Момиче дари косата си за онкоболни деца

Съветва връстниците си да помагат, за да има повече детски усмивки
Обновена: 5 юни 2022 14:09 | 5 юни 2022 14:05, Елка Василева
9

Благородна инициатива на 13-годишно момиче от Пазарджик. Малката Йоана дари косата си за изработването на перуки за онкоболни деца. Момичето прави това за втори път.

Макар и само на 13, Йоанна знае, че най-ценното, което можеш да подариш на някого, е любов и съпричастност. Затова и вече веднъж дарява косата си за благородна кауза. Развълнувана и нетърпелива, Йоанна отново влиза във фризьорския салон с мисълта да бъде полезна.

"Реших, че отново ще го направя и ето този ден дойде. Мотивира ме това, че мога да помогна на някой в нужда и мога да съм полезна по някакъв начин", каза момичето.

И макар постъпката ѝ да не е геройство, както самата Йоана споделя, според нейната фризьорка трябва да има повече хора, които да последват примера ѝ.

"Много рядко има някой, който да пусне здрава и хубава коса и да иска да я дари след това. Този жест е много добър и призовавам повече момичета да го направят", обясни Станислава Илиева.

За Йоанна това е просто коса. За някое дете обаче ще бъде безценен подарък.

"Трябва всички да сме по-добри хора. Заедно можем да направим един по-красив свят", поясни момичето.

45 см от косата на Йоанна вече са изпратени в Асоциацията за превенция на рака "Промени живота си сега". А момичето съветва своите връстници да помагат, за да има повече детски усмивки.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Един извод преди 1 година
Преди 1989 стригаха мъжете. Сега май е ред на жените, маскирано като "добро дело". По примера на американците с техните фондации. Изборът е личен, но за тези тенденции чета от доста години, беше въпрос на време да стъпят и у нас. И аз питам, къде е държавата? За една дълга коса трябват 2-3 години...
6
1
 
4
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Браво на момиченцето
5
0
 
6
 
! Отговори
Тя преди 1 година
Поле за изява...
4
0
 
7
 
! Отговори
Да бе :) преди 1 година
Преди години синът ми остави косата си дълга имено за да я дари за болни деца. Когато достигна нужната дължина писах на няколко фондации. До днес НИКОЙ не ми е отговорил :) минаха поне 3 години :( Желаещи да дарят има...
3
7
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Защо не я дари на другаря Путин? От химиотерапията му изпопадаха и веждите вече. Прилича на Волдеморт. Дайте му коса, че да стане като Рапунцел.
2
2
 
11
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Браво на момичето! Ама КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?...И аз събирам капачки за кувиози...АМА КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?
1
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
БРАВО на госпожицата това е БЛАГОРОДНО

Спонсорирани публикации