Няма да е възможно бежанците от Украйна и зимата да живеят в Слънчев бряг

Мариана Тошева е категорична, че никой няма да остане на улицата
24 май 2022 16:55, Нели Христова
63
Няма да е възможно бежанците от Украйна и зимата да живеят в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

165 хотела по морето са се включили до днес в програмата, която предвижда да получат по 15 лева за настанен украински бежанец. Подаването на заявления продължава до 25 май. Това съобщи в Бургас председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Мариана Тошева, предаде кореспондентът на БГНЕС.

„Има над 175 000 места в хотели една и две звезди и се прозвънява хотел по хотел. Това са предимно хотели край Варна. На този етап няма хотелиери в Слънчев бряг, които искат да се включат в програмата. Разбирате, че в дългосрочен план за интеграция е невъзможно бежанците да живеят и зимата в Слънчев бряг. Защото това е логистика, лекари, ученици трябва да се мисли тези хора да не са скупчени на едно място”, заяви Тошева.

По думите и никой няма да бъде оставен на улицата, ако се наложи държавата ще мисли и за временни зали, където те да изчакват преместването си.

На този етап около 30 хиляди от украинските бежанци възнамеряват да останат в страната. За последното денонощие 3076 души са напуснали България, а са влезлите са 2170. „Тенденцията е повечето от украинските бежанци да напускат страната ни, отколкото да влизат у нас”, коментира Тошева.

По думите и държавата не може непрекъснато да помага. Ще се помага само на най-уязвимите групи.

Бежанците ще бъдат извозени от хотелите по морето към базите за настаняване във вътрешността на страната с БДЖ. Първите влакови композиции тръгват на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално във Варна украинците почнаха да намаляват с бързи темпове.Само до преди седмица бяха повече от българите по центъра.Но хората вече свикнаха с присъствието им и вече въобще не им обръщат внимание.
28
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-после добра новина, хохлите се изнасят! Надявам се с още по-голяма интензивност. 30 хил. са ни прекалено много, ама алчните хотелиери ни ги натресоха и не пускат далаверата.Никога хотел не ме е настанявал за 15 лв. на нощувка, а сме българи. Затова и почиваме в Турция.
27
48
 
9
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 27. По скоро би трябвало да те притеснява по морето асимилациятя от руските О.р.КИ, които са налазили и Несебър и Поморие, а и другите градове там. И се веят даже не само руски но и червени съветски знамена със сърп и чук. Мини през Сарафово и ще видиш за какво иде реч. А лично ти не давай пари, продукти или жилище на бежанците ако те тормози помощта. А за 15-те лева не се тревожи. Капка в морето за държавата която При царя през Станишев та до днес се крадоха сума ти милиарди. А ти си мълчал.
26
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че наш п...утлерин Славяновски да не е по-долу от бесния азиатец, а? От година ни "управлява" - уж служебни кривителства, че пък и "редовно" - все юлручко путлеров "не краде", "не ***-лиже и ближе", не-той ни ЗАГРОБВА! Просто злобно нищожество, психически, интелектуално и сексуално ЯЛОВО отвсякъде ни ЗАГРОБИ, само за да "изчегърта" ЕДИНСТВЕНОТО управление, при което десетина години си взехме малко въздух от цялата му ко..му...ньоидна СМРАД и лапачка! ИНФЛАЦИЯТА е от ***, не от ***!
25
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не съм виждал такава светкавична загриженост от страна на държавата за българските граждани...Значи можело да се осигурят изведнъж огромни парични потоци за обгрижването на контингент украинци недопринесъл с нищо за същата тази държава а за 30 години демокрация, нямаше перманентно пари за лечение на деца,онкоболни, елементарни условия в болници, настаняване на бездомни или душевноболни, интеграция на инвалиди и достойни пенсии...Назрява сериозно озлобление спрямо украинците
24
5
 
51
 
! Отговори
Славка преди 1 година
Каква зима ви гони,шута у гааазо още 01.06.тази година!Аман от наглеци!
23
9
 
44
 
! Отговори
Шпекото преди 1 година
Путин трябваше да ги изтрепе преди да са дошли по тук. Тези са като паразиити . Един път им дай и после ще даваш постояно.
22
5
 
21
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Добре е да се подготвим за утрояване на броя им,че като гледам преговорите за мир как вървят и никой не отстъпва е ясно,че никой няма да стои там където се стреля,а при липса на мир няма да спрат докато едната страна не вдигне белият байряк.
21
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай ти *** е просД ,затова е и беден! Вижда 20 джипа с украинска регистрация и всичко му става ясно.На него защо не му давали,той чака да го оправят, ама изодзадзе ли или къде... не знае.Защо някой има ,а ГанчитУ няма? Защо "давали" пари?Ама кой и как "давал",от къде идват парите, не е важно,важно е ЗАЩО???
20
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До МакСпокойно,няма да я бъде интеграцията,няма знаечние какво са палнували господарите на БГ. Бг народ е гостоприемен,но тези са с манталитет на бели роми,и народа ще страни от тях. Накаря ще се ометат.
19
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където видите по терасите да се веят окраински знамена - веднага набутвайте по едно семейство екскурзианти!
18
2
 
56
 
! Отговори
До Мак преди 1 година
И на мен ми е чудно защо се говори за интеграция на тези хора? Питал ли ги е някой дали са с намерение трайно да се установят тук, че да се опитваме да ги интегрираме? То и няма как да стане без самите те да го искат. По-скоро ме притеснява обратния процес, който може да се случи, а именно асимилация на местното население, особено по Черноморието, където се настаниха най-много от тях. И тука вече става опасно...Урките са пословични с нахалството и високомерието си, вие за интеграция говорите...
17
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези фашаги кой ще ги храни,пои ,топли,лекува,храни?
16
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що да няма възможност, ще си вземат по един калорифер нали тока е безплатен за тях
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15лв и сигурно 40% печалба ще имат а данъците платени ли са там всеки месец укритата получават по 375лв еднократна помощ
14
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово украинците летят. Виждам ги всеки ден.Не са чак толко без пари колкото се изкарват. Просто търсят аванта.
13
4
 
62
 
! Отговори
sss преди 1 година
защо тогава има БЪЛГАРИ на улицата като имало толкова свободни легла??? Защо помощите за социално цлабите и детските са толкова мизерни??? Първо БГ населението и после всички останали! фащ колки урки са приели, пращайте им ги там!
12
1
 
69
 
! Отговори
мак преди 1 година
Те май нямат намерение да се връщат дори войната да спре. А държавата така се грижи за тях, като че ли ще останат завинаги. За какъв ... се говори за интеграция? Те като са бежанци нито ще работят, нито ще имат задължения, а интеграция не е да имаш само права.
11
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15 лв на ден и толкова много хотели кандидатствали. Е га ти. С какво ни хранят в тия хотели за да избият заплатите, тока, водата, амортизациите, че и да са на печалба????УжасТ!
10
0
 
46
 
! Отговори
Vlady преди 1 година
Франция може спокойно да ги приеме на острови Крозе.