Чалга, скъпи рокли, алкохол и балони с райски газ - как преминаха баловете в София?

Празникът на едните пречи на празника на други
24 май 2022 21:52, Нели Христова
162

В деня на буквите традиционно се провеждат голяма част от баловете на зрелостниците в София.

Казват, че камбаните на храм-паметника "Св. Александър Невски" се чували на 30 километра. Ревът на двигателите днес обаче успя да ги заглуши, пишат от Bulgaria ON AIR.

Чалга, скъпи рокли, алкохол и балони с райски газ - и тази година са сред задължителните елементи от празничната вечер. А след нея животът на учениците ще бъде променен, вярват те.

"Досега съм учила английски и философия, ще записвам философия", сподели Яна.

"Ще работя една година и ще събирам пари за море. Най-вероятно ще запиша висше извън България", коментира Виктор.

И докато едни чертаят планове, други са оставили всичко в ръцете на късмета си.

"Ще купонясваме, ще пием, всичко е точно, ще се направим на максимум", каза екзалтиран абитуриент.

Оказва се обаче празникът на едните пречи на празника на другите. За поредна година въпросът дали абитуриентските трябва да заглушават тишината в най-големия храм в страната не намери своя отговор.

"Не е приятно, как ще е приятно. Трябва да се вземат някакви мерки, категоричен е Пламен Петров, който работи в храм-паметника "Св. Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво като учат извън България реализация нулева , не могат там да си намерят подх работа и взеха да се връщат
132
1
 
9
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
брутална гротеска!... нямам думи...
131
2
 
1
 
! Отговори
Само Баце и Тесно преди 1 година
И Чалгаааа айдееее
130
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нострадамус - ти си "класиката" за "вечно мрънкащия пенсионер". Абитуриентите винаги - повтарям - винаги са се държали по този начин. Дори и по времето на социализЪма. Разбира се, тогавашните времена не позволяваха толкова показност, но.. според ислите и възможностите и тогава го правехме. Остави младите да вземат последните си свободни мигове както им харесва. После идва ярема и каиша на живота. Ще имат време да се превърнат в "морални стожери" като теб. Сивото всекидневие ще се погрижи!
129
0
 
21
 
! Отговори
redordead преди 1 година
като се замисля, че навремето ние "мразхме" и подигравахме тези, които слушат Майкъл Джексън и Депеш Мод, щото не бяха корави като метъл феновете, не съм си и представял до какво падение ще се стигне - да се слуша масово чалга - уж в БГ много мразят един определен етнос, но си умират да се кълчотят под ориенталски ритми...
128
4
 
30
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Американските ценности, там го правят още на 16 и му викат Sweet sixteen.Гнус ме е да ги гледам и всяка година стават по зле.Олицетворение на какво направиха народа.В детската градина също ги изпращат по подобен начин.Подгответе си по 500 лева за изпращане от детската градина.Партита, прически подаръци все едно са взели 5та специализация по медицина.Пошло и суетно общество което ще си сърба попарата много скоро време.Идва....
127
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо още са пред църквата/храма. не трябва да продължава така. Трябваше министерството или общината да се сетят навреме, да се смени мястото на събиране, непременно. Но нали нашите истински вярващи са единици, никой не се сеща да забрани това безумие. На стъпалата на храма се палят цветни пиратки, о боже, там ли си, гледаш и не вярваш, или вече си свикнал и ти е все тая, само мир да има , да не закачаме дечицата.
126
1
 
7
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
Да са живи и здрави децата. Само щастливи мигове им пожелавам.
125
0
 
5
 
! Отговори
до 146 преди 1 година
Мне. Роботите сами ще си лъскат ламарината с други роботи. Иначе си прав. Всичко е заменимо от код. Селско стопанство, складове, доставки, шофьори. Поетапно ниската социална класа няма да е нужна никъде и ще стане страшно. Вече дори къщи се строят с 3д принтери.
124
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се забавляват младежите, всички сме минали по този път. После ги чака суровата действителност в банановата ни Република.
123
4
 
10
 
! Отговори
инженер преди 1 година
инженерите ще Ви е6eм мамaттa скоро ще има роботи на всякъде, който не е учил нещо по-интелигентно ще лъска ламарината на роботите.
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 143 "бъдещите берачи на малини" ОбъркАл си се нещо! Това са бъдещите ни управляващи и хората на ръководни постове. Мама и тате ще ги уредят. Това е положението. Сори, че те разочаровам. А берачите на малини и като цяло всички, които ще избягат от чараджийницата няма да ги чуеш и видиш да се изявяват така.
121
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млади са, хубави са, веселят се. Присъщо е на възрастта. Моят беше преди мноого години в Хотел Родина - и ние сме правили простотии - внасяне на алкохол, каране без книжки, купони "извън системата". С възрастта хората стават "моралисти". Друг е въпроса, дали това е "най правилното място". Отделно и сега както и тогава едно и също - всяки ден отивайки към фитнеса го виждам - отрочетата на богати родители личат от километри. Простолюдието си е простолюдие - възможностите са по малко от желанията.
120
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се радват бъдещите берачи на малини и слуги в ЕС. Тамън никаква конкуренция за кадърните. Има и умни деца де, ама не са много- предимно из елитните училища. Останалото е ненужен материал.
119
0
 
30
 
! Отговори
С.В. преди 1 година
Днешните деца за съжаление са просто невъзпитани . Всички сме били абитуриенти. Но такава разпуснатост,простотия и наглост не е имало и всяка година става все по пошло. Много бързо ще разберат че света не се върти около тях и никой не им е длъжен. Слава богу че между тази плява има и много свестни и кадърни деца.
118
3
 
30
 
! Отговори
От няколко преди 1 година
години гледам как празнуват абитуриентите във Вирджиния, сащ. Ами, изключително скромно, като поведение на улицата, като визия, като купон в ресторант. Така беше някога и у нас. Сега тук дивотията на кандидат безработните бг гении надминава във всичко, и всяка следваща година става по зле. А, и що вече не крещят цяла нощ едно, две, три и тн.
117
0
 
15
 
! Отговори
някой преди 1 година
аз не прочетох нищо ново .
116
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо си мислите, че ще ги вкарате в калъп, "като в Германия, Франция", нещата ще са чудесни? Защо си мислите, че там няма дрога и алкохол?Сестра ми във Франция, всеки ден и треперят килотите, да не ги зарибят с дрога. Там е само цветя и рози. Смешни сте.
115
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Отива учител в заведение, и се обръща към свервитьорчето бивш вече негов възпитаник на 2022г.. Здравейте една бира и едни пилешки дробчета. Добре господине нещо друго ще желаете ли.. Онзи там щял да ми учи за Фармация... Всяка година, нещата стават по зле.
114
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво се радват от другия ден са аутсайдери.А и да изтеглиш 10 бона кредит за бал е те това нема обяснение.