Румен Спецов: Цената на горивата ще спадне

Той обясни защо цената на колонката обаче може да остане висока
29 май 2022 19:40, Нели Христова
42
Румен Спецов: Цената на горивата ще спадне
Снимка: БГНЕС

Тенденцията е цената на горивата да спадне, заяви пред Би Ти Ви директорът на НАП Румен Спецов. Според него причината да не намаляват цените по бензиностанциите е, че трябва да се отчете, че доставките са купувани на по-висока цена, ако е купуван танкерът на определена цена, нормално е тази цена 21 дни да бъде различна от котировката на момента.

По думите му държавата трябва да контролира спекулата, която имаше една нощ на изключително повишение на цените по бензиностанциите.

По отношение на частната фирма, която извършва фитосанитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреево", Спецов каза, че тя е от октомври миналата година. "Тогава е регистрирана и договорът е от 31 декември. Що се касае до данъци, като данъци по корпоративно облагане, това ще стане ясно чак догодина. Към момента те си плащат единствено вноските по ДДС. За разлика от първия случай на "Капитан Андреево", тук нямаме проблем с касовите апарати", уточни той.

В първия случай, когато НАП инициира проверките, тогава имахме несвързани касови апарати със системата на НАП и в последствие имахме ревизионни производства, които завършиха, и надчетите по тези ревизионни производства са платени, на стойност 7 млн.", допълни Румен Спецов.

Към момента на "Златния гьол" продължава да работи същата фирма, уточни той.

По отношение на фитосанитарния контрол водещи са от Министерството на земеделието и в случая БАБХ, тъй като договорите са с тях, каза още той. Според директора на Българската агенция по безопасност на храните на денонощие там минават 250 - 300 камиона. Това е такса разтоварване по 488 лв., около 3 млн. на месец и 35 милиона лева годишно, отделно 5 милиона лева за проби на фитосанитарен контрол.

"Когато говорим за приходи към дадено юридическо лице, нека да визираме тази фирма, която е към момента - това са точните приходи и точният брой камиони, така, че просто ретроспективно назад са същите суми", заяви директорът на НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коги? 2036-та
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената на горивата ще спадне, но зависи от каква стойност: при 40-50% по-скъп газ тя ще се спре на 30% по-скъп. Ама няма комисиона за някои господа на високи постове, връзките с Русия Киро-Кокорчо ги прерязаха. Остава да обяват война на Путин и двамата кравари плюс еврейчето Лорер да се изнесат навън навреме, Иначе падане от власт, ББ и Каскета ще им спретнат разследване за незаконни облаги и т.н. мизерии.
30
1
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Анонимен покажи си грозната муцунка искам да я скивам ,а след това ще те повозя на немска машинка понеже ти допадат много май.....
29
1
 
10
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Когаааааааааааааа???
28
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ей Спец, изобщо не ме грее твоето мнение! Как един данъчен измамник стана шеф на НАП?! Как толкова богати хора, като семейство Лорер, Кокорчо, дедо Еконтий, Сербезова, просто Киро, яхнаха властта в държавата! Не им ли стига собственият безнес, та взеха да се учат на политика и сринаха държавата, а народа обедня и онемя?! Пари, повече пари, от алчност и безочие, ето това е целта на тези наглеци! Къде ще ги носите бе хора, щастливи ли сте, че се провалихте тотално!
27
0
 
27
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Даааа, интересна мисъл на Спецов.... Цената на горивата ще спадне, но на колонките ще остане висока. Е, мен това какво ме топли.....
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спецов упътил сега ще упъти данъчните да яхнат бензиностанциите, да не ми да укриват данъци, хахахаха
25
0
 
21
 
! Отговори
Чипът преди 1 година
Абе ти от стероиди и хормони си съвсем избръмчел. Я отивай по бензиностанциите и почвай да ги затваряш
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, анаболен мутант?? И ти ли след Лена почна да разбираш от горива бе??!
23
1
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
В Македония нафтата е 2.60 лв. За какво ни е този ЕС? Явно само да курумпира българските чиновници и да смуче от бедните хора купища пари под формата на надбавки, данъци и акцизи за да живее в охолство администрацията и Европарламента в Брюксел.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената е вече твърдо над 3.40 по бензиностанциите. В България се внася и преработва основно руски петрол,л цената на който от началото на войната спадна в пъти, така че за застоялият петрол приказките ги говорете накъде другаде.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам приятел, данъчен инспектор в НАП, горкият, наистина взима дебела заплата, ама Спецов много ги натиска...не им дава почивки, инструктира ги да правят ревизии само на неудобни
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14ти......Много си верваш бе.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като серьошката Станишев, който като премиер въведе убийствения и престъпния плосък данък, който си съголи до земята, така ще е! Серьошката Сергея, който завършил история, с нулев стаж в историческата наука и направо премиер го направиха. От студентската скамейка и премиер...без грам опит, беше там чиновник канцеларист никакъв на Позитано за малко и тва е...зароби ни с този плосък данък
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А цените на компаньонките кога ще паднат?
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спецов и Кокорчо са интимна двойка от много години. Не могат да разкрият любовта си защото България е нелиберална държава под Руска зависимост и такива неща не се харесват. Но ПП ще освободи България от Руската хомофобска зависимост!! И тогава Специ и Асенчо ше се оженят!! Дори и Киро ще разкрие тайната си гриндр любов.
16
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия праща Kampfjets (самолети) и Hubschraubern (вартолети) nach Ukraine liefern. Сега като подпукат пиандурниками с немските машини, ще им стопят лагерите. .
15
6
 
3
 
! Отговори
При бай преди 1 година
Бойко Борисов, пък, НАП укриваше данъци!
14
1
 
16
 
! Отговори
ПАТИЛ СЪМ СИ преди 1 година
Патил съм си от данъчни, тва не са хора, не постъпват с разбиране, паднеш ли - КРАЙ! Ще те разкъсат
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой не би искал да има такова гадже като СпецоФ :)))

Спонсорирани публикации