≈„јЋЅј!
15
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 2 години
ў≈ ѕќ„Ќј“ ƒј ЋЏ∆ј“!! ѕќ ƒќЅ–≈ ≈ ƒј »ћј ѕ–»—ѕјƒјЌ≈ —Ћ≈ƒ ѕ–ќƒј∆Ѕ»“≈!
14
1
 
9
 
! ќтговори
¬есел преди 2 години
ќх мале така ще падне цената, че само хл€б ще €дем...щото за друго н€ма да има пари
13
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
√лупост е при нашата данъчна система да се свал€ ƒƒ— на тази група стоки.ƒържавата, ще загуби много пари от източено неправомерно ƒƒ—. олкото до цената на тока и газта не повече от 10 % от цената на хл€ба се дължи на енерги€та и поскъпването с гол€м процент н€ма как да вдигне цената с толкова. «ърно до 2023 година н€мат защото просто н€ма толкова силози в Ѕългари€, а силозите на хлебарите са 15-20 % от силозите в Ѕългари€! “ези много лъжат за да гепат едни пари.
12
1
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
јз пък искам на хлебарите ƒƒ—-то да е 40% . » без това даже и да им отпадне ƒƒ—-то цената на хл€ба н€ма да се намали с 20%". ўе намер€т хил€ди причини т€ да остане същата, че даже и ще € направ€т по-висока. ј махането на ƒƒ— на подобни фирми е един от най сигурните начини за укриване на обороти, данъци и далавери с ƒƒ—
11
1
 
15
 
! ќтговори
хм преди 2 години
ƒа махнели ƒƒ— за хл€ба поне до кра€ на годината. «наете ли какво ще стане? —ега цената на хл€ба ще € намал€т първоначално с 5-6 ст., колкото да кажат че е намален и още след месец ще кажат, че нещо си скочило и пак ще върнат старата цена. ќбаче в началото на годината ако върнат ƒƒ— и веднага ще натовар€т хл€ба с нови 20% и честито на плебса.
10
1
 
16
 
! ќтговори
хм преди 2 години
“окът бил скочил 5 пъти??? јлоооо!!! ¬ие компенсациите от държавата, които са над 50% от цената на тока за подарък ли ги имате, че продължавате да си калкулирате цените на хл€ба на базата на пълната цена на ел.енерги€та. Ќ€ма ли кой да им набие чумберите на тези алчни и нагли хора.
9
1
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
колкото поевтин€ха книгите толкова и хл€ба като му махнат ддс-то .. едни пари при едни хора