Протестиращи срещу цените на горивата блокираха Подбалканския път

Те се надяват да бъдат последвани от съмишленици в цялата страна
9 юли 2022 12:19, Елка Василева
56
Протестиращи срещу цените на горивата блокираха Подбалканския път
Снимка: bTV

Протестиращи срещу поскъпването на горивата блокираха отново за 15 минути движението по подбалканския път на изхода на Сопот. Така те ще спират трафика каскадно до 12 часа. Протестът не получи разрешение от АПИ за блокиране на пътното съоръжение, но протестиращите използваха пешеходна пътека - и с непрекъснато пресичане спряха движението, предаде bTV.

Масово хората в региона работят на заплати до 800 лв. и са възмутени от поскъпването на горивата и основните храни. Протестът е срещу високите цени на горивата, храните и ниските доходи.

Въпреки правителствената криза протестиращите се надяват да бъдат последвани от съмишленици в цялата страна, защото ситуацията е нетърпима и управляващите трябва да вземат спешни мерки.

Според тях влязлата в сила от днес отстъпка от 25 ст. за литър е нищожна. Според цените на петрола на световните борси бензинът трябва сега да е под 2 лв. за литър.

Протестиращи обмислят утре да организират масово зареждане с минимални количества гориво в бензиностанции, които поддържат монопола на цените. Надяват се така да блокират работата им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
казваите като джо байдън путин е виновен за поскването а не санкциите
48
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
И да протестирате или не пак горивата ще поскъпват.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Ганчец, не си длъжен да ми тръцаш въздуха с бензиновата си бракма. Можеш пеш или с теркелето. Пък най-хубаво си стой в Маноле и Манолско Конаре! Събирай си малките селски кръвосмешения и къш от Пловдив!
46
1
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Има инфлация в цял свят. А и тогава нямаше война.
45
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Пръчка преди 1 година
По време управлението на Станишев, Лукойл пак си беше руски, но цените на нефта в един момент хвръкнаха на 160 долара за барел. И на такива - около тази сума!- нива, се задържаха доста време. Литър бензин 95 тогава, струваше 2.75. И, как така да попитам днес, литъра е 3.50 а нефта барел е 104 долара? Лука, пак си е руски, пак си бачка с руски нефт. Значи, нЕкой в цЕлата схема, яко бърка в кацата.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика количеството употребяван петрол не се е променило това означава ,че цената е нормална.Ако да падне потреблението на петрола, това е сигурен признак че са прекалили с вдигането на цената.
43
3
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Защо не отидат да протестират пред Лукойл Нефтохим с искане да бъде одържавена ако не спре спекулацията с цените?
42
2
 
3
 
! Отговори
До 44-Кики преди 1 година
Е,то не може всички да са играчи-мЕлеонери като теб.Хахахаха,и ти си един износен шушляк.......
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли дали отстъпката от 25ст на литър важи за кола с чужда регистрация?
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие от герб нали бяхте най умни и опитни, защо не направите правителство с мухобойко и да направите бензина по 1,50.
39
6
 
6
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Защо всички неудачници ,си мислят че като са бедни някой друг трябва да им осигури евтино гориво за двадесет годишния нафтов курник?И хайде ще блокираме.Обаче утре вие отново ще си същите неудачници.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не блокирате Лукойл? А гербаджийчета?
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, и тези също протестират срещу белия човек.. Black lives matter. Юмруче за анарнхия.
36
2
 
13
 
! Отговори
ddd преди 1 година
Ходете пред Лукоил Нефтохим да ги питате защо са високи цените и защо 20 години са отчитали че са на колосални загуби
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37 Никъде не съм коментирал имотното ти състояние сериозно, и даже точно обратното - казах, че то няма никакво значение, ако нищо друго около теб не е наред. Такива се правите на много "независими", ..... но истината е, че нищо не зависи от вас, и факта, че сте се изтеглили в усамотение го показва. Гледай си живота както ти харесва, но поне не се напъвай да показваш, че има знак на равенство между това, че си кибик, и че така е най-добре.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 Решенията могат да са различни, но за тях се изискват отговорни политици. Аз не се "карам" от името на никого, аз коментирам откъде идват проблемите и те са систематични, а не партийнни. Впрочем, по една или друга причина "случайно" от коментара си изпусна главния причинител на ставащото у нас - Шапкаря в президентството. Явно или не си много наясно какво става в България, или си имаш други причини за това.
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Може да си живееш на село и да изкарваш и 1000 пъти повече, но живееш като сккот, щото живееш сам или, в най-добрия случай, в мехурче" - роден съм Сф не се притеснявай за мен имам си 3 заключени апартамента. След 18 години по дискотеките и на теб ще ти омръзне градО, живея на село щото превъртях СофияТА, че и западната Европа, че и Северната Америка. А защо съм на село... "лодка без гребла се движи по течението", е 25 години гледах как хора от провинцията се движат по течението ;)
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако се правиш на много остроумен със забележки, които нищо не значат и не решават, това прави ТВОИТЕ приказки едно огромно" - решението е едно таван на печалбата на бензиностанциите, но ПП и ГЕРБ или нямат изгода от това, или нямат капацитет умствен да го направят, затова казах, че се карате от името на две безполезни за народа партии.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га Бойко ви яде 12 години мълчахте, а сега се сетихте , приположение, че цените на горивата растат глобално.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха евтин петрол и газ, надявайте се ,Това означава конкурентно предимство на България пред останалите на европейския пазар, мислите ли че останалите ще се съгласят с това.Виж върху Китай няма контрол и гадовете се измъкват с конкурентно предимство, но няма начин да изпуснат България както изпуснаха Китай и Индия.

Спонсорирани публикации