Доматите и олиото поевтиняват

Ябълките поскъпват
24 юли 2022 13:35, Росен Стойчев
26
Доматите и олиото поевтиняват
Снимка: БГНЕС

Оранжерийните домати тази седмица поевтиняват с 2,6 на сто до 2,23 лева за килограм, а цената на оранжерийните краставици се качва с 5 стотинки до 1,65 лева за килограм в края на седмицата. Картофите поскъпват с 4,7 на сто и се продават по 1,12 лева за килограм. Цената на морковите пада с 2 стотинки до 1,06 лева за килограм на едро.

Още по темата
Стойността на зелето се задържа тази седмица 0,82 лева за килограм, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Пакетче краве масло от 125 грама поевтинява с 9 стотинки и се продава по 2,63 лева. Пилешкото месо поевтинява с 2,7 стотинки и се търгува средно по 5,85 лева за килограм. Захарта поскъпва с 12 стотинки се продава по 2,30 лева за килограм в края на седмицата, а брашно тип "500" поевтинява с 6,2 на сто и се търгува по 1,35 лева за килограм. Оризът отстъпва с 2,9 на сто и се търгува по 2,72 лева за килограм. Яйцата се продават по 0,26 лева за брой.

Ябълките поскъпват с 8,8 процента и се продават по 1,48 лева за килограм. Цената на лимоните скача с 4,8 на сто до 3,06 лева за килограм, на прасковите се понижава тази седмица - с 3,7 на сто до 2,10 лева за килограм, а кайсиите поскъпват с 0,9 на сто до 2,25 лева за килограм.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви оранжерийни домати и краставици ви гонят бе ***,вече от месец имаме продукция от полето а цените въобще не слизат надолу,какво поевтиняване ви гони?
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Триете коментари дори под статия за домати? Толкова ли пропаднахте вече, цензуриращи комплексари?
9
2
 
4
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
пак ли :):):)
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЛАГОДАРЯ! МНОГО СМЕ ЩАСТЛИВИ! КОЛКО СУБСИДИИ ВЗЕМАТ! ВИЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ИМАТЕ ЛИ НЕЩО МЕЖДУ УШИТЕ?ЗАЩО ПИШЕТЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ?ХАЙДЕ НА ОПАШКА ПРЕД КИРЕ И ЗНАЕТЕ КАК ДА МУ ДЪРЖИТЕ МИКРОФОНА!ТО БИВА ТО МОЖЕ !СЪЖАЛЯВАМ ЗА ПОХАРЧЕНИТЕ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА ДА СЕ СДОБИЕТЕ С ТЕЗИ ДИПЛОМИ!ВИЖТЕ КАКВО СТАВА И МЪЛЧЕТЕ!ПИШЕТЕ ЗА ПОРОДИТЕ КУЧЕТА!ЗА МАНИКЮР!ЗА ВЛИЯНИЕТО НА ЛУНАТА!
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доматите не са важни. Важна е цената на бананите и тоалетната хартия. Заради тях сменихме социализма с мyтрокапитализъм.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В градината имам домати за цяло село. Тази година берекета е голям. Краставици тиквички моркови всичко е в големи количества. След месец и зелето ще е готово. Добре че си запазих разсад от онова сладкото зеле че сегашното е с вкус на трева. Имам и от червеното то е още по сладко а пък по пазарите продават ГМО измишльотини. Еко продукти без химия с оборска тор от кравите това е истината. Тровят ви без да им мигне окото затова онко болните са стотици хиляди. Не купувайте химия тровят ви.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е никаква новина,доматите всяка година по това време поевтиняват защото по дворовете на село а и не само на село домати бол
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Тамън българинът да затвори малко лютеница, че зимата ще е тежка!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И заплатите, и заплатите.
2
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
В това...жежко време преторените зарзавати вкисват за броени дни..Все пак цените още държат някакво над...средно ниво,но постепенно падат,за...ужас на търговците. Хем некачествени,хем скъпи. Зарзават расъл насила не е вкусен и да намериш нещо качествено по пазарите е цяло...приключение.
1
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Къде?