Задържани са синовете на починалия мъж в Самоков

Лекарите в болницата казват, че се страхуват да ходят на работа
5 юни 2022 15:45, Елка Василева
90

В късният следобед снощи 53-годишният Борислав Петров е откаран от негови близки в Спешния център на Самоков. Там те молят да бъде транспортиран към София, медиците обаче отказват с аргумента, че той е в много тежко състояние. Те започват да го реанимират, но безуспешно.

Още по темата
Двама души остават в ареста след поредния случай на агресия срещу лекари. Както още снощи Bulgaria ON AIR съобщи, разгневени близки на починал мъж нахлуха в Спешния център в Самоков и нападнаха дежурния екип. Задържани са синовете на починалия.

Около 17:30 часа близките на 53-годишния Борислав Петров го докарват в спешното отделение в тежко състояние със затруднено дишане. Шестима лекари, сред които е дежурният доктор Ал Хакак, се борят да спасят живота на мъжа.

"След около двучасови усилия да спасим пациента разби вратата на залата една тълпа близки на пациента роми, които бяха десетки хора. Нахвърлиха се върху нас. Двама души ме удряха по главата, по гърдите, по гърба с юмруци. Наложи се по някакъв начин да се спасим, да избягаме и да се барикадираме в едно друго помещение", разказа дежурният доктор.

До пристигането на полицията Самоков остава без спешна помощ. Органите на реда разпръскват събралата се тълпа. Близките на мъжа искат той да бъде транспортиран в София, но състоянието му не го позволява.

Съпругата на починалия твърди, че мъжът ѝ е останал сам без нужната медицинска грижа. Също така отрича да е имал диабет, по думите ѝ скоро е прекарал пневмония.

"Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванах доктора да го бия. Исках да го бием, той се затвори в стаята. С тия апаратури той го остави сам", обясни Маргарита Петрова.

Синовете на починалия пациент са в ареста. Съпругата на един от задържаните отрича да е имало побой.

Това е пореден случай на агресия в болницата в Самоков. Лекарите казват, че се страхуват да ходят на работа.

"Обмислям и да напусна, разбира се, макар че в момента съм разтроен и в емоционално състояние. Ние идваме тук малко като на война, докато работим", подчерта Ал Хакак.

Съпругата на починалия пациент заяви, че ще съди лекарите в Спешното отделение. А на тялото ще бъде направена аутопсия.

Две са образуваните досъдебни производства от Окръжната прокуратура - едното ще изяснява как се е стигнало до смъртта на мъжа, а другото ще проверява дали е имало агресия от страна на близките към медиците.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
Не е и нужно в спешна помощ да търсят имаш ли осигоровка или не. Кредитна карта е достатъчна, пък после държавата или частния осигурителен фонд ще покрият сумата. Който иска да се осигурява, а пък който не иска сам ще си плаща на пазарни цени или няма да получава никаква медицинска помощ.
41
0
 
16
 
! Отговори
И преди 1 година
В късния следобед 50 души роднини не са работа и не бързат за никъде. Затвор и обществено полезен труд.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният взел социал и пил до припадък, после другите са му виновни
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тия защо ги пускат_____В спешна помощ не търсят дали имаш здравни осигуровки,затова.Само дето тези хора са отишли да търсят там освен медицинска помощ и безплатен транспорт до София с линейка.Знаят,че пациент,докаран с линейка в болница задължително се приема,независимо от състоянието.За да има промяна за начало трябва с пациента да влиза само един придружител,по възможност грамотен.
38
0
 
16
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
"Съпругата на починалия твърди, че мъжът ѝ е останал сам без нужната медицинска грижа"Аааа, те за това са влезли, да му направят реанимация. И понеже докторите са пречили, е станал проблема... А вие ми говорете, как сме щели да ги интегрираме.
37
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този го излекуваха като онази жена във Враца дето почина пред детето си докато и търсеха ЕГН вместо по спешност да я вкарат в реанимацията. Или онези двамката дето починаха на стълбите пред болницата щото нямаше кой да им даде кислород. Имаме доктори та дрънкат.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия защо изобщо ги пускат в бърза помощ ? Май а ериканската система е по-добра - вадиш кредитната карта ибплащаш, или няма да видиш лекар. После банката да се раправя да си търси парите
35
0
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Зависи какво съпругата на един от задържаните разбира под побой след като отрича да е имало такъв.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше в Америка щеше да се стреля и да се бие доста. Но при нас е така. Както е тръгнало ще се радваме ако има някой някъде в държавна болница и спешна помощ.
33
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешката на ромите е, че са чакали 2 часа, а не са предприели мерки веднага. Като се счупи стомната, после да биеш детето.
32
0
 
11
 
! Отговори
73:32 преди 1 година
Отиваш към 60% изтрити коментари, моди. Слез на земята, не живееш ли в България?
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черното и Бялото винаги ще се бият в живота. Това не ви е Пол Макартни и Стиви Уондър: "Ебъни и айвъри".
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната между Бялата и Черната роза. Войната между Бялата и Черната пантера.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много търпеливи роми, два часа чакали да набият лекарите.
28
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се занимавате със тези хора точно сега? За каквото и да са виновни,това не е правилният момент.
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, това е резултатът от 12 годишното дундуркане на тая пасмина от гробаджиите, които ги използваха за гласоподаватели.
26
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бялата и черната мафия в сблъсък
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали имаше предложение ченгетата да са и парамедици и те да оказват първа помощ. Направо направете спешното и ареста да са едно и също помещение,все ще има основание да влязат там. А за да им е още по-лесно в едното кюше да има и гише за соцял.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неосигурените роми знаят много добре как действа здравната система и затова ходят директно в бърза помощ там да се лекуват безплатно. Заради тях спешните центрове са задръстени от чакащи обикновено. За този е било твърде късно, но керванът си върви...
23
1
 
32
 
! Отговори
Цитати от интервюто преди 1 година
с опечалената вдовица и нейните близки: "Исках да влеза да вида как му е дишането... Аз исках да го бия лекара, щото го пусна чисто сам вътре... Не е имало насилие от наша страна, а от техна... Това е лъжа, че е имал диабет... Имаше бронхит и плимония... Тука магазин имаме и той хвана плимония..." -----Няма какво да се коментира, само се чудя как, като отидете на ТЕЛК сте болни от всичко възможно и сте инвалиди на социал, а после излиза, че сте здрави като камък и докторите ви морят, а?