Станка Желева: Радев няма демократични позиции

Президентът заел позицията на Русия във войната
74
Станка Желева: Радев няма демократични позиции
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция за развитието на България. Това смята Станка Желева, дъщерята на президента Жельо Желев.

Тя излезе с критично писмо към държавния глава.

Още по темата

„Това писмо е написано, защото, според мен е тревожно това, което се случва в момента, тревожна е позицията на президента. Той трябва да уравновесява нещата и България да върви към Европа, към демокрация”, коментира Желева пред Нова телевизия.

„За мен е изключително обезпокоително, че се чуват призиви за излизане от ЕС, от НАТО, за което агитират от разни партии. Войната в Украйна беше катализатор за неговата позиция. Той не твърдо и открито, но все пак зае позицията на Русия. Той отказа да бъде изпратено оръжие към Украйна. Подигравка беше да им прати бронежилетки и каски, които нищо няма да помогнат на хората”, заяви Желева.

„Скандално е, че президентът не излезе да заеме позиция срещу арогантното поведение на руската посланичка. Как не излезе и не каза, че посланик не може да се държи по този начин?, попита Станка Желева.

„Именно поради позицията на президента има толкова висок процент на хора, които не осъждат войната. Генерал Радев е един военен. Сигурно е много талантлив пилот. Но президентската институция е друго. Този човек няма визия, концепция за България. Не мога да приема, че този човек не може да осъди поведението на руския посланик”, каза Станка Желева.

Тя отправи критики и към Стефан Янев.

„Неговото протеже – генерал Янев, само преди 2 дни направи партия, която ще участва на избори и иска да обере целия вот на националисти. Индиректно казаха, че е по-скоро на страната на Русия”, коментира Желева.

„Президентството прилича на казарма – има само военни, хора, които работят за различни служби. Може утре да обяви военно положение. Този човек няма демократични позиции”, смята Желева.

Попитана са сближените позиции на президентството с ГЕРБ, тя каза: „Цялото задкулисие е свързано с тях. Както сближиха позиции „Възраждане” и ДПС”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Ние преди 1 година
До Анонимен ПОМАКИНЯТА ОТ С.ГРОЗДЕН/ с.СИНДЖИКЛАРЕ / СТАНКА ЖЕЛЕВА Е ПИРАТКА ПО КОРАБИТЕ С ПАРТИЗАНИНА АДРИАН ВЕЛА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МНОГО ГОДИНИ ИЗНУДВАТ ЦЯЛ СВЯТ С ГАЗА ПО КОРАБИТЕ.В ПИРАТСКАТА БАНДА УЧАСТВАТ ВЕЖДИ РАШИДОВ,Б.БОРИСОВ и ИЛИЯ ПАВЛОВ, НИНОВА, СТАНИШЕВ,ПЕЕВСКИ,СИМОВ и други пирати.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква пластична операция не може да я оправи.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станка-Индианка Желева. Още погрознява.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЯВНО НЕСКОПОСАНИЯТ ЕЗИК НА ТАЗИ СТАНКА ПОКАЗВА, ЧЕ ОТ ПОСРЕДСТВЕН ФИЛОСОФ СЕ ПОЛУЧАВА ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНО ПОКОЛЕНИЕ С НИСЪК ИНТЕЛЕКТ!!!...
52
0
 
2
 
! Отговори
АноН преди 1 година
И ти нямаш акъл. Ама никой не те Пита! И ти Заминаваш за Америка! ОСТАВКА!
51
0
 
3
 
! Отговори
ТКЗС арт преди 1 година
Изкарай Стано Говедата......После прекопай и загърли Колата.Не се появяват по тАлавизора ,че кокошките спряха да снасят.Бубайко ти и Ане ханъм Мария беха смешна излагация и донесоха слава на Веселиново и Грозден. Ти кое колумбийски село ще прославиш ,и друго освен Кока има ли у вас.Доктор Костадин Костадинов е доктор по история,Зельо по не знак какво си!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ами,да....Някой да ви кара да гласувате за Костадин Копейкин и Възраждане? Нито Копейкин е русофил, нито посл.Митрофанова обръща внимание на този популист и лумпенпопулистката му партия. Той се сдружи с агите от ДПС и подмазващия се на Меркел, сега на Урсула Пожарникар, така че нищо проруско няма у него. Яне Янев 2 и някаква наследничка на РЗС партия-еднодневка.
49
8
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Радев е един елементарен полуумен фат маг, инсталиран от руските служби, за да стане наместник на Путин. Един вид български Лукашенко. Само че ВСУ му развали играта.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази едва ли има умствените възможности да дава оценки.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща й беше един от създателите на мафията в България след 1989 година освобождавайки от затворите криминалните престъпници, които образуваха групировките. Баща й беше един от най-големите провали за България.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО НА РАДЕВ И ДС/БКП--идва новия възродителен процес с Възраждане!!!..... Хубавото в случая е че България е държава от НАТО, така че Възраждане ще бъдат буквално изкормени ако дойдат на власт и ни тласнат към Съветския Съюз!
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ И ДПС, ЗАЕДНО----за това ли ходихмена избори...хахаха. .....На времето пророкуваха че БКП Форевър пак ще е на власт докато народа не порасне умствено! Омагьосаният кръг ще завърти още много 9то септемврийски моменти!
44
3
 
1
 
! Отговори
Ами,да.... преди 1 година
НОВО "РУСКО‐ВЪЗРАЖДАНЕ"---ИЛИ нов "възродителен процес"....хахаха..да ни е честито!!!
43
2
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ И ДПС, ЗАЕДНО----за това ли ходихмена избори...хахаха. .
42
1
 
10
 
! Отговори
Тая грозотия и ромка преди 1 година
да не се изказва за Българския президент, нито да дава мнения за политиката ни. Да си гледа НПО организацията Easyart България, макар че и там не трябва да бъде.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радефф е от янко-овчарската интелигенция, какви демократични позиции може да устоява!!!!!
40
1
 
9
 
! Отговори
да преди 1 година
Тая па
39
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проста и грозна...с какво е капацитет?
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете я тая, бе. Нито е обществена личност, нито някого го интересува мнението й. Да си гледа аржентинската жилка, нали там се подвизаваше и "милееше" за България от другата страна на Земното кълбо?
37
12
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Съгласен съм изцяло с горепосочения коментар, но иначе погледнато, нашето президент(че) прилича на човек!?-ниско наведено човече с гръб към путин и нямащ мнение за митрофанова и може би няма да мине много време,когато българите в България разберат в какъв капан са се вкарали сами.