Два пъти повече безработни от започналите работа в началото на август

Най-много са регистрираните в бюрата по труда в София
26
Два пъти повече безработни от започналите работа в началото на август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новорегистрираните безработни са два пъти повече от започналите работа и са съответно 5234-ма и 2686 души - това сочат най-новите данни на специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта за първата седмица на август, съобщи БНР.

От началото на годината регистрираните в бюрата по труда са малко над 152 000 души, а устроените на работа – 108 500 души.

За периода първи-седми август най-много са регистрираните в бюрата по труда в столицата – 649 души, следвани от областите Пловдив, Благоевград и Варна. Данните сочат, че също в София-столица са най-много намерилите препитание – 247 души, следвани от област Бургас – 206-ма.

От 3 януари до момента е налице тенденцията новорегистрираните да са повече от започналите работа чрез бюрата по труда. Единственото изключение е седмицата от 27-и юни до трети юли, когато постъпилите на работа бяха малко над 10 000, а записаните в бюрата по труда – два пъти по-малко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: безработниработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те гастербайтерите вкарват и много контрабанда от Турция в ЕС - от цигари и злата до наркотици и никой не им прави проблем , всички си затварят очите, единствено ГЪРЦИТЕ И ИСПАНЦИТЕ си пазят границите както трябва
18
0
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
то интелигентния човек много се смее на тез гастербайтери - Ердоган им казал оставяйте си парите в Турция и те натоварили целите коли, смешна гледка , колите клекнали целите, натоварил с храни и боклуццццци, жалка работа, как не ги е срам, мен ме хваща срам кат ги гледам само, западноевропейците им се смеят , ама това е за съжаление, имат нужда от тях кат общаци да бачкат
17
0
 
3
 
! Отговори
el turqo преди 1 година
да, много гастербайтери има в западна Европа - комуналните услуги, строителство барабите, общаците и в селското стопанство 95 % в Германия са турци. Те германците няма да я бачкат тази работа - ориентират се към вискотехнологични сектори, както и на мениджърски позиции. Ролята на турците в Германия, се изпълнява от циганннннните в Бг. Едно към едно е, с тази разлика, че циганнннните не се размножават толкова много колкото турците в Германия, много по-малко деца имат циганннните в Бг, едва по 4-5
16
0
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
много повече от 40 милиона турци има в западна Европа , много повече, тепърва ще се увеличават, в Турция заплатите и стандАРТА Е един от най-ниските в Европа от 55 държави в Европа Турция е на 48 място като доходи. Правете си изводите, ама Аллах гледа всичко - турците избиха 2 милиона арменци и по 300 -400 хиляди българи и турци, още толкова кюрди без причина и сега да си плащат, Не ходете в тази проклета държава на почивка, нито на шопинг
15
0
 
5
 
! Отговори
до Ататюрк преди 1 година
в Турция заплатите са змешни приятел и жалки и пенсиите също, двойно по-ниски от България, средната заплата в Бг е около 1 800 лв или около 930 долара , средната в Турция е 400 долара, средната пенсия в Бг вече е 800 лв или около 450 долара, минимална пенсия в Бг 270 долара, във велика Турция - 120 долара минималната пенсия, това е великия турски копторлък в който ви вкара Ердоган, затова 40 милионба турци бършат *** назапад , само за 2 години 1 милион нови гастербайтери към Германия и Англия
14
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Никой не желае да работи каквато и да била работа, квалифицирана или не, за заплата равняваща се на социална помощ!!!! Заплата под 3000 лв. нето, на тези цени у БГ е равнозначна на оцеляване! Е за чий им е да работят, тук???
13
6
 
2
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Да се ваксат и да започват работа.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така бе? Нали имаше невиждан бум на индустриалното производство и първо място по износ в ЕС? Или май нищо не струват опорките на властта?
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде реват,че нямало работници и персонал,а същото време все повече регистрирани безработни!Нещо грешно има в цялата система наречена България.Явно да си без работа е по изгодно отколкото да работиш.Вжното е кръчмите и кафетата да са пълни.
10
1
 
8
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
Най-слабия Президент на България!
9
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
А кога ще се спре с ограбването на осигуровките за безработица на осигуряващите се на високи заплати??? На колкото и висок праг да се осигуряваш, респективно те крадат с данъци - все тая! Максимума обезщетение за безработица е 75 лв на ден. За чий??? Кой краде разликата???
8
12
 
5
 
! Отговори
Ататюрк преди 1 година
Приемете исляма и ще има работа за всички , ние строим и проучваме за газ в черно и средиземно море , имаме най-големият АЕЦ , летище и мост в света , знаете че рано или късно ще се върнете в кошарата , руснаците разбраха ,че не сте онези българи от едно време, кръвосмешението уврежда днк-то
7
2
 
3
 
! Отговори
та така преди 1 година
иначе от всякъде се чува : бедни смеее , работа нямааа !
6
12
 
12
 
! Отговори
Последният Софиянец преди 1 година
Безработни са само бразилците , мързеливите , и пияниците ! За останалите има работа колкото искаш
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната...
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радьо Путлерьов вече ШЕСТА година ЧЕГЪРТА "модела Борисов" - е, и най-после успя! И след като черепо-прокопчевсике парици за преврата си свършиха работата и наш *** владее ЦЯЛАТА Представителна, Законодателна и Изпълнителна власт (Съдебната включително, само главната Прокуратура нещо се опъва) - СИТИ и ЩАСТЛИВИ сме най-после при "модела Юмручкин" - да жювей "модела Радьо Путлеров"!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, защото чуждестранните компании у нас уволниха съкратиха сума персонал.
2
2
 
18
 
! Отговори
Granik преди 1 година
В България важи правилото като пръ*не шефа,всички служители да вдишват ентусиазирано с пълни гър*и.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://dnes.bg/stranata/2022/05/18/rekordno-nisko-nivo-na-bezraboticata-u-nas.530442