Посмъртно: Нери Терзиева е почетен гражданин на Пловдив

Журналистът Евгений Тодоров също получи признание
7 юли 2022 12:52, Йоана Цонева
20
Посмъртно: Нери Терзиева е почетен гражданин на Пловдив
Снимка: БГНЕС

С пълно единодушие Общинският съвет на Пловдив удостои със званието "Почетен гражданин на Пловдив" журналистите Нери Терзиева (посмъртно) и Евгений Тодоров за изключителния им принос към издигането авторитета и престижа на града в национален и международен мащаб, съобщава БТА.

Тя бе дългогодишно лице на БНТ и говорител на президента Петър Стоянов.

"Поводът е загубата на Нери Терзиева, но причините са множество. И Нери Терзиева, и Евгений Тодоров са символи на Пловдив. Нека покажем, че ценим ценните хора в града ни" - каза от името на вносителите съветникът Владимир Славенски, цитиран от Plovdiv24.

По предложение на независимият съветник Георги Величков с минута мълчание беше отдадена почит в памет на Нери Терзиева.Нери Терзиева почина на 1 юни.

Тя остави след себе си една от най-ярките следи в историята на модерната българска журналистика, посочиха в мотивите си общинските съветници. Със своя изключителен професионализъм и отдаденост в работата тя не само показа нагледно какво означава свобода на словото в началото на демократичните промени, но и обучи няколко поколения журналисти.

Евгений Тодоров е жива енциклопедия за историята, културата и живота на Пловдив и неговите граждани. Той е автор на книги, допринесли значително за националния и международния престиж на града, един от крепителите на честната, критична, последователна и задълбочена журналистика, се казва в решението на общинските съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНе защото е туркиня или помачка, а защото предаде всички хора и България, тя е от тези чужди организации, които извършваха убийства и атентати в България, включително и на майки с деца, а по-късно докараха мизерията и бандитизма,мутрите за всички хора в България, без значение на произхода им!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не очаквах това от Пловдив, тази туркиня или помачка, беше част от предателите на България. Но както и да е, Бог да я прости!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно със почетността и пак вие ще крадете пари от хора, така че на кой му дреме направете русенеца иванчо почетен гражданин на Пловдив поне да сте искрени, че се харесвате.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно със почетността и пак вие ще крадете пари от хора, така че на кой му дреме направете руненеца иванчо почетен гражданин на Пловдив поне да сте искрени, ме се харесвате.
8
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Анонимен 6 . .......По пет на нож.Вие само от това разбирате.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
почетен гражданин на голямото село..
6
1
 
9
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 година
Щом е туркиня,нещата са ясни....няма какво да я коментираме
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3Дано се беше хвърлил ти от 8 мия Етаж расист чобанин ,ненавиждаш я защото е туркиня знаем ви ние но останахте една шепа и Русия няма да ви помогне
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайде и на Acaн Ага някоя почетна титла. Бяха си лика прилика. Ще се съберат скоро отново в преизподнята.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден в РОДИНАТА ни умират от глад и мизерия стотици БЪЛГАРИ,включително и деца!!! Тази с какво е по-важна от тях,че се нас**рахте да ни я навирате в очите! За никаква модерна журналистика не може да става въпрос!Точно тази и някои други преекспонирани персони като нея с помощта на краварските им господари превърнаха журналистиката в *** дума,а журналистите в ***! А свободата на словото е на 120 място в света! И това е заради "голямата" журналистика!?
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя между другото не заслужава нито почит нито уважение. Тази Седесарка играеше с драгалевският ром и Коня и промиваше мозъците на народа. Виреше двата пръста и с лукавата си Турска усмивка се опитваше да завлече на дъното колкото се може повече народ. Заради тази хвърлих телевизора от осмият етаж през 90-те години. Толко яко ми беше вдигнала кръвното че ми беше причерняло. Ще гори в Ада тая подмазвачка.
1
8
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
О!...Тя ще бъде много възрадвана от това решение...Стига да са намери начин некой да й го съобщи..на "Оня свят"../да беха барем декларирали,че я обявяват за Почетен СМЪРТНИК на Филибето../