Превозвачите са под прозорците на Петков

Не разпознават своите искания сред мерките на кабинета
18 май 2022 12:58, Александър Попов
58

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Превозвачите и премиерът Кирил Петков се сдобриха след разговори във вторник, но липсата на конкретни решения ги изкара на обявения протест днес.

Те вече са под прозорците на Министерския съвет, стана ясно и че не разпознават своите искания в обявените от кабинета антикризисни мерки.

"Нито една мярка, която е предложена от правителствата, не кореспондира с исканията на превозвачите. Затова обединеният транспортен бранш Ние не сме включени в мерките и никоя от тях няма да има отражение по цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се превозват, което ще увеличи инфлацията", коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пред bTV.

Според него много малко превозвачи използват метан, а и там намалението на акциза е символично. Арабаджиев отбеляза, че продължава да настоява за намаляване на акциза върху петролните горива.

Към превозвачите се присъединяват недоволните таксиметрови шофьори и служители на градския транспорт в столицата.
 


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Богат преди 1 месец
Погледнете трета снимка. Написано с правописна грешка, но гордо и амбициозно размахано. В случая би трябвало да се напише,, ПетролЪТ", но пълният член и неговата употреба явно е забранена територия за много българи. Вижте им физиономиите на тези австралопитеци.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пръв път виждам хора да протестират за правото на шефовете си да си купят най-новия Bugatti
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление си заслужаваме тази участ,няма гражданско общество,нямо го Левски!Българина е наивен и тези хрантутници се възползват от това.Всички тези трябва да се изчистят с нови
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако от всички отрасли си защитаваха интересите, отдавна да се бяхме оправили..
49
3
 
2
 
! Отговори
превозвач-милионер преди 1 месец
искаме пари дайте ни пари за нови коли къщи вили апартаминти искаме още да лапаме
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен49-Искам да уточня,че не съм нито за Бойко,нито за Кирил!Бойко може да е крал(?),но от това,което е работил! А тези новите крадат директно от НАС-тези,на които обещаваха"БЪЛГАРИЯ като ШВЕЙЦАРИЯ"ХУБАВО ИМ ДОЙДЕ ОСТАВЕНОТО ОТ Борисов!Борисов никога не ни е лъгал като тези и ни казваше какво може да се даде,а ако няма пари казваше,че няма-точно и ясно! Стига вече оправдания с Бойко! И да не се оправдават (отчасти) с войната,защото тя е от 02.2022,а цените хвръкнаха от лятото на 2021 г!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ли се сетиха,че на запад има пътища а на изток чакъл,къде бяха когато ТИКВАТА строеше уж МАГИСТРАЛИ.Не виждахте ли,че се строеше и крадеше,къде са паркоместата за отдих и почивка както е на запад.Та той дори крадеше и от маркировката,която ставаше причина за много ПТП и жертви не Ви ли е срам???
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен29-Koгато Бойко беше на власт всичко беше нормално на приемливи цени !Отоплението на хората беше на нормални цени-ако искаш на газ,ако искаш на ток,ако искаш на дърва и въглища,но разумните хора се отопляваха на газ и ток,за да няма замърсяване!А от есента насам-майко милаааа,мръсотия,пушек от кой каквото намери за да се топли!Хайде стига вече оправдания с Бойко!Една година откакто ни правляват тези красавци и вижте какво направиха с нас и продължават лъжейки ни!А войната е от февруа
45
0
 
3
 
! Отговори
ПП=ПАРТИЯ ПУТИНИСТИ преди 1 месец
ЩОМ СПОНСОРА ИМ Е ЛУКОЙЛ-ПУТИН........
44
1
 
5
 
! Отговори
ПП-КРАДАТ БИЗНЕСА.. преди 1 месец
УМИШЛЕНО ФАЛИРАТ ПЕЧЕЛИВШИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИРМИ И ГИ ПОДАРЯВАТ НА ОФШОРНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ РУСИЯ, САЩ, КИТАЙ, ИЗРАЕЛ......
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дранье за тази камионджийска клика неуки милионери. Няма го банкянския арестант да ги закриля,а те да му пълнят шкафчинциту и вой до небесата.
42
1
 
6
 
! Отговори
Кирчо лъжеца преди 1 месец
Искате ли да се обзаложим, че Кирчовци излъгаха превозвачите? Днес излъгаха и пенсионерите. няма 21.6% увеличение. Увеличението е може би около 4%. Като прибавим към пенсията 60 лева,които се получаваха до сега, 6.1 % по швейцарското правило и остана около 4 %.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да обявят осигурителни доходи на превозвачите.На 100% съм сигурен ,че се осигуряват на минимален доход.Като не плащат и крадат от нас ,да няма помощи и за тях.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При протестите по време ГЕРБ имаше протести за над 100 дни.ГЕРБ не говори с протестиращите нито за секунда.А сега имаше вече над три разговора.Да не се правят на силни с ТИР-овете и да блокират ,а да протестират пред парламента.,както го правят всички до сега.Това е предложение за сега.ТИР-овете имат слаби страни.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС стачкуват.Това само радва. Дано да фалират и хората да си намерят работа при нормални работодатели.
38
3
 
15
 
! Отговори
Точно преди 1 месец
Вие рушите пътищата,затова задължително трябва са плащате високи тол такси,нахалници такива!
37
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Защо не протестирахте пред прозорците на Б.Борисов? Но не смеехте,защото щеше да ви разпердошинчи и рекетира,а после да ви изгони от работа.Нагли сте!
36
4
 
7
 
! Отговори
niki преди 1 месец
Искаме да не плащаме за това, че чупим пътищата и нека плащат всички балъ*и с коли, които си купуват винетки. Това са им на практика исканията.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ преди 10 години ... само една тоалетна по границата остава да варосаме и влизаме в Шенген ...
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милионерите реват! а ния бедните кво траа да направим?