Таксита и граждани на протест против беззаконието на пътя

В 17:30 булевард "Черни връх" ще бъде блокиран
6 юли 2022 16:37, Нели Христова
31
Таксита и граждани на протест против беззаконието на пътя
Снимка: БГНЕС

Таксита в София да блокират за половин час кръстовището на булевардите "Черни връх, "Арсеналски" и "Св. Наум" в 17 ч днес. С такъв призив излязоха браншови организации на таксиметровите професионалисти. Причината - отнетия живот на двете момичета и потрошения таксиметров автомобил от мощния джип на 5 юли вечерта.

Исканията на таксиджиите са да се засилят мерките срещу пияни и дрогирани, каза Кирил Ризов, почетен председател на съюз "Такси".

Такситата ще блокират кръстовището само за половин час, за да не пречат на гражданите да се приберат след работа по домовете си, за което предварително им се извиняваме, пише в призива. Пояснява се, че за проявата има съгласувателен протокол със СДВР.

"Който откъдето и да се насочи със своя таксиметров автомобил към кръстовището, ще бъде допускан от служителите на МВР само от 17 до 17,30 часа!

Точно в 17,30 часа всички се качваме на таксиметровите си автомобили и опразваме кръстовището!

Да го направим – всички заедно!, са казва още в призива.

Във Facebook се организира още един протест на кръстовището на "Черни връх" и "Арсеналски". Организаторите са нарекли събитието "Протест срещу несправянето с рецидивистите и корупцията по пътя" и призовават:

"Призовавам всички, които смятат вчерашния "инцидент", не - това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи, да излезем днес в 18:30 на това кръстовище, за да почетем паметта на нелепо погубените млади момичета и да поискаме сметка от отговорните:
- да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този "човек" да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа
- да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя
- да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Беззаконието по пътищата си има причина. И тя е във управлението на Министерството на вътрешните работи. Навсякаде пишат и говорят за причинителите на такива трагедии, че са РЕЦИДИВИСТИ. Това Министерство има ли си хал/хабер, че на тези рецидивисти мястото им е зад решетките? И че прекия виновник за подобни груби нарушения с фатални последици за невинни хора е управника на това министерство? Мигновенно, след подобни трагедии този управник си взема шапката и си отива. Изпълнено ли е това?
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва цяла България да се накичи с камери като спалнята на Бойко Борисов и да се вдигнат глобите като в Швейцария. В същото време бунаците от КАТ трябва да минат на истинско преквалифициране и който е негоден да ходи в СОТ, който останат трябва да получават заплати като в Холандия и да знаят, че има какво да губят ако се лакомят за подкупи.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властта си има приоритети , в момента приоритета е да се напазаруват до 121 депутата, преди това беше да се махне ветото за рсм, а по преди това всички да сме с по 4 дози ковид препарат ...
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на организаторите!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 Абе доста са си клапави и защитават престъпниците. Определено трябва да са по-строги.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законите в България са калпави, а и не важат за всеки еднакво. за нови закони трябват съвестни депутати, а такива няма.
15
4
 
8
 
! Отговори
Чикирики преди 1 година
Точно пък бакшишите да протестират за спазване на правилата. Лицемерни пияници
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой някога качвал ли се е в такси, чийто шофьор да е карал нормално, според правилата и да изисквал всички да си сложат коланите както си му е според закона? Аз не. А се качвам по 3-4 пъти на ден. В София.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво искат от МВР? Ако законът не изисква човек с 50 нарушения на пътя и фалшива книжка да е в затвора, то проблемът не е в полицията, а в мекия наказателен кодекс. Не друго трябва да се промени, а наказанията да станат по-строги. И ако някой пак каже "Това ли е най-важният проблем в държавата?" Ами да, това е. Защото засяга всички ни и е въпрос буквално на живот и смърт.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таксиджийската измeт да не се присламчва към гражданския протест!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Хахаха точно пък б*кшишите на протест, дето регламента за движението по пътищата не съществува за тях. Остава само и маршруткаджийте да извикат и тях.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То беззаконието не е само на пътя а в цялата държава
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за наглост?! Най-наглите шофьори, най-пpocтата прослойка у нас, бъкана с наркомани от махалите, седнала да протестира?! Айде нЕма нужда...
8
0
 
8
 
! Отговори
МВР Заплати преди 1 година
Защо искат увеличение на заплатите!Защо не контролират улицата!Защо бездейства родната полимилиция!!!Полицията също носи вина за тези случаи, както и съдиите!
7
3
 
11
 
! Отговори
шишо бакшишо преди 1 година
Точно пък таксиджиите са най-големите нарушители и наглеци на пътя. Явно някой седи зад тях и го подкукоросва
6
1
 
12
 
! Отговори
Да спрат преди 1 година
джиповете вътре в градовете. Те и без туй са за офроуд.
5
7
 
5
 
! Отговори
ИСТИНСКИ ПАТРИОТ преди 1 година
който мрази турците да даде палец на горе
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушевите масово си подправяли регистрационните табели залепяйки им чepно тиксо върху определени символи и от СВ става ОВ например. Това се правело за да не плащат тол такси, застраховки и ред други неща. Стикери,лепенки,палки ,мурафети,салтанати и какви ли не чалъми използват за да мамят,крадат и демонстрират социалният си статус. Какво остава за другите шушумигари. Този които трябва да са за пример,са най-големите нещастници,или поне деветдесет процента от тях.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям напълно протестите! Карат отвратително, мислят си, че държат Господ за шлифера и летят из града с несъобразена скрост. Бих добавил и Справедливост за Милен Цветков.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що не излязоха на протест срещу беззаконието в държавата докарано от Гешев, Борисов и Пеевски. Направо пред домовете им да излязат на протест, може и някое чекмедже да намажат