Лай, скимтене - куче, изоставено на балкона при 33 градуса

В Helpbook получихме сигнали за липсващи шахти, занемарени площи
19 юли 2022 20:42, Анисия Иванова
12
Лай, скимтене - куче, изоставено на балкона при 33 градуса
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал със снимки, на които се вижда недопустимо отношение към домашен любимец. Ето какво пише нашият потребител:

"От няколко дни малко кученце бива заключено на ужасно малък балкон. Кучето не спира да лае и скимти по цяла вечер. Ненужно е да казвам, че абсолютно не може да се спи. Още е там и в този момент - 13:30 на обяд. Навън е ~33 градуса. Абсурдно и жестоко държание от страна на собствениците, както и несъобразително към всички живущи в района."

От Варна ни сигнализираха за счупени и липсващи канализационни шахти по улица в града. "Вследствие строеж на нова сграда и използване на тежка техника, канализационните шахти на улицата в близост до номер 1 на улицата са разрушени. Създава се опасност от инциденти с увреждане на хора или коли, а също и от задръстване на канализационната система. Моля за своевременна намеса, издаване на акт на строителя и възстановяване на инфраструктурата. Беше подаден сигнал към районното кметство, който не получи отговор. В момента заедно с този сигнал подаваm такъв и към ДНСК, две местни и една национална медия. Дано това доведе до действие от страна на компетентните служби."

Отново наш редовен потребител се обръща чрез нас към отговорните органи в район "Красна поляна“, като моли най-накрая следният проблем да бъде решен: "Пиша ви отново във връзка с изоставена площ. Лято е, мястото е обрасло, превърнато в тоалетна и място за спане на бездомни..Има какво ли не - малко сметище...в близост до 2 училища..С няколко неща може да направите квартала по-безопасен и приятен за живеене, вярваме всички. Има стара ограда, опасна, защото играят и деца, изчистват се храстите и се прави по ваше усмотрение на НЕЩО. Както по подобен начин в другия край на улицата стана пригледен паркинг от подобна площ... Моля за действия, защото е наистина една от най-грозните гледки в иначе хубавия квартал"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея в Германия и наскоро на главната улица видях забавено движение и две линейни с лампи, наближавайки виждам линейни за животни, отстрани и някаква сграда, живият хора, но какви са точно незнам, виси пране, *** нещо нетипично за немците. Подозирам подаден сигнал за домашен любимец. И аз искам куче, но си давам сметка колко ангажименти и отговорност е това, затова и нямам куче вкъщи.
10
1
 
1
 
! Отговори
The Punisher преди 1 година
-Състраданието към животните е тясно свързано с добротата на характера и може да се потвърди, че този, който е жесток към животните, не може да бъде добър човек. - Артър Шопенхауер.
9
9
 
3
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
До тук ни докара СДС-Чумата. Не мислите ли,че е така?
8
1
 
30
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
За съжаление една голяма част от хората имат кучета ,поради това ,че е "модерно" за снобите ,а не поради любов към животните и това е резултатът от тяхното нехуманно отношение към "уж техните любимци".Всъщност тези хора ,така ,както се отнасят към животните се отнасят и към хората!ВСИЧКИ ЖИВОТНИ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЗВЕРОВЕТЕ С ДВА КРАКА . ОСОБЕНО ГОЛЕМИТЕ КУЧЕТА ЗАТВОРЕНИ В АПАРТАМЕНТИ ,ЛИШЕНИ ОТ ЕСТЕСТВЕНАТА СИ СРЕДА Е ПОКАЗАТЕЛНО - ДАЛИ СТОПАНИТЕ ИМ МИСЛЯТ ЗА ТЯХ
7
2
 
35
 
! Отговори
Ужассс преди 1 година
Първо, това не е балкон. Някаква решетка с 30 см ширина. Това отношение е по - ужасно и от условията в приют. Няма ли как някакви органи, организация или съседи поне да помогнат на животното. Не е хуманно и е ужасно. Има ли информация какво се случва с кученцето, защото само с писане тук и там нищо няма да се промени за клетото животинче. Може ли толкова равнодушни да бъдем към подобни издевателства!?
6
0
 
31
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Кучетата да бъдат чипирани и всеки да бъде задължен да гледа кучето си в Ч О В Е Ш К И условия, а не като тия бай 7аньовци дето са затворили горкия джак, защото ги мързи да го извеждат или да му бършат като си свърши нуждите. Драги с. Капаняци, не си взимате кучета, освен ако не можете да ги гледате. Не може да го затвориш в клетка или на синджир и да го ползваш за да се показваш пред хората докато е малко. Кучетата са любов, а бездомните по улиците показват какви сме ние отвътре!!!
5
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на терасата беше дете, никой нямаше да се обади...
4
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А по-добре ли е кучето да е във включената фурна на печката?
3
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време виетнамците не позволяваха такива гадни сцени да чуваме лай и скимтене - всичко беше безшумно.
2
2
 
22
 
! Отговори
До тоя с кучето преди 1 година
Ами защо пишеш в социалните мрежи бе, ***? Обади се на 4 лапи например или потърси някоя друга институция за защита на животните! Докато пишеш постове и някой ги прочете и реагира, животинчето ще умре!
1
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво лошо има, ако вътре няма климатик и е 50?