Дете с опасност за живота след нападение от куче

И преди кучета на собственика са били агресивни към хора
15 юни 2022 22:52, Йоана Цонева
51

След нападение от агресивно куче, 10-годишно дете е с опасност за живота. Срещу собственика на животното са подавани множество сигнали, но без резултат.

Детето и баба му били в покрайнините на хасковското село Въгларово, когато кучето, вързано в частен имот, разкъсва синджира и напада детето. То е откарано в пловдивска болница с опасност за живота. Има разкъсвания в областта на белия и черен дроб, както и на бъбрека.

"Детето беше легнало по гръб и бабата беше до него, много разтроена. Обадих се веднага на 112, защото казаха да не вдигаме детето", сподели Василка Митева пред Bulgaria ON AIR.

Агресивното животното е собственост на 51-годишен мъж, познат в района с отглеждането на големи породи кучета.

"Не може да се мине там, пеша не може да се мине въобще, той е до последната къща на селото, там има малки деца, не е възможно да се мине. Ако отивате, отивайте с колата, пеша да не сте тръгнали", предупреждава жителят на Въгларово Делчо Георгиев.

Собственикът на кучетата отглеждал повечето от тях в имота си, но имало и такива, които се разхождали свободно наоколо.

"Не съм искал кучето да се откъсне, за мен е шок. Идваха на няколко проверки, има само една глоба за куче, което е без чип. Кучетата са с всичко - регистрирани с ваксини", категоричен е собственикът на кучето Анастас Караиванов.

Жителите на селото неколкократно са подавали сигнали за агресивните животни.

"От вчера цялата треперя, не съм спала. И това е 18 години, все глоби и все проблеми, плаща глобите и пак неговото си. Постоянно кучетата са пуснати. Тази зима на една съседка влезе през прозореца, за да я хапе", коментира Селма Рамадан.

"Такава безотговорност от собственика не може да има. Тези кучета да се махнат", отсече жителката на Въгларово Донка Христозова.

Кучето е откарано в общинския приют в Хасково.

По случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
кико преди 1 година
Кучето веднага трябва да се разтреля!!!!!!!!!!
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ловно-рибарските магазини продават лютиви спрейове за отблъскване на агресивни животни. На мой роднини, които живеят на село съм купил, а и лично съм ползвал. Пръскате в муцуната и агресията спира, а е и хуманно.
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офф аман вече . Да забранят отглеждането на кучета .
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай *** ползва кучето като звънец(на село) и за фукане(в града)!Там е проблема!*** развъжда,организира кучешки боеве.,*** е просто животно!То още като чуят по света "българин" се хващат за джоба и бягат с двеста!
18
3
 
18
 
! Отговори
За здрави мъже преди 1 година
Наизустете - кучето е умно, но е първосигнално. При нападение от него, подайте лявата си ръка, нека дори я захапе. Изнесете лявата си ръка в ляво широко от тялото с леко зъвъртане. Това е момента в който можете да нанесете удар с юмрук с дясна ръка точно пред предните крака на кучето. Ако удара е достатъчно рязък, дори без много сила ще прекъснете гръбначния стълб на кучето. Не е създадено за странични удари. Отрепетирайте. Може да ви спаси живота.
17
0
 
27
 
! Отговори
Пишман-турист преди 1 година
Преди няколко години с жената, ще се правим на туристи, ще покоряваме връх Ботев. Хайде от х.Плевен че е по лесно. Минаваме там долчинката, хайде нагоре по склона към Джендема и като хукна една глудница от кучета /там овчарници има/, лай да видиш и тичат по нас. То къде да им избягаш. "Жена, дръж сопата" , отворих ножа, ще режа докато мога. Ама чобана се усети, свирна им, че ги прибра. Бе пред наакване си бях. Но щях да режа.
16
2
 
25
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Защита срещу голямо куче е проблем. Не е невъзможно дори с голи ръце, но категорично не е по силите на дете или възрастен. Изисква се обучение. Аз също прочетох, че животното е било провокирано като са го замеряли с камъни, но това не оправдава по никакъв начин стопанина.
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големите и опасни кучета просто трябва да бъдат забранени за отглеждане и иззети. Всичко по-едро от болонка не може да се нарече домашен любимец.
14
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Ако е възможно се огледайте за някакво средство за самозащита пръчка, камък. Ако успеете да се сдобиете с такова, то тогава може да ударите кучето по носа или врата, което автоматично ще го откаже от атаката. НАВИЙТЕ ДРЕХА И МУ Я НАБУТАЙТЕ ПРАВО В ГЪРЛОТО
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрана за гледане на кучета в България. Това е решението.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето щели да пъдят куче с камък и пръчка, сигурен съм ако видите наживо кангал или ви се изправи кавказка овчарка на два крака ще си напълните гащите.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Още по-добре щеше да направиш, ако беше предприел такива превъзпитателни мерки спрямо собственика на kучkата." - както казах беше кастрирана и довлечена от кучкарник. Собственичката е Фандъкова, ама ако й нашаря муцуната с ритници и пръчка ще ме осъдят. Кучето заслужава да си живее живота и това, че не са го били е заради джендърските разбирания на някой. Същото е и при хората, гледай го на кво прилича поколението на запад дето от 2005та не си бият децата, пълни аутисти.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Тошо знаеше как да се справя с кучетата- ловджии с пушки обикаляха по домовете, което не е регистрирано ...
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи за да се вземат действия в България се чака нещо лошо да се случи иначе преди това колкото и да се оплакват хората то не им обръщат внимание.Най-добре е цялото село да се разправи с кучкаря
8
1
 
18
 
! Отговори
Американеца преди 1 година
Дей.. а ненормалници кучкари няма зя тях закони , държава, възмездие . Едно дете го създаваш с години , грижи и край!!!. Партиите не приемат и прилага закони за да имат електорат за изборите . Ако убиеш даже и при самоотбрана куче 3 г. затвор
7
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПО ЕДИН ОТ ПРИРОДОНАУЧНИТЕ КАНАЛИ ДАВАХА ПАК ГРУПА ПРЕРИЙНИ КУЧЕНЦА ИЗЯДОХА ЖИВО ЕДНО МАЛКО ПРАСЕНЦЕ! НЕ БЕШЕ КРАСИВА ГЛЕДКА! И КЪДЕ Е БИЛА ТАЯ БАБА! АЗ БИХ СЕ ПОЖЕРТВАЛ ЗА ВНУЧЕТО СИ! А БАБАТА ПО-ДОБРЕ НЕГО , А ТЯ МИНАЛА И БЕЗ ДРАСКОТИНА! ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК Е ПО МОГЪЩ ОТ КУЧЕ ВЗИМАШ КАМЪК ВЗИМАШ ПРЪЧКА! АЗ ЩЕ ГО СМЕЛЯ ТОВА КУЧЕ ДОРИ ДА Е С МОЯ РАЗМЕР ЩЕ Е НАПРАВО МОРТАЛ КОМБАТ ! ЩЕ МУ СТРОША ГЛАВАТА И С МАЛЪК КАМЪК :D ОЧИТЕ МУ ЩЕ ИЗВАДЯ С ПАЛЦИ! А БАБАТА СЕ ПАНИРАЛА И ИЗБЯГАЛА ДА ВИКА ПОМОЩ!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво? Синджир или не кучето, ако е агресивно и невъзпитано си намира начина да нападне. Иначе давайте да държим кокерите на каишка щото били над 5кг. Недоизмислен закон. Пинчерите и Джак Ръселите нападат в десетки пъти повече от лабрадори, ретрийвъри и овчарки. Колкото по асоциално е едно животно толкова по-агресивно е. Откъсналото се от каишка псе чисто и просто не е намерило правилния стопанин. Огромен брой кучета са социални инвалиди заради неопитни стопани.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеНПроблема с кучетата е голям в България ама явно никой не иска го реши.А по селата винаги има някой който си оставя кучетата да обикалят цялото село.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше мойто дете, щеше да пише в интернета статия със следното съдържание :"Баща публично на центъра на градът пред всички докато си пият кафето, ра*** куче, употребявайки голям нож, поради това, че кучето му нахапало детето"
3
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ДОРИ НЕ ИСКАМ ДА СИ СЛОЖА ПАЛЕЦ НАГОРЕ НА ПОСТ 3 ! ОТВРАТИТЕЛЕН Е