"Ти и Lidl за по-добър живот" – инициативата, която достига до обществото

Спонсорирано съдържание | Обновена: 3 юни 2022 15:25 | 3 юни 2022 15:21, Александър Попов
"Ти и Lidl за по-добър живот" – инициативата, която достига до обществото

През последните седмици, клиентите на Лидл България допринасят за подпомагането на един по-качествен и пълноценен начин на живот в страната. От средата на май до 10 юни, по време на петото издание на инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“, компанията дарява по 3 ст. от всеки касов бон на клиент, а събраният фонд ще бъде използван за подкрепа на граждански организации от цялата страна и техните вдъхновяващи идеи за подобряване на средата и начина ни на живот. Представителите на гражданските организации могат да кандидатстват за финансиране по програмата до 28 юни.

От началото на инициативата през 2017 г. до момента Лидл България е дарила общ фонд от 715 000 лв. за реализацията на общо 96 проекта в 3 тематични области: образование, култура и историческо наследство и околна среда. Сред тях са такива, свързани с образование и информиране на деца, родители и учители по различни, важни за обществото теми. Инициативи, насочени към опазване и облагородяване на средата, в която живеем, грижа за различни видове животни и повишаване на информираността за проблемите със замърсяването. Не последно място и проекти, които насочват вниманието на гражданите към културните и исторически ценности на страната ни и които допринасят за доближаването им до младото поколение, чрез интегриране на дигитални технологии. Голяма част от проектите, които компанията подкрепя са с дългосрочен ефект и дори след приключване на активната фаза на изпълнение, продължават да оказват благоприятно влияние върху обществото във всички региони на България.

Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Повече информация за инициативата, реализираните до момента проекти и условията за кандидатстване, може да откриете тук: Ти и Lidl за по-добър живот - Lidl Лидл България


Още по темата: Лидл България
Още от

Спонсорирани публикации