Нямало газ в интерконектора с Гърция, само неприключили строителни работи

Христо Алексиев увери, че се прави всичко възможно проектът да се завърши
10 авг 2022 18:40, Нели Христова
59
Нямало газ в  интерконектора с Гърция, само неприключили строителни работи
Снимка: БГНЕС

Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, който извърши инспекция на територията на българската част на Междусистемната газова връзка с Гърция.

"Знаете, че това е абсолютен приоритет и за служебното правителство, и за кризисния щаб. Полагаме денонощни усилия, за да приключим всички действия по приключването на неговото довършване. Огледахме всички локации, които са проблемни и критични. Набелязали сме решения. Строителят трябва да подготви график. Държавата е мобилизирана, за да помогне за приключването на този проект”, посочи той.

По думите му има един голям проблем, който остава нерешен. „Той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази скада - той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”, обясни Алексиев.

Министърът на транспорта подчерта, че се прави всичко възможно газовата връзка да бъде завършена до началото на отоплителния сезон.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който също участва в инспекцията, беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектора ще са всеки ден.

"ДНСК в региона ще проверява всеки ден както строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи", подчерта той.

Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национални предатели сте вие, казано ви е да няма газ и ще направите всичко по силите си да няма газ.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи като виц.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е.. х тая тръба, няма заваряване. Едите викат пълна е с газ, другите викат тя още не е построена. Всеки който излезе и публично излъже народа в панделата за 20г., такъв закон трябва.
20
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гугутките няма да издадат акт 16 на интерконектора за да могат да сключат договор с руските си началници. Ако беше издаден акт 16 от предходното правителство, сега гугутките щаха да търсят динамит за да го взривят и пак да сключат договор с руските си началници.
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пипна го едвам, едвам врътна го насам-натам стана чудо - ой, ой, ой кранчета отпушва той.Как на този майстор млад да не станеш абонат, ако кранчето тече викнете това момче!?
18
2
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
КИРЧО СИ ГО Е ПРИБРАЛ !!!
17
2
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Как така няма газ ? Киро и Кокорчо се кълняха , че са пръд_нали в тръбата , няма къде да е отишъл този газ.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там газ няма как да има, защото интерконектора не е готов! После следва подписване на договор с Гърция, който се одобрява от парламента, а такъв знаем че няма. Така че евентуално най-рано ноември. Тоя министър от небето ли пада???
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро сандър ги направи да търсят газ. Пхахахаха. Пързаля цяла България също като пациент на Карлуково се хили. Като му махнат охраната ще трябва да ходи с една бала слама на гърба си. Много бой ще яде.
14
1
 
19
 
! Отговори
ай стиа бе преди 1 година
как нема газ бе , киро нали отвърте крано ? !
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия сега кво искат да кажат, че Кирето ни е поизлъгало? Не може да бъде, той не лъже. Само говори неистини, ама пък с апломб и харвардски акцент.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като няма газ в интерконектора, тогава какъв кран въртеше Про100 Киро ? Че и казваше , че пуснал газа !!!!???? Как може такъв изпечен лъжец да бъде началник на държавата ,бе ???? Как ??? Защо не е вече в затвора ?????????????? ГешееееееееееВ , къде блееш ??????
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко беше ухилен Киро и как въртеше кранчето като вита баница! Хахахахахахаха и Мижотакис до него се хилеше.
10
5
 
11
 
! Отговори
Хубаво преди 1 година
Не ги ли е страх, че руснаците няма до го думнат тоя интерконектор. Каквито сме каръци, точно ще го открием и ще светне.
9
2
 
28
 
! Отговори
перко преди 1 година
Киро ***: Важно е, че завъртях крана за балъците!
8
12
 
5
 
! Отговори
володя преди 1 година
Енергетиката на България е към Русия. Всеки опит за подмяна на енергийните източници или управлението в енергетиката е равносилен на воийна! Вие сигурни ли сте, че искате да водите война с Русия?!?
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бе киро говорил за интерконектора на лена.. там имало и газ...
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро истината е излъгал? Не мое да бъде!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е напъл нете го за да докажете, че сте по- кадърни от предните Не сте назначени да се оплаквате
4
0
 
11
 
! Отговори
Предложение.. преди 1 година
Да направят една гооляяяма фуния там в Гърция и всичките рантутници и големи уста покрай тоз газ да се изреждат,да сядат на фунията и да пушат мощни стомашни газове в нея че да я напълнят!