Военни пиха кафе и вода с искане за по-високи заплати

Искат и още допълнителни социални продобивки
85
Военни пиха кафе и вода с искане за по-високи заплати
Снимка: Dnes.bg, архив

Военнослужещи и цивилни служители от армията с мълчалива акция пред Министерския съвет. Те пиха кафе и вода и поискаха по-високи заплати и условия на труд, предаде БНТ.

Участниците в акцията настояват работната заплата на военнослужещите и цивилните да е обвързана със средната в страната, да се увеличи порциона и да се предоставят възможности за ползване на други социални придобивки.

Акцията е организирана спонтанно в социалните мрежи. Тя се провежда за втори път този месец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: заплативоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
18
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 година
Питам ? НОРМАЛНО ЛИ Е МЛАД ЧОВЕК НА АКТИВНА РАБОТОСПОСОБНА ВЪЗРАСТ ДА ВЗИМА ПО МАЛКА ЗАПЛАТА ОТ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН ВОЕНЕН ? ШАПКАРА ЦЯЛ ЖИВОТ СИ Е БАРАЛ АНАТОМИЯТА, ПЕНСИОНИРАЛ СЕ РАНО,ВЗЕЛ Е 20 БРУТНИ ЗАПЛАТИ НАКУП,И Е ОТИШАЛ ДА РАБОТИ КАТО ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНА НЯКЪДЕ,ЗАЩОТО ИМА ПРАВО НА ПИЩОВ ! А ДРУГИЯ ЩЕ БЛЪСКА ДО 68год. И Я ДОЧАКА ПЕНСИЯ Я НЕ ЗА ДА ХРАНИ ШАПКАРИ,ПОЛИТИЦИ И ПАРТИИ !
44
4
 
19
 
! Отговори
SS преди 1 година
Бг армията е само формалност като елемент на държавността ! И децата знаят ,че не може да гарантира нито нац. суверинитет,нито териториалната цялост на страната ! Но тя трябва да съществува иначе стотиците генерали,полковници,подполковници, и прочие хрантутници ще трябва да останат без заплати и пенсии !
43
13
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Шапкарите,както презрително ги нарича народа какво толкова работят,правят или са направили за да искат по високи заплати ? На който не му изнася напуска и си отива на село да пасе козите !
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бяха пили по ракия много леко в карат, още малко и на чай и киноа ще го подкарат.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорът е ***.Ако заплащането е адекватно на труда и изискванията - кандидати има и местата са заети. Ама не са. От хубавото никой не бяга,нали? Значи или работата е тежка и гадна, или парите са малко.Или какво?
40
29
 
10
 
! Отговори
Крали Марко преди 1 година
И вие ли бе храненици търтеи ? Какво правите та да искате. Произвеждате ли нещо ? На България не и е нужна армия. Стига ни жандармерията. Без това не сте способни на нищо. Кой ког'ато иска може да ни гътне. Само сте за парлама. Пионки на фаш. Като искате пари елате да бачкате.
39
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На последните избори показахме, че българите са за фуражките, а не за интелигенцията и професорите. Много им се повдигна самочуствието на шапкарите и за това ще имат претенции.
38
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни тюфлеци. И полицията също. Само заплати. Хей. Бачкайте втора рабита или търсете друга. Но явно метлата е по-удобна. И бе това какво друго правите?
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да метат по-добре ли???
36
3
 
24
 
! Отговори
оня преди 1 година
Има 4000 свободни места бре .Кандидатсваш,вземат те и започваш да лежиш.Толкова е лесно,а кандидати йок.Що ли?
35
2
 
13
 
! Отговори
Анал*лизатор преди 1 година
В армията днес има бонуси само за малка част от военните-само за дъртите ,които имаха право за пенсия и се пенсионираха и останаха на служба с пенсия и заплата.към 4-5хил.лв общо.Но това е за малка част превилигировани,защото след това смениха закона и останалите военни останаха с пръст в устата.Тук се изказват хора,които са били в армията преди 15-20 години и това,което пишат не отговара на истината.
34
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К'во мрънкате бе - зимат заплати, апартаменти, квартирни, храна, купони за храна, пенсиониране на 45-55, по 35 дена отпуск и 60 дена компенсация годишно. Безлихвени кредити, държавни осигуровки. Мръхтуните от 9 до 5 лежите ако дтсне война в извънработно време не могат да ви намерат бе... Нали съм ви виждал като наборник имам 300 наряда годишно, кадроваците имате по 20!!!
33
1
 
5
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
До Анонимен20 заплатки.
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А 12 брутни заплати при пенсиониране на 55 години добре ли е?
31
11
 
20
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Станете военни бе мрънкалници, търсят се много, щом смятате, че е лесно. Ама бързо ще излезете от зоната си на комфорт.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе защо по време на боковото управление,когато нямаше война,ковид и енергийна криза никой не плачеше за заплати,а сега всички са ревнали?Тогава страх ли ви беше,та сега така сте се разпищолили?
29
15
 
18
 
! Отговори
За какво?? преди 1 година
Тези хрантутници какво искат? Пуснали шкембетата и дремят по цял ден. Дори за мисиите в Босна се ослушват, защото няма сто долара на ден както беше в Ирак. Не дай Бог да ни нападнат, ако разчитаме на тази паплаччч по-добре да се защитаваме сами. Наемни теляци на американците са това, а не български войници.
28
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във закона на МО е записано точно и ясно че военни нямат право на каквито и да е било протести . Ако не им отърва бармани сервитьори о готвачи се търсят масово из цяла България
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко езика знаят тия!?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До работещия на 3 места. Не се притеснявай, скоро окончателно ще си починеш. Почивките не са дадени да ходи човек на втората или третата работа, а за почивка. Бях в твоето положение да работя постоянно. Вече имам достатъчно от всичко и нямам нужда да си мръдна пръста от сега насетне. Ранно пенсиониране трябва /няколко десетилетия преди те да ти кажат, че можеш да се пенсионираш/, не 3 работи.