Работник загина при трудова злополука в Гоце Делчев

Починалият е на 43 години, имал е трудов договор
26 юли 2022 11:21, Елка Василева
8
Работник загина при трудова злополука в Гоце Делчев
Снимка: архив, БГНЕС

Работник е загинал при трудова злополука в цех за производство на пластмасови гранули в Гоце Делчев. Това съобщиха за БТА от Дирекция „Инспекция по труда“ в Благоевград.

Инцидентът е станал вчера. Загиналият е на 43 години.

Сигналът за инцидента е подаден около 18:40 часа на телефон 112. Първоначално е бил за отрязана ръката на работника, но отишлите на място медици от Спешен център и служители на Районно управление – Гоце Делчев са констатирали, че мъжът е починал на място вследствие на получена травма, каза Таня Кирилова – главен инспектор в дирекцията.

Загиналият мъж е бил нает на работа с трудов договор, регистриран през февруари тази година. Вече е извършена проверка по работни места.

Предстои от страна на работодателя да бъдат предоставени документи, след което ще приключи и проверката по документи, каза още Кирилова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
А преди 1 година
До 5 А защо трябва да се осигуряваш на реалните пари? За да плащаш данъци, с които да плащат 15 бона заплата на радев ли? Или с данъците да плащат дотациите на партиите и Копейкин да си купи още една къща ли?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Защо е необходимо да се подчертае, че е имал трудов договор ?"Написали са го , защото "трудов договор" вече е голяма рядкост....:)
4
2
 
11
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
той човека е имал трудов договор ама дали е осигуряван на реалните пари?90 процента от фирмите в България осигуряват на нереални пари.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Охраната по Труда или такава при капиталистите няма. Едно време във всеки завод имаше служител по охраната на труда който стриктно наблюдаваше работниците на работното им място да е обезопасено. Ако имаше опасност за работника мястото се затваряше до обезопасяването му. Но сега при капиталистите няма такива сладки. Да нее луд да затваря работното място въпреки че нее безопасно. Абе изобщо стана Манжа с Грозде. Бог да го прости млад човек.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудовата дисциплина на абсолютно всички фирми и предприятия е под всякаква критика! Инспекцията по труда като прави проверки работи със затворени очи. Ето го резултата. Язък за младия човек
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква проверка по документи, Танче? Освен трудов договор, работодателят трябва да осигури хиляда здравословни и безопасни условия на труд. Установено ли е наличието на огражденията на движещите се части на машините и съоръженията?

Спонсорирани публикации