Красимир Стойчев: Управляващите не са толкова алчни, а мислят по-дългосрочно

Борисов бил транзакционен тип
29 май 2022 18:30, Нели Христова
30
Красимир Стойчев: Управляващите не са толкова алчни, а мислят по-дългосрочно

"Те са образовани, не са толкова алчни, а мислят по-дългосрочно. Вероятно е да издържат до местните партии. Във всички формации има разумни и неразумни хора. Борисов е транзакционен тип, гледа моментната изгода, не мисли стратегически. Грешката му е, че стоя на власт когато вече беше изморен'', смята Стойчев. С тези думи в "На фокус" за първи път гостува бизнесменът Красимир Стойчев.

"Винаги съм гледал модерни технологии - компютри, мобилни телефони, фотоволтаици. Не съм участвал в приватизации, нито съм бил замесен в руски интереси. Иван Костов е леко измислен човек, никога не е разбирал много от политика и икономика. Беше на правилното място, в правилното време.  Той се провали, можеше да бъде още 8 години на власт. Политиката у нас е персонализирана", коментира бизнесменът.

Според него жените на Костов и Петър Стоянов не са се разбирали и това е повлияло и на тях. "Вероятно ни чакат трудни години, трябва да се адаптираме към промените в цивилизационен план. На вододел сме да преминем към западната цивилизация. Това значи човек да има повече власт като индивид", заяви той. И добави, че сегашното правителство има голям шанс да се справи с кризите.

За него правилното е да си субсидира производството.

По думите му 4-те партии в коалицията имат проблем помежду си, а трябва да заедно да работят срещу инфлацията. "Руската зависимост е прозрачна - през природния газ. Системата им на доставки е квотна. Идеята е да се дадат различни квоти, за да се печелят бонуси, разпределени  от руснаците", посочи той. И припомни, че и преди е имало проблеми с газовите доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
Много точно изказване. От целия преход излезе,че Боко не вижда напред повече от носа си,Костов е крадлив некадърник,а Петър Стоянов: президент не на място,само за един мандат.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ МОЖЕ И НЯКОИ ОТ ДЕЦАТА МУ ДА УЧАСТВАТ В ПОДМЯНАТА !!! НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ КОМУНЯТА СА МАЙСТОРИ НА МАНИПОЛАЦИИТЕ !! БЕЗ ОБЩЕСТВЕНА ХРАНИЛКА ИЛИ КРАЖБИ ТЕ БИЗНЕС НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ......!!!!!!!!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, К-К и Лорер ще изпълнят задачата си да скарат Бг с Русия, да фалират българската икономика и веднага се изнасят в САЩ. Иначе ГЕРБ и ДПС може да им спретнат обвинение за умишлен фалит на държавата, да ги разкарват половин-една година по прокурори и сетне да ги пуснат омърляни до шията в сериозни висящи обвинения.
22
2
 
4
 
! Отговори
оставка преди 1 година
какво е дългосрочното , батериите на шуронаците , посредниците мат , подпомагане на олигарси , спекулации на борсите за енергии и лимити за гражданското население на основнополагащи се ресурси по конституция , кънчо яко се налапа от олимп не се и показвай повече
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много 2 мандата и чао, не случайно хората са го измислили. Тука има 25 години депутат, знае всички далавери и власта съвсем го е изкривила.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кънчо - а, забравяш Сънимекс, Сънекс, Олимп ....и още безброй "герои"
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Красимир Стойчев: Управляващите не са толкова алчни" - не, те са мнооооого пъти по-алчни направо до безумие
18
0
 
10
 
! Отговори
Наско преди 1 година
Същото мислят и сега,почти,като теб,от Трон продадохте достойна първия мобилен оператор на България!Днес дълбоки и силни грижи за бъдещето на страната ни!Не е за вярване,много грижи,пълна анархия,с мисъл за човека и мизерия от всякъде!Жалки кръгове на просперитет!
17
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМ преди 1 година
До КънчоТи топлата вода ли откриваш или искаш да ни образоваш!?
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва дългосрочна визия за добри резултати, жалко че българина не го разбира, за това е и беден.
15
0
 
16
 
! Отговори
аман бе преди 1 година
краско, остави ги управляващите а кажи ти как стана бизнесмен , с кви пари ? кредит ли тегли , жигулата ли си продаде или заем от приятел ?
14
0
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
първите излюпени бизнесмени в България бяха едни от тези като ,,Трон''.рабитеха с източени държавни фондове и инвестиране на крадени пари.тия направо заличаваха държавни сметки под опеката на отделите на ДС. в зората на демокрацията имаше борци,групировки и представители на ,,висшият бизнес" в лицето на Мултигруп и тъези от Трон.Тогава други нямаше.
13
0
 
13
 
! Отговори
адолф преди 1 година
Tцтцтцтц.....нямат свършване тез десари бе.Станали по на 100 години и нещат да *** гадовете.Кво са ги правили навремето в ДС че живеят толкоз дълго и ни пият кръвчицата тез комунисти.
12
2
 
15
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Стойчев не с тия селски номера бе. Ти при Борисов си никой,при тия некадърници получаваш внимание и дрънкаш лъжи като дърт ***.Не те е срам.Сме ..шен и жалък си
11
2
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Пич, разсмя ме истински. Тия мислели дългосрочно и не били алчни.....Превих се от смях. Спрете с тия легенди и спрете да се излагате пред хората с тези смешни приказки....След 10 години какво ще ни разпряваш-понеже Ленчето и жената на Киро простото не се разбираха, затова не се получи.....А ти си най-големия разбирач от икономика и политика. Трагедия. И защо давате думата на подобни маймуноподни индивиди....
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите и иновативни сили на комунистическия режим от 90-те явно попривършват парите и гледат да се облажат покрай наследниците на баш другарите
9
2
 
17
 
! Отговори
Този преди 1 година
...пък динозавър откъде го изровихте? От неговата уста звучи..."Тия се продават евтино, лесно ще ги купим"!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Красимир Стойчев е бизнесмен от рода на! Имам информация (знам), че утре долара ще стане 3 лв. Ще го купя днес на 1,50...
7
4
 
20
 
! Отговори
Зайо Байо преди 1 година
Не му придиряйте на Краси, той е транзакционен бизнесмен :) гледа да се присламчи към всяка власт и да грабне нещо към текущия момент. Ако Борисов се върне на власт и Краси ще врътне една обратна транзакция колко готин е Борисов и какви *** са били предните.
6
3
 
15
 
! Отговори
Сърп и чук преди 1 година
Как е БКП то мой човек, издължаваш ли се редовно