Експерт: Скокът на цената на парното ще е до около 50%

Според Кремен Георгиев това е санитарният минимум за покриване на разходите
Обновена: 27 май 2022 09:45 | 27 май 2022 09:07, Елка Василева
198

Около 50% ще е увеличението на цената на парното у нас, прогнозира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев в студиото на "България сутрин".

И обясни защо се стигна до обявяването на шокиращите числа, които изправиха косите на милиони българи:

Към 31 март всяка година топлофикациите са задължени да подадат заявления, за да бъдат определени цените от 1 юли. Заявленията се подават с данни, които са известни към този момент - 31 март. Независимо, че е само преди два месеца, при тази динамика на пазара това е дълбока древност. Информацията за компенсациите се появи по-късно и нямаше как да влезе в заявленията.

Още по темата
Според него увеличението на цената за крайните потребители ще бъде около, но под 50%. Доста фактори влияят на цената във Велико Търново, за да бъде толкова високо поисканото увеличение, отбеляза Георгиев.

"Не съм убеден, че поисканото от "Топлофикация-София" 30% увеличение е достатъчно добре изчислено. Повече трябваше да бъде, като процент не е адекватно. Заложена е цената на газа към 31 март, а КЕВР започва да работи върху същите модели, като коригира цени и разходи", каза още той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-екологичното отопление е праното . При това топлинната енергия е отпадъчен продукт от производството на еленергия. Не се напечелиха нашите капиталисти! Че и за тръбите, с които си осъществяват печалбите, плащаме, вместо те да ни плащат наем! А как се определя цената на енергията, само Господ знае.
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парното само на ток и ел печки по селата за да не се претовари мрежата по градовете. Топлата вода само в грацките бани както беше преди 1989 г. зашото е много скъпо всяка години ремонти на милиони километри тръби за топла вода.
159
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня"Работете remote за US компании. Няма заплата под $5000 нето."Хубава идея! Трябва се предложи на енергото и селското стопанство...
158
1
 
9
 
! Отговори
ВОЙВОДАТА преди 1 година
Б.ЪЛГАРИНЪТ Е ИЗДРЪЖЛИВО ЖИВОТНО И 1000% ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ ПОЕМЕ ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ ШОК.. ЕЙ ЗАПАЛ НАРОД..30 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ НА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ,ГЛЕДАЙТЕ И КАТО ВЛЕЗНЕМ И В ЕВРОЗОНАТА КАКЪВ ШОК ЩЕ Е АМА Б.ЪГАРИНЪТ ПАК ЩЕ ГО ПОЕМЕ...
157
7
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Работете remote за US компании. Няма заплата под $5000 нето.
156
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До *** Дай инфо с тези мижави 100лв. колко и какво топлиш. И дървата, които купуваш от държавна гора/която е на всички/ са субсидирани. Що не купуваш на свободен пазар?!!
155
2
 
4
 
! Отговори
Американски газ преди 1 година
Преди 2 месеца достигна нива невиждани от 2008-***, оттогава се вдигна с още 35-40%. И не пада в момента, макар че точно сега е времето да пада (студа свърши, жегите още не са почнали). Така, че не знам колко евтин е този американски газ.
154
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АТОЯ "ЕКСПЕРТ" КОЛКО КОПЕЙКИ ПОЛУЧИ ЗА ВСЯВАНЕ МАСОВА ПСИХОЗА? И Е КРАЙНОИ ВРЕМЕ ТАКИВА ДА ГИ ЕКТРАДИРАМЕ ИЛИ НА ПОЕЗДА У МОСКВЕ!
153
1
 
9
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 година
Кирчо си пече Д-то на гръцки плаж след добре свършената работа, изключително "проницателните" изявления в последно време и юнашката битка с Путин, вие го занимавате с цени на парното! Не ви ли е срам?!
152
0
 
5
 
! Отговори
Инфлация преди 1 година
В Англия тази есен цените ще са двойни в сравнение с предната (април имаше увеличение, октомври пак ще има). Но консерваторите открай време гледат спонсорите им да не пострадат и бедните го отнасят.
151
4
 
6
 
! Отговори
aha преди 1 година
"Селяните " могат да си позволят да купуват дърва на 100 лева кубика и пелети на 900 лева тона, а "гражданите" не могат да плащат най- изгодното централно отопление на себестойност.
150
5
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
НЕКА ПОСКЪПВАНЕТО ДА Е ТРОЙНО КИРО И ПРОМЯНАТА ДОЙДОХА БЪЛГАРИТЕ ИСКАХА ПРОМЯНА ИМАТ Я Е ЗА ЕДНИ Е ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ ЗА ДРУГИ БЛАТО ПРАЗНУВАЙТЕ БЪЛГАРИ ПРОМЯНАТА Е ТУК ХОРА ХОРА ИГРАЙТЕ КАТО ЮМРУЧЕТО ЗА ПОБЕДАТА ЗА НУЛЕВАТА КОРУПЦИЯ ЗА ИЗОБИЛИЕТО ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО УРАААА
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен американската газ е около 3 хил за хиляда куб метра, цената на газта винаги в за хиляда куб/м, не за сто куб метра. Днес може да е 3 хил, утре 5 хиля, после пак да падне на 2 хил, и пак ще стане 5 хил, но винаги ще е висока, докато Унгария купува на 200 (двеста).
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Шегуваш се, нали? Звучи като ирония. Но се притеснявам, че може и наистина да си вярваш...
147
1
 
3
 
! Отговори
Корекция преди 1 година
До Developer Биткойна падна от 68 бона на 28 бона ако не си забелязал
146
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Много съм загрижен за акциите на Газпром, какво ще стане сега с Газпром като загубиха България, жал ми е за Газпром, съжалявам ги просто, акциите им падат, до дни, даже до часове Газпром ще фалират.
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение с колко процента поскъпва топлото,според Кирее Арвардо най важното е че"наказахме"Русия и се уредихме с ЙОфтин *** газ!
144
6
 
1
 
! Отговори
До 169 преди 1 година
Рублата не е върнала нищо. Дори в Русия не можеш да купиш долари срещу рубли по "държавния" курс. Акциите на Газпром не можеш да разбереш дали поскъпват, тъй като Газпром я няма на борсата. Но можеш сляпо да вярваш в мощта на икономическото руско джуджи и да мислиш, че 1% от световната икономика ще преобърне другите 99% заради това, че са превзели 3 украински села :)
143
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата си върна стойността от преди 4-5 години, акциите на газпром растат. Не знам още колко санкции могат да издържат клетите руснаци хахаххаха
142
1
 
1
 
! Отговори
До 165 преди 1 година
Ако цената на LNG е 3000$ за 100м3, то това са $30 000 за 1000м3. Как съществува този бизнес? Нещо не си наясно май.