Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е твърдо установена даденост, заявиха от БПЦ
16 юни 2022 18:00, Красимир Ангелов
217
Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд
Снимка: БГНЕС

Светият синод на БПЦ-БП категорично изрази своето неодобрение и несъгласие с организирането на предстоящия "София прайд", става ясно от позиция на православната ни църква.

"Светият синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

"Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо установена даденост“, се чете в позицията на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)

"Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности, завещани ни от Самия наш Творец", се чете още в обръщението от Светия синод.

В него се заявява, че "извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения".

От Светия синод отбелязват, че Православната църква винаги се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора, определящ живота му. „Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето“, се посочва в обръщението.

"Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината", посочват в своето обръщение от Светия синод на БПЦ-БП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
До Генчо Лорда преди 1 година
Ще отговаряш горе пред Бога!
146
0
 
0
 
! Отговори
ДО 163 преди 1 година
Незаконно е да си гей в 73 държави, гей брака е незаконен в 70 държави, незаконно е гей двойки да осиновяват в 26, "конверсионната" терапия, която е унищожителна за личността е позволена в 90 държави. Прайда не се прави само за нас, а за всички.
145
1
 
0
 
! Отговори
не мога да разбера преди 1 година
Защо трябва да има прайд? Като сте обратни-кой ви спира? Защо е тази публичност? Кой подЯгодите, ви дискриминира??
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли, какво е "София прайд", "Берлин прайд" и т.н прайд?Отговор: масов рекламен хепънинг на полово предавани болести, .......сър
143
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви демокрация бе . Прайдове на тотално деградирали обратни наркозависими същества.
142
0
 
7
 
! Отговори
Скиор преди 1 година
Защо?Кому е нужно, шествие да правят.Аз имам проблеми с алкохола, трябва ли да организирам шествие на пияниците, да се покажем, че сме алкохолици?Трябва ли?
141
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Пак ми изтриха поста. Да не би и *** да е ЛГБТ. Просто написах,че ще плъзне маймунска шарка по улиците на София.
140
0
 
3
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 година
Реших! Ще организирам фейс група със смесен парад на "NPD, BPD and the F go all Cluster B. С рима!"... от фалшивият ми профил! Ако някой полово объркан или някоя феминацистка има възражения може да ме хване за лявата топка, да ме разведе по терена и да ми се обясни.
139
0
 
10
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 година
Аз предлагам да направим паради и за останалите психични заболявания щом на полово "обърканите" им се позволява. Логично е да позволим паради за всички "Cluster B"-та. Например парад на нарциса или парад на клиничният депресант!
138
1
 
1
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Щом БПЦ е против, значи си на прав път :)
137
7
 
3
 
! Отговори
Баба Гуси преди 1 година
Правилно, Синодът е против, понеже държи авторските права върху содомиите, провежда се извън територията на Троянския манастир и този път не е организиран от тях.
136
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Църквата е права да напомни, че съществува правилен път и то не е официално пропагандирания и шумно рекламирания. Хубаво е, наистина повече хора да се вслушат в посланието.
135
12
 
2
 
! Отговори
151 :) преди 1 година
Полуграмотните козари автори на Библията : ) Сори, дори соц пропагандата имаше по-смислени попълнения.
134
4
 
1
 
! Отговори
Фахрадин Фахрадинов преди 1 година
И аз ще съм на парада!
133
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ролексите се изказаха.
132
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТоСчупи тъпoмepa с тия библейски цитатчета. Да си определяш живота и възгледите на базата на древни митологични текстове с неясен автор. Едно е ясно за авторите на тая книга- че са били полуграмотни козари. И сега тия интелектуални титани ти влияят на мисленето хилядолетия по-късно. Еми май са по-уми от такива като тебе.
131
2
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
БРАВО, НАЙ-НАКРАЯ!
130
2
 
20
 
! Отговори
преди 1 година
Аз съм съгласен с църквата !
129
2
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и нещо съвсем малко за последно,за да не досаждам:..-Вие ,заслепени от "съвременните джаджи" гледате с пренебрежение на древните,но грешите ..Те,древните,са били най-близо до Нещата в Природата ..За вас понятието "Бог" е ..некаква "отживелица"..Добре,но отговорете си на въпроса:-КАК,ПО КАКЪВ НАЧИН от един скромен сперматозоид и една ленива яйцеклетка,сте се ПРЪКНАЛИ ВИЕ ?.."Заслуга" на Бил Гейтс?..Или на Мъск?..Просто помислете по въпроса!
128
0
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Калилна като се усмихне и Лена като приказва ме правят сто процента мъж