Васил Найденов: Хвалят ли те всички, това е началото на края, важи и за политиците

Най-страшно, е когато няма емоция от страна на изпълнителя и на публиката
24 май 2022 12:06, Елка Василева
31

Роден на пл. "Славейков" в София, но по-голямата част от живота му е минала в провинцията. Това е един от най-обичаните български изпълнители на няколко поколения - Васил Найденов.

"Много се търкаляхме на сцената", казваше Стоянка Мутафова. Това дава страшен опит. Не знам артист, който при излизане пред публика да не изпитва дълбоко в себе си емоция. Най-страшно е, когато няма емоция от страна на изпълнителя и на публиката", заяви Васил Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Да си музикант не е лесна професия, категоричен е изпълнителят на "Казано честно, всичко ми е наред".

И предупреди младите изпълнители, че границата в стремежа да се харесат и това да станат вулгарни, пошли и елементарни, е тънка. Също така да не разчитат на самородния си талант, а и на повишаване на музикалната си култура.

"На дечурлигата много им се иска да пеят и да стават актьори. Това не е толкова розово, колкото излиза на екрана - с хубавите дрешки през вечер, с които излизаш. Трябва да съумееш първо да направиш песничка. В 3 минути трябва да кажеш всичко и да стигнеш до хората, които са срещу теб. С 2 песни ако си ги докоснал, може и 2 часа да си пял, и си тръгнат с друго настроение, се оказва, че си заслужава. 2 песни, които да си тананикат и да забравят за миг дали утре трябва да плащат токове, да бъдат оперирани или имат нещастна любов. Това е много важна задача, тогава артистът си е изпълнил задачата си", каза Васил Найденов.

Наблюденията му върху съвременните изпълнители показват, че са по-дистанцирани.

"Имам колеги, които пеят перфектно, със страхотни костюми, снимат видеоклипове, дават луди пари за балети. Но застава на сцената и усещаш, че може и без този човек. Трябва да хванеш поне част от публиката", коментира певецът.

А това, което музикалната кариера му е дала най-много, е разнообразието от приятели, които са от различни професионални сфери.

"И това, че част от публиката ме харесва до ден-днешен. Но не е необходимо цялата публика да те харесва. Тончо Русев, Бог да го прости, имаше един лаф: "Много внимавай, ако почнат всички да те хвалят, това е началото на края". Това важи и за политиците, не само за нас", добави музикантът.

И иска публиката да го запомни с това, че винаги е бил честен и никога не е допускал компромиси с музиката, която прави.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
НАЙ-ГОЛЕМИЯ преди 1 година
НАЙ-ГОЛЕМИЯ, НАЙ-ДОБРИЯ БЪЛГАРСКИ ПЕВЕЦ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !УМЕН Е !
22
6
 
0
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Помня как дойде пиян на видеозаписи в Укртелебачення, в Киев и пцуеше всички, включително и бг статистите , лето 1988г.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е... особено километража като е към края си...
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Найденов е чудесен певец и философ.
19
6
 
16
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васко, тебе никой не те хвали, значи при теб всичко е ок!
17
15
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Моят баща ми казваше: "В България всички певци много правилно са ги нарекли "естрадни изпълнители". И допълваше: "Защото те само изпълняват, а друг им пише текстовете и музиката, а на Запад музиканта и певец сам си прави всичко" :))) И беше прав. Сега също са единици тези певци или групи, които сами да си композират и изпълняват песните, че и стиховете да си пишат. Има ги, ама са много малко. А старите динозаври като Кеца с 10 хита си изкараха живота, айде да не се лъжем
16
1
 
5
 
! Отговори
Jewish reader преди 1 година
Не ми харесва интрото на статията, всички знаем кой е Васил Найденов, това да не е фейбук сайт , и в какъв смисъл роден, вие "ДС доклад" ли му пишете?
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е. Колкото и да ни се иска няма как да ни харесват всички. Ако се опиташ да си харесван от всички, ще трябва да си без поциция и неутрален винаги, но това също няма да се хареса на хората.
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубав човек!
13
17
 
12
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
По логиката на Васил Найденов, ако всички те критикуват, значи си на прав път. Много погрешна логика.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васко е пич, от началото до края! Ако все пак има нещо вярно в думите му, то Киро е велик, умен, талантлив, красив, силен, смел!
11
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Те политиците сами си се хвалят и не мислят за края, докато тълпата не ги свали със зъби и юмруци. Иначе Васко Кеца да е жив и здрав и да пее още много години.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стари Лаври - не си прав. Има много добри български композитори. Стефан Диомов например.Има и български песни изпяти от други певци. Нека в този празничен ден поне зачетем всички хора занимавали се с култура и духовно развитие за нашата България.
9
28
 
7
 
! Отговори
Е тва е наглост преди 1 година
Цял живот по кръчмите и залите, на гърба на бедния български народ, а сега ние сме му виновни. Неблагодарникът му с неблагодарник. Кажи едно БЛАГОДАРЪ!
8
32
 
8
 
! Отговори
Стари Лаври преди 1 година
Какъв край, този Васил Найденов 30 години изкара на изпарения от комунизма и на прехвалените си песни. А то щото по комунизма е имало 3-*** изпълнителя и 2 групи, и хората не разбират от музика. Сигурно даже не знаят, че нашите "шлагери" са ту крадени от Италия, ту повлияни, но не и авторски. Просто бай Тошо е наредил да се създаде някаква "хубава" музика за народа и така се е появил този пич, както и всичките текстописци и "композитори" там.
7
20
 
7
 
! Отговори
дуп-дуп ЦАката ЦА преди 1 година
Айде, айде... нали те канят насам-натам, края било. Това че го няма бай Тошо, за да заповядва да ти пишат "хитове", а сега комунистите те хвалят, не означава, че хваленето е край. Така изглежда само от твоята камбанария "сър" Васко.
6
30
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
НИКОГА СИ НЯМАЛ ГЛАС, Просто добър текст,филм ,моментна ситуация, късмет и цял живот на това
5
8
 
16
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Започва много да ми прилича на Жокера от Батман :D
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А скачат ли ти всички, това е краят на твоето начало!