В кадър: "София Прайд" започна с песни, танци и шантави визии

Някои от присъстващите внесоха и политическа нотка
18 юни 2022 17:50, Александър Попов
326

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

15-ото издание на "София Прайд" започна в 16:00 часа с концерт пред паметника на Съветската армия. Инициативата е в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация и на тези, които се определят с различен пол от рождения си.

Част от присъстващите приковаха погледа с визията си, а други не пропуснаха да внесат политическа нотка с карикатури на Путин и плакати против "Възраждане".

Шествие по улиците на София ще тръгне след 19 часа. Част от приходите от днешното събитие ще бъдат дарени за "Киев Прайд".

Вижте кадри на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: София Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалните хора ставаме все по-малко. Време е да се съберем и да вземем съдбата си в ръцете си. Време е да си построим държавата отначало! Ред, дисциплина, справедливост и сигурност! ***, педофили, неграмотници, крадци, корумпета, нацисти, фашисти, сектанти и какви ли не... Да си нормален българин е престъпление и няма надежда за нормален живот...докога???
171
4
 
14
 
! Отговори
в държавата преди 1 година
До Да попитам:Всичко каквото се случва в държавата зависи от политиците. Но следващият път, когато се гласува, трябва да се мисли за кого да гласуваш. Това е!
170
20
 
15
 
! Отговори
Тру стори преди 1 година
Само ще кажа следната история за всички върли хомофоби тука: На една приятелка баща й, който постоянно псуваше прайд и гейове и тн като стана на 50 год напусна жена си и отиде да живее с някакъв мъж на 60 год щастливо. АХАХА тука виждам доста такива подобни бъдещи гейове.
169
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почна с танци, свърши с маймунска шарка
168
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич не ми пука за ценностите им, но да ми блокират движението заради тях, ми идва в повече!
167
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно не ми е ясно, защо точно сборен пункт им и е монумента на Червената армия. В Русия не са ли гневни, че такива се събират точно пред този паметник, или го приемат със задоволство.
166
5
 
18
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Това е заболяване.
165
6
 
26
 
! Отговори
гост преди 1 година
Дойде време, когато едно болестно състояние се пропагандира като норма.
164
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образцовите жълтопаветни евроатлантици изглеждат така.
163
8
 
16
 
! Отговори
Веско преди 1 година
София прайд - Киев прайд! Слава Украина ! Шарените укри и безполовите българи - слава на Херо Мустафа и педерунгелите по света!
162
6
 
12
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
До Един от все по-малко==Да!!! Това което казваш е абсолютната истина! Но защо вие,белите хетеросексуални мъже си траите и дори не се опитвате да се защитите?! Крайно време е да се обедините,да вземете сопите в ръцете и да издухате завинаги гнусните либерастки *** от управлението на Държавата! Само с оплакване и хленчене няма да стане,нали сте мъже?! В противен случай ще бъдем унищожени като народ,а ДЪРЖАВАТА ни ще изчезне! Това е пъкления план на господарите,които управляват марионетките!
161
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко и на хората ще им писне. Ще има яко трепане. Народният съд иде!
160
4
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Половината са били същите, които бяха в подкрепа на просто Киро преди два дена.
159
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам снимките и често да ви кажа, това по ми прилича на Хелоуин нощ в САЩ, отколкото на ЛГТБ фест.
158
7
 
18
 
! Отговори
Народовластие преди 1 година
Срам ме е от тези същества и не искам да имат право на глас на изборите! Не желая държавата да зависи от неграмотни римляни, ***, осъждани престъпници, хора минали 80години... С тази си наглост и арогантност ще посеят бури и ще дойде време да се самоизбием помежду си. В историята се е случвало хиляди пъти и винаги побеждават силните, умните, прогресиращите и налагат диктат над биологичните отпадъци. Защо е нужно да има кръв и зрелище??? Опомнете се!
157
4
 
26
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Защо Софийската община разреши на тези да тръгнат от Паметника на съветската армия ! Падпадъкова трябваше да ги поведе от американското посолство ,те са тяхната гордост - *** !
156
6
 
20
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
Гнусните сбърканяци добре сте ги изтипосали за потрес на нормалните хора! Но как не се престрашихте да покажете поне една снимка на хората със семейства и дечица?! От тях зависи просъществуването и бъдещето на РОДИНАТА ни,а не от извратените психопати! Потресаваща погнуса и омерзение предизвикват откачалките от фотото на Кьосето,той направо се е самозабравил от прихласване по тези кукуриговци!!!
155
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
178, не е легенда, а история. Ако тези деггеннерати не се променят, ги чакат интересни неща.
154
2
 
5
 
! Отговори
shimbaka преди 1 година
Це Европа !
153
4
 
26
 
! Отговори
Содом и Гомора... преди 1 година
Библейската легенда разказва, че в района на Мъртво море се намирали градовете Содом и Гомор, които били унищожени от Бог заради непростимите грехове на техните жители.