5 млн. лева спечели 122-ия милионер на Българският спортен тотализатор

Сумите от джакпота се изплащат на части
10 юли 2022 22:26, Нели Христова
39
5 млн. лева спечели 122-ия милионер на Българският спортен тотализатор
Снимка: БГНЕС

Българският спортен тотализатор вече има 122-ия си милионер.

В 54-ия тираж на играта "6 от 49" някой улучи комбинацията 5, 11, 18, 37, 39, 45 и спечели 5 017 096 лв.

През месец май бе спечелен рекордният в историята на тотализатора джакпот. В 31-ия тираж пуснат в Сливен фиш със само една комбинация за скромната сума от 1,20 лв. донесе на притежателя си 11 715 402 лв.

Според последните промени в закона и правилника на тотализаторите сумите от джакпота се изплащат на части за максимум 14 години.

Това се направи заради изследванията на психолози по т.нар. проклятие на големите пари. Според тях, когато сумата се изплати изцяло, може да доведе до страшни сътресения в живота на печелившия. Така се действа в повечето развити държави.

Отпадна и вариантът да се получи цялата сума срещу удържане на данък общ доход, както е например в САЩ. Там могат да ти приберат и до четвърт от сумата, ако я искаш накуп.

Всички пари са абсолютно освободени от данъци и заради това навремето при социализма доста бармани и сервитьори причакваха печелившите пред централата на тотото, която бе в Спортната палата, и им даваха парите на ръка, за да могат след това да узаконят приходите си. Има слухове, че това се прави и днес, но няма никакви доказателства.

Законът забрани и да се обявяват милионерите, каквото бе едно от условията за получаването на милионите в миналото. Така тотото загуби един от най-силните си козове за реклама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куче влачи рейс,диря няма хей!Това е тотото в БГ при другарите комунисти.Тото ама в Испания дето баба Гошка взе парите.Тука комунист пари дава ли бе?!Комунист само знае да лъже и да краде!Ще ти вземе няма да ти даде!
16
0
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Умря преди доста време. Пропуснал си новината.
15
7
 
14
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
1. Да премахнат със закон анонимноста на печелившите 2. Да изплащат накуп при желание 3. Да верефицират, че големите печалби от лотарийните билети са в обръщение! Като изпълните трите условия ме очаквайте!
14
0
 
22
 
! Отговори
Скрюдж МакФак преди 1 година
Е, как па ги печелят тея милиони, винаги, ама абсолютно винаги само с най-простите комбинации и само с най-евтините фишове?!?
13
0
 
25
 
! Отговори
Скоч преди 1 година
Загрижили се за психолозите за здравето на спечелите Джакпота. Да ми изплатят парите на куп аз за здравето си сам ще се погрижа. Тарикати са тези о БСТ, единствено ще ги излекуваме ако спрем да играем Торо -2.
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой се чуди откъде Пеевски забогатя - майка му беше шефка на Тото-то.Имаше и гафове с едни и същи изтеглени числа.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотото умре когато В.Лечева стана министър при тройната коалиция... Мъжа и м.велев изключително комбинативен, злобен и нагъл тип измисли схемата. Пък на баце после му хареса и си го остави така... Сигурни пари от балъците.... Ама господ му го върна де както знаете Манол Велев от години е растение на системи
10
1
 
19
 
! Отговори
асан жакпота преди 1 година
тези които вържат с канап химикалките в спортните пунктове давали за награда милиони от джакпота на тото 6 от 49 и тези 5 милиона сигурно пак са спечелени само с една колонка и само за 1.20 а пък за балХъците където търкат все още билетчета на спортния тотализатор за тях няма думи да се опишат какви тХъпанари са ама им написали в пункта да трият билетите от вън не в вътре в пункта че може да се заразят от жИстоката пЛандемия а най са смешни като влизат с маските в до ушите *** пускали тото те!!!
9
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат. Преди години когато не беше с електронни фишове имаше печалби всеки месец. Сега милиони комбинации и няма печалби. Който играе комар с държавата нищо няма да спечели. Черепът такъв, онакъв, ама колеги търкаха билети и по няколко пъти спечелиха по 1000 лв.А сега играят с моментните игри на тотото и казват повече от 50 лв.не са видели. А играят със същия брой билети както и преди. Всичко е шменди капели.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз спечелих един милион от тотото, защото никога не съм го играл
7
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да му изплатят, на последният със седемте милиона му изплатиха 10 хиляди лева и започнаха да го мотаят с месечните печалби. Човекът искаше да се изнесе в чужбина, ама не може. Не вярвам и дума на българското тото
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 години на части ще изплащат, а няма опция който ги иска на едно плащане да са, дори с отдръжки. След 14 г. тези пари няма да имат същата стойност.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комарджийски трикове.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един фиш не съм пуснал. Като сметна колко съм можел да потъна с фишове- печалбата ми е сигурна.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Билетите им от моментната лотария са с малки суми от по 4 или 6 лв. Големите печалби изобщо не са пуснати. Същото е и с лотарията. Един филм не съм пуснал от 15г. Така съм спечелил със сигурност. Тотото е мега измама за наивници. Уж не можели да кажат печелившите милионери?! А изобщо има ли ги или се точи тотото от мафията?
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не печели вече. Фишът е на тотото.Лъжат балъците!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне от къде ще кажат ли?