България забранява на Сергей Лавров да прелети във въздушното й пространство?

Това поставя визитата му в Сърбия под въпрос
5 юни 2022 18:47, Нели Христова
474
България забранява на Сергей Лавров да прелети във въздушното й пространство?
Снимка: БГНЕС

България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора, съобщи сръбският вестник "Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но официалният Белград не е виновен за това".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на тази страна, преговори с външния министър и с председател на Скупщината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
7
 
3
 
! Отговори
дс преди 1 година
Разуните хора, като вземат решения са наясно за последствията и гледат те да носят определени предимства. Затварянето на въздушното пространство има за цел само да покаже, че сме готови да лижем докрай насраните *** на Европа и САЩ. И те дори няма да ни похвалят. А Русия ще каже - нищо ново от "братушките'. Въпросът е откъде ще намерят газ, нефт и др., нашите така наречени управляващи (които всъшност са управлявани ) )))))))
315
2
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
5) 1916г. Русия води война в Добруджа. Русия откъсва южна Добруджа от България. 6) За подривната дейност на Русия до 1944г даже не говорим. 7) Русия бомбардира градове в источна България, Варна през ПСВ и със самолети Добрич и др през ВСВ. 8) На 5 септември 1944г. Русия окупира България. 9) По време на ВСВ Русия изпраща българската армия да се бие в т. нар "Отечествена война", която за България не е отечествена, Загиват 32500 души, за сравнение Василий *** е ослепил 14000 души.
314
6
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Правилно забранява.Руските фашисти по-далече от България.
313
6
 
11
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
3) Русия открито заявява, че на Русия не и трябва силна България, а силни Гърция и Сърбия и действа за изпълнение на този план. Пречи на обединението на Княжество България и Источна Румелия.4) Русия подкрепя Сърбия и Гърция в Балканските войни 1912 и 1913г! Дотук нещо добро за България?????
312
6
 
11
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ако реално погледнем фактите, Русия винаги е била враг или на България или на Балканския народ. Да се върнем малко назад: 1) Княз Светослав преминава Дунав и Балкана и ,,,побива на кол 20000 българи, За сравнение Василий *** е ослепил 14000 души. 2) Русия обявява война на Турция и в резултат се подписва Санстефанското споразумение, според което България е задължена да плати 32500кг.злато на Русия и да изхранва 50000 руска армия, докато плаща данък на султана!
311
7
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Тарикатите не подкрепят губеща войната страна и се учат от историческите грешки. Виж Ердоган как хем е в НАТО хем си върти бизнеса с руснаците. Ние сме *** народ, преди искахме да ставаме 16та република, сега лижем *** на Америка. *** народ сме затова си избрахме тъпият Киро да ни ръководи. Накрая пак ще духаме супата както обикновено.
310
5
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
През 2008, когато Русия нахлу в Грузия, цялото ПВО беше мъртво, защо ли? Защото руснаците имаха кодовете и приземиха всичко предварително. Сега нова руско-турска дружба, ако едните или другите решат да си присъединят парче от България не се учудвайте защо поддържаната авиация няма да мръдне. Честито на българските предатели в перла мента и президентството.
309
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботев пише във вестник "Дума" 1871г: Няма славянинь южен или западен, няма свестен човек, който би можаль, да съчувствува на такава абстракция, каквато е тази на русите, съ осъществяването на която се поглъщат зели народности, отделении една от друга съ история, литература, нрави, обичаи, С химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цяло столетие болната Полша"
308
4
 
11
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ботев: Росия, тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии.... в-к "Знаме" бр. 13 апр. 1875г.
307
8
 
16
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Въпрос: между Русия и Сърбия само България ли стои? Защо не минат през Румъния? А през Турция и Гърция? Нали Унгария са им приятели? Аааа, забравих, всипки са им затворили пространството, включително и България. Аха, те какво очакваха, да ни спират газта, да ни заплашват, а ние да им дадем разрешение да мине лъжецът Лавров? Е, нема как да стане.
306
2
 
13
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ботев пише: един от преселените българи в Бесарабия от пловдивските села през 1820г. след поредното нахлуване на руски войски по нашите земи, ще се върне в България. ще се сражава срещу Сърбия през 1885г, а по-късно ще стане известен като знаменития ген. Колев, който през 1916г ще разбие в Добруджа руските войски, ще плени цялата Оренбурска дивизия барабар, за да се случи една историческа справедливост на 3 март 1918г. Русия ще капитулира пред България с мирен договор - Брест-Литовския!
305
9
 
7
 
! Отговори
Сапуко преди 1 година
Кажи им *** и не ги обиждай повече. Когато Европа обеднее още ще се върнв в правият път.И ното Бил Гейтс ,ни Сорос щното никоя американска *** няма да спре народите да МИСЛЯТ.
304
12
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Волен премиер и България на 3 морета и обединена с Русия.
303
12
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Септември 1944 г. обяснявахме, че не сме обявявали война на Съветския съюз нищо че бяхме съюзници на Германия. Москва обаче не вярва на сълзи. Само след 2-3 години Дайнов, Иво Инджев и Плевнелиев ще зидат нов паметник на съветската армия, а Паси и Просто Киро ще носят камъните. Елена Поптодорова ще им вари каша от елда и ще им пее руски частушки в обедната почивка.
302
5
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Ха ха, конят Лавров да се пусне на галоп и по суша за седмица ще стигне.Ей, много лъже тоя бе, тоя трябва да го изберът за шеф на сичко ***
301
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ни пуснат пак газ и ще го пуснем да мине, анадъмно?
300
15
 
10
 
! Отговори
природен закон преди 1 година
Това че Русия е с голяма душа да не успокоява *** либерали ,защото Европа се превърна в пасмина политици духащи на сащ ! Срамно и унизително ,но всичко ще си дойде на мястото по природните закони ! Когато кокала свърши и народите реабзерат ,че парите ги няма революциите в Европа ще са голями срещу тази политическа система ,която убива !
299
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думете са две .Пълни нещастници.
298
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как звучи само,, България забраняв на С Л да прелети над въздушното и пространствоИ Македония и Черна гора не разрешават,ама бившите роби България да не дават е непростимо
297
15
 
19
 
! Отговори
ПРАВИЛНО! преди 1 година
Да прелети над братските Еритрея и Северна Корея - ние сме вражеска държава. Нъл* тъй рече жужето? Коньо, коньоооо, кой каквото сам си направи и цело село не може да му го направи!