Украински лекари са поканени да работят в болниците на Благоевград

Сред бежанците има и професор патоанатом
17 юни 2022 20:15, Анисия Иванова
24
Украински лекари са поканени да работят в болниците на Благоевград
Снимка: БГНЕС

Община Благоевград е поканила украински лекари да работят в лечебните заведения в областния център, като им осигурява напълно обзаведени жилища и ще им съдейства за признаване и легализация на дипломите, съобщи БНР.

Около 160 са украинските бежанци, настанени в социалните жилища на общината, като половината от тях са в работоспособна възраст. 24 са започнали работа до този момент, съобщи Емилия Халилова, шеф на дирекция Социална и жилищна политика.

Общинското ръководство в Благоевград е провело среща с украински лекари, сред които професор-патоанатом, пребиваващи на територията на областта, с цел да ги привлече на работа в лечебните заведения в областния център.

16 работодатели от Благоевградска област вече са заявили желание да участват по проект "Солидарност“, осигурявайки 75 частично субсидирани от държавата работни места за украински граждани, съобщи Станислава Поповска от Регионалната служба по заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже дай малко акьл на Бьлгари! Ама колко са Бьлгарите-лекари тьрсящи работа бе? И може ли Украйгците да работят в Бьлгария с руски език?
2
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като хиляди български лекари напуснаха България, украинските лекари идват дюшеш.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много български пенсионери умират от глад и невъзможност да закупят лекарства точно в този момент.