Концесионери прелагат: Студенти от НСА да са спасители

А студенти по медицина да карат стажа си на плажовете
Обновена: 6 юни 2022 16:34 | 6 юни 2022 16:11, Анисия Иванова
19
Концесионери прелагат: Студенти от НСА да са спасители
Снимка: БГНЕС

От Асоциацията на концесионерите на плажове са изпратили писмо до три министерства с предложения за промени в Нормативната уредба за водно спасяване, които да решат проблема с недостига на спасители на плажовете по българското Черноморие.

"Нашето предложение е студентите от НСА по плувни спортове да бъдат обучавани в академията за водни спасители и след като положат успешно изпит да могат да работят на плажа, като месеците работа по морето им се признава трудов стаж“, заяви концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров, представител на Асоциацията на концесионерите на плажове.

Старши спасителят Васил Алексиев, който е ръководител екип „Бедствия, аварии и кризисни ситуации” към БЧК Бургас, обясни, че младежите и девойките, които тази година са преминали курсовете за водни спасители, предпочитат работа на басейни, а не на море. Голяма част от тях си намират и работа в чужбина.

„Идеята във водното спасяване да се включат студенти по водни спортове, ватерполисти и други плувци е добра, но като спасители могат да се включат тези студенти, които нямат участия в различни състезания и отбори. Затова трябва да се разговаря с ръководството на НСА, да се обсъди тази идея”, коментира Алексиев.

От Асоциацията на концесионерите на плажове предлагат и промени за изискванията за медицински служители.

„Другата наредба касае Министерството на здравеопазването. Ние предлагаме студентите по медицина, завършили втори курс да могат да карат стажа си на плажовете, освен по болничните заведения, като работата на море също им се признава за стаж”, заяви Николай Димитров, цитиран от БГНЕС.

По думите на представителя на Асоциацията на концесионерите тази година сезонът на 1 юни е открит с недостиг на спасители по плажовете и медицинско обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Ъъъъъъъ преди 1 година
чИ те ако искат нали могат да го направят? "Ротодателите" пак ли насила искат да тероризират хора да им работят за без пари?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Концесионерите да не се правят на разсеяни или ударени с мокра кърпа, а да си наемат истински спасители с нужният сертификат!! И без друго скубят хората по плажа с високи цени на чадъри и шезлонги. Не може само да вземаш. Който взема много трябва и да дава. Ако не могат, да връщат концесията! Аман от тарикати!
13
1
 
9
 
! Отговори
Д преди 1 година
Нагли мутри
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат нужната квалификация. Спасителите се обучават за даване на първа помощ. Не може студенти да носят отговорност за живота на други хора при това за без пари. Това прилича на нашите студентски бригади, когато ни пращаха за без пари в Стамболийски в комбината. Промяната връща хората в 80 - те и 90- те години. Пълен абсурд са.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За без пари ли?
10
0
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Заплащане няма, просто ще си карат стажа там, на групи. 1-ва група юни, 2-ра юли и т.н. до средата на септември
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студентите по медицина и право да станат бармани и сервитьори! Филолозите - на рецепция, тези от музикалната академия да забавляват гостите освен. А концесионери и хотелиери да им подхвърлят жълти стотинки... Дано фалират поне 30% от вас, нещастни хотелиерчета подли и нагли!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже заплатите на спасителите са смешни, та ако може студентите да идат на стаж за без пари.
7
0
 
22
 
! Отговори
А,ха преди 1 година
Само предлагат,но за заплащане нищо не казват.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасители предлагат да им предложите по 3000 лева чисти пари на месец заплата! Мръсни, долни ***, толкова сте стиснати и алчни! Дано да си купите свещи с парите, които изцеждате от хората!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
студент по медицина на плажа? хахахахаха тези са изтрещяли, все едно плажовете са най-важното. Студентите по медицина трябва да карат стаж в болници и медицински учреждения бе селовци
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прелагат? А студентите от НСА премат ли?
3
0
 
25
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Не може да са толкова нагли
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак искат децата да им работт без пари.Определете хубави заплати и ще има желаещи.
1
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Добре замислино