Хаос в хотел в Слънчев бряг, бежанци не знаят къде отиват автобусите

От курорта трябва да бъдат изведени около 400 души
Обновена: 30 май 2022 16:08 | 30 май 2022 16:04, Нели Христова
155
Хаос в хотел в Слънчев бряг, бежанци не знаят къде отиват автобусите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Последни часове, в които украинските бежанци трябва да напуснат хотелите в Слънчев бряг. Продължава извозването им до гарата в Бургас и буферните центрове. Украинците отново са обезпокоени, че до последния момент не се съобщава крайната точка на маршрута.

Майки с деца и възрастни хора се притесняват най-вече дали на новото място ще имат достъп до медицинска помощ.

"Ние сме с нашия дядо на 83 години и с внучката му. Не знаем къде отиваме. Искахме да не е далече, защото с дядо ни, някъде в гората е някак нереално", посочи Людмила от Киев.

"Много се боя, мисля да се откажа и да се върна в Украйна, друг изход даже не виждам. Казаха ни, че един път помагат", каза Елена от Одеса.
 
"Не знам за къде е този влак. Трябва да ми кажат - отиваш ето там, а такава информация няма. Стоя и чакам", сподели Владимир.  

"Една много малка част ще останат. Ние ще се погрижим за тях като наш бъдещ персонал", посочи хотелиерът Христо Караилиев.  

Допълнителни вагони трябва да бъдат прикачени към бързия влак от Бургас за София, който тръгва в 14:30 ч.

"За днес имаме заявка от Слънчев бряг да бъдат изведени около 400 човека, но от сутринта хората започнаха да намаляват, тоест някои от тях се отказват в движение", каза зам.-областният управител на Бургас Тодор Иванов.

Осигурена е полицейска охрана.

"В тъмната част на денонощието автобусите ще бъдат съпровождани от полицейски служители, на ЖП гарата също ще има полицейски служители, които ще подпомагат процеса по качването и настаняване във влака", заяви директорът на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов.  

Вчера от 300 изявили желание да бъдат преместени във вътрешността на страната, на влака от Бургас се качиха едва 57 души.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
13
 
! Отговори
Ердал преди 2 години
ЕС отпусна пари за украйнските бежанци в България тъй като вече парите са на привършване нашата страна настоява за още пари.В момента и България заделя пари за бежанците тъй като свършиха евросубсидиите,тарикатите прибраха парите от тихия сезон и сега се насочват за летния сезон.За летния сезон имат други субсидии от децата където е текло пак ще тече.Обикновения българин не е доволен но питайте богатите тарикати ще минат със усмивка.
98
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожата Калина с къдравата коса, с поглед на строга учителка заяви, че правителството прекратява програмата за разселване на бежанците във вътрешността на страната. Ще ги настаняват в Елхово и Сарафово доколкото чух в някакви бази. Не успях всичко да чуя, но май и на тях им е писнало от капризите на бежанците. Ако отначало бяха предложили бежанските лагери, всичко щеше да е ясно и нямаше да има искам/не искам. А то хотели, пък едните по-лукс, местене от хотел на хотел, после нежелание да напус
97
1
 
48
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Било и пушено в стаята,преставете си зверска наглост умножена по 1000. Всички мараш в Украйна и където си щат,ние Бъларите сме добри хора обаче имаме силно чувство за спарведливост!
96
54
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОЧУТОТО БЪЛГАРСКО ГОСТОПРИЕМСТВО И ТРУДОЛЮБИЕ СЕ ИЗПАРИ...АФГАНИСТАНЦИ НЕ ИСКАТ,СИРИЙЦИ НЕ ИСКАТ,НИГЕРИЙЦИ НЕ ИСКАТ,СУДАНЦИ НЕ ЖЕЛАЯТ СЕГА И УКРАИНЦИТЕ НАМРАЗИХА,МАКЕДОНЦИТЕ ИМ ПРЕЧАТ...ФАШИСТКО-ЖИВКОВИСТКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СИ ДЖОПА В БЛАТОТО НА СОБСТВЕНАТА ОМРАЗА И ЗЛОБА
95
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съчувствах им, но вече не ги гледам с добри очи. Днес репортаж от Паничище, ами те там не искат, щели се връщат на морето. Тук били в гора, нямало магазини, аптеки, пък те не можели да пътуват до други места, чак се запитах а от Украйна до нас как го изпътувахте без мрънкане, не е близо. Давали им сандвичи за закуска, искали нещо друго, не било поддържано в стаите, изобщо каприз до каприза. И от война бягали! Все едно са хора, платили си за море, пък ние неблагодарниците, сме ги изпратили в гора
94
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както каза г-жа Тошева, сега се вижда кои украйнци са имали нужда от покрив и закрила и кои са дошли с други идеи за пребиваване в България.
93
2
 
12
 
! Отговори
Антон преди 2 години
Хотелиерите са хищници навсякъде по света, за трите летни туристически месеци, когато вземат по 1000 евро на седмица, в европейските курорти направо ти казват, елате през септември. Така че това си е практика, жестоко е, но ако не са тези три летни месеци, те няма да изкарат нищо от хотелите си. Всеки си гледа сметката, а за бежанци от други страни е длъжно да се погрижи правителството на власт.
92
1
 
56
 
! Отговори
Корави, брей! преди 2 години
Корави сърца имат тези хора. Колко техни сънародници загинаха и продължават да гинат. Колко градове и села са в руини! Колко майки вият за убитите си синове, а тия вият за по-скъп хотел! Българската телевизия доста ни спестява, но те не може да не са наясно с трагедията на съотечествениците си. Как пък на един не му трепна сърцето, да се позасрами, че се е разживял покрай войната и страданието.
91
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ВИЕ ТЕЗИ СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ ДЕТО СА НАСТАНЕНИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ХОТЕЛИ ЛИ ГИ НАРИЧАТЕ?НЕ ЗНАМ ЗАЩО ГИ ГОНЯТ ОТ ТЯХ КАТО СЕ ЗНАЕ,ЧЕ ДО 1 ЮЛИ ЩЕ ОСТАНАТ ПРАЗНИ...А ОТ 1 ЮЛИ СЕ ПЪЛНЯТ С РОМСКИ ТУРИСТИ ОТ СТОЛИПИНОВО И ФАКУЛТЕТО...
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Снимката... мъка, мъкааааа
89
1
 
58
 
! Отговори
Снимката преди 2 години
Гледам снимката и ме избива на смях! Вижте им лицата нещастни! Обидени!! Няма да има летен морски курорт в безплатен хотел ол инклузив! Ще трябва да отидат на друго безплатно живеене, ама по-скромно. Ах, беда, бедааа!
88
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грабвайте си чемоданите и прав ви път, неблагодарници нагли!
87
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли ни използват сиг,анорите , а сега и тия?
86
1
 
42
 
! Отговори
Тъй значи преди 2 години
Отварям някакъв сайт за онлайн пазаруване и моментално изскача призив да даря пари за украинските бежанци. Явно смятат, че щом имам пари да си купя нещо, трябва да подпомагам и "бежанците". А те самите си кътат парите и чакат да ги храним и отглеждаме, при това с претенции къде да бъдат настанявани. Не "в гората", там нямало аптеки. Щото българите, видиш ли, живеем в гората и не знаем що е цивилизация. Само в морските курорти я има и само за чужденците. Нагли като ромите са тези бежанци!
85
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С години ли очаквахте да живеете безплатно в луксозни хотели на брега на морето??? И да ви обслужват камериерки?
84
0
 
32
 
! Отговори
Милите те преди 2 години
Нямат насищане. Да са живи и здрави. Хубаво е, че една немалка част се отказва от държавната издръжка.
83
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе наглеци, българските деца и старци да не би да живеят в 5 звездни хотели на морето?! В българските села да не би да не живеят хора? И те имат нужда от лекари и магазини, не само вие. И българите си плащат за всичко. А на наглеците всичко се дава безплатно и пак са недоволни.
82
18
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен Вашите баби не са ли ваш проблем.Или само така ги наричате а са изоставени от вас.
81
4
 
17
 
! Отговори
Булгар преди 2 години
Хаоса не е само там. Навсякъде в България е хаос.
80
12
 
19
 
! Отговори
Ердал преди 2 години
Защо се оплаквате от украйнските бежанци те насила да са искали да ходят край морето на хотелите?Който ги е закарал край морето на хотелите си е получил комисионните или ги вкараха в собствените хотели за да вземат евросубсидии.Да ви питам украйнски бежанци има ли в тия хотели,който не си платил комисионната на васалите си?Щяхте да си чупите краката да ги взимате от границата за субсидии и сега мрънкате типично Бай ганьова работа