Надзиратели излизат на регионални протести

Планират и голям протест в София
8
Надзиратели излизат на регионални протести
Снимка: БГНЕС

Надзиратели и съдебни охранители започват от днес регионални протести, а за събота планират и голям протест в София. Те обвиняват Министерството на правосъдието, че не е изпълнило ангажимента за увеличение на заплатите в сектора с по 300 лева от 1 юли, а само със 125.

В отговор, от министерството публикуваха разбивка, която показва, че основните заплати се повишават със 125 лева и с увеличенията на допълнителните възнаграждения и  внасяните от работодателя осигуровки, сумата достига 300, предаде БНР.

Междувременно от Браншовата камара "Пътища" обвяха, че от сряда пътните строители ще започнат безсрочна стачка в цялата страна. Как ще протичат протестите ще стане ясно на пресконференция днес на браншовата камара "Пътища".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: надзирателипротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Увеличение 300 лв. ? - Че на село туй е цялата заплата :)))
5
0
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Отде пари?Избори идват,купуване на гласове,фолкдиви трябва да свирят и те пари искат.По добре идете се надупчите за Ковид,че да не мислите за глупости.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги е било така,този който нищо не прави, освен да се занимава със схеми , далавери и какви ли не врътки, постоянно скимучи за пари. Да сте чували за стачкуваща хигиенистка на затвор? Макар че гонят бандити с метлите, докато ушев драпа макари и чака пенсията на младини.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не разбраха ли, че пари има само за властта, магистрати депутати и т.н.
2
3
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Ами ай да ходим да ги риттаме зад колоните на МС.... Някой в тая държава няма ли да обясни на младите пенЦионери с 20 заплатки на прощаване, че ТЕ като служители на МеВеРе по закон НЯМАТ право да протестират?!?!? За кво протестират точно па надзирателите? Тая контрабанда в затворите аз ли я правя?ЕДИН gsm да вкарат и зимат 1000лв.В затвора може да си купиш всичко ама е по три.Пандизчиите имат лаф,че ако има канал в затвора може и подводница да им доставят.
1
4
 
11
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
Е, колко трябва да получава един пазвантин, който отключва и заключва едни врати?