Прилив на българи и англичани по морето, силен ли ще е сезонът?

Очакванията са за повече туристи от края на юли, началото на август
18 юли 2022 17:45, Анисия Иванова
40
Прилив на българи и англичани по морето, силен ли ще е сезонът?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Руснаците разпродават имотите си на морето, а годината е нулева откъм руски туристи. Преди по това време на сезона имаше около 450 000-500 000 руски туристи и постоянно пребиваващи руснаци по българското Черноморие. Няма как липсата на руски туристи да не окаже своето влияние.

Основно руският и българският турист са тези, които не ползват ол инклузив, което за бизнеса е по-добър вариант. Очакванията са повече туристи да дойдат на морето от края на юли, началото на август и сезонът да не бъде толкова лош. Това каза Мария Табакова, общински съветник и председател на постоянната комисия по туризъм в Общински съвет – Бургас, в предаването „В развитие” с водещ Вероника Денизова.

"Но макар и да ги няма руските туристи, българският турист е изключително добър, а това лято има прилив и на англичани, които отново се завръщат към нашето Черноморие”, подчерта Табакова.

Въпреки че има ръст на цените на услугите по Черноморието, в момента те биват коригирани, защото ако продуктът стане непродаваем, това също не е добре за бизнеса.

Благодарение на културните мероприятия и фестивали в Бургас нещата вървят добре, но на другите места по Черноморието не е така и хората се опитват да закрепят положението.

"В Бургас имаме голяма посещаемост на различни театрални групи и артисти. Провеждат се танцови фестивали, концертни прояви и мероприятия. Бургас работи в посока предлагане на целогодишен туристически продукт”.

Що се отнася до възможностите за решаване на проблема с липсата на кадри за бизнеса, Табакова сподели, че сред бежанците от Украйна, които са останали в България, има хора, които са страхотни специалисти в различни сфери и вече работят тук, което е голям плюс за обществото ни.

Табакова изрази надежда мерките срещу Covid да не се затягат, защото това ще повлияе на бизнеса.

„В сезон сме и хората искат да се отпуснат”.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8, по-леко копейчо, няма кой да ти се върже на цивренето.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 "Отоплението на една къща не голяма отива на 5000 лева и отгоре." При 800 лева за тон въглища тва значи за един отоплителен сезон да изгориш 6 тона въглища. Абе, вие да нямате във вас стоманолеярна? :)))))
9
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Варненец "дайте за порция миди 12 лева и бира 8 лева, скaпаняци!"Усетил си нещата батювата, ама не си развил до край темата. Миди 12 лв, бензин 4 лв и морето, хотелите ресторантите, магистралите- пълни. Което означва, че българина не е беден и никой не работи не за 800 ами за 1500 лв. Само плачат като вдовица за ...., което си е защитна реакция останала от турското робство Ако разберат , че имаш пари, ще ти ги вземат, затова се оплаквай .
8
16
 
9
 
! Отговори
До 5 и всички плюещи преди 1 година
Преди 20 години когато откривахме Дубай първи които се настаниха в него и вдъхнаха живот беше Японската Якудза.След нея дойдоха триадите или китайската Мафия.Аз сварих руската мафия и много руски *** в този 4 милионен вече град.Привличащ като магнит световните пари.Мафията създаде и Лас Вегас.Тогава такива бяха времената.Още плюете българското море но то става и става все по привликателно.Всичко с времето си неразумний
7
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората нямат пари за парно,пелети,бензин,храна вие с море ги занимавате.Тон въглища Донбас 850 лева.Пелети 800 лева за тон къде отиват нещата.Отоплението на една къща не голяма отива на 5000 лева и отгоре.
6
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф, пак същите руски опорки: руснаците са ни много важни, не можем без тях (като без "дипломатите" от пасольството), продават си имотите (което после се оказва лъжа) и други неща, които трябва да покажат колко много ни трябват тия сатрапи. Еми, не ни трябват :)))))
5
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво толкова сте полудели по това море. Няма по тъ...по място за почивка.Промити мозъци- защото навсякъде говорят за море, дай и аз да отида.Парвенюта, които не могат да си платят тока, ама за 2 дни ходят на другия край на България. Както казваше баба му г..ъз път да види.Малки ку....рвички, без официални доходи, да се щтракнат за да ги хареса поредният набор на дядо им, за да има за новият айфон
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за това ли вдигат цените, щото има туристи?... изкривена работа
3
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
здравейте туристи, добре дошли на морето от ешерихия коли!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек пак ще има балконинг.
1
7
 
30
 
! Отговори
Док преди 1 година
Освен преливащи колектори директно в морето, друго не прелива по курортите ни.