Добра и лоша новина: Газ за последното тримесечие ще има, но ще е скъпа

Иван Топчийски от "Булгаргаз" заяви, че септември ще има поскъпване
18 авг 2022 09:05, Нели Христова
154
Добра и лоша новина: Газ за последното тримесечие ще има, но ще е скъпа
Снимка: БГНЕС

За последното тримесечие газ има, това е добрата новина, лошата е, че ще бъде скъп този газ.  Към момента има оферти за обезпечаване на доставките до декември, днес ще бъдат разгледани. Мисля, че няма да има никакъв проблем за последното тримесечие, ще се опитаме да оптимизираме цените. Това коментира шефът на "Булгаргаз" Иван Топчийски пред Би Ти Ви.

320-330 лв. като цена може да видим за съжаление. През септември може да има поскъпване, добави той. Спорна тема е какъв е газът на търговците, той е микс. Не може да се предположи кой газ ще бъде докаран, обясни още Иван Топчийски. По думите му прогнозната цена за септември е 315 лв.

Според Топчийски може страната ни може да поиска неустойки за прекратени доставки. Може да говорим за някои пропуснати ползи от "Булгаргаз", каза той.

Булгаргаз има оперативна печалба от 6 млн. за юни, оперативно дружеството е стабилно. Топчийски коментира и новоназначения директор на дружеството. "Познаваме Деница Златева, работила е в "Булгаргаз", работеше и през първите месеци, когато влезнахме като ново ръководство,  направихме кратка среща в предходните, но промените не са вписани официално и не мога да коментирам нашироко", каза той.

Аз ще остана председател на Съвета  на директорите с оглед на някаква приемственост. Старото и новото ръководство ще работим за тази приемственост, уточни той.Не мога да коментирам мотивите за рокади, но според мен се търси допълнителен експертен потенциал, промяна в управленския модел, но това са нормални неща, смята Топчийски.

 Влязохме в много труден момент, моята оценка е, че се направи максималното с оглед на ситуацията, нямаме спиране на доставките на газа, направи оценка за изминалото управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Киро и Лена ни увещаваха, че ще е много ПП-евтина?! Пак гласувахте за тия измамници!
11
6
 
9
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
Да ви е за урок! НЕ ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ БИЗНЕС със СИБИРСКИТЕ ДИВАЦИ! Взеха ви парите и ВИ ИЗЛЪГАХА!
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 8 Е какво Ленче, та Ленче? Кое е това Ленче??? Познаваш ли я?Черен влак се композира Ленче ле, от Бургас за София - тая ли е?С други думи да обобщя въпроса си към тебе: Кое е това Ленче, от което уж видите ли била зависила цената на газа??? Та нали правителството на Кирил Петков беше свалено от един дълъг грозен плешив чалгар? Сега Ленчето е никоя! Имаме служебен кабинет! Въпроси за цените - към Гyгyткa Донева!
9
1
 
21
 
! Отговори
Сладури преди 1 година
Миналата седмица държавата отпусна 800 млн. на Булгаргаз, че щели да фалират, а днес имали 6 млн. печалба само за юни и били стабилни ?!?!? В тая държава всеки ден някой казва каквото му е удобно, за да крадне едни парички. Или народа да става и да ги изправя тия продажници до стената или някой от лудите да натиска копчето и да се свършва. Толкова гнилоч и *** корупция откакто е създадена тая държава, не е имало! Крадене , крадене и пак крадене, а народа си трае и се вайка....
8
4
 
2
 
! Отговори
Макаренко преди 1 година
Зареждайте дърва и *** за печките и да не ви пука,гаста да си я носят в Канада с еднопосочен билет
7
2
 
6
 
! Отговори
Страхотно преди 1 година
Голяма новина. Както ни увещаваха цяла година - газ ще има, проблема е в цената. И какво като има, ако никой не може да си я позволи? Нито семейства, нито бизнес? И как 90 млн Турция осигури 5 пъти по-евтин газ, а за нашето мижаво потребление е по-скъпа в пъти, дори от страни като Унгария? Заслужават разстрел променкаджиите. Газ ще има формално. Никой няма да може да я потребява на такива цени. То така има и частни джетове. Въпросът е в цената и ще решат трафика. Некадърници!
6
1
 
1
 
! Отговори
Мерси! преди 1 година
Но не ви я ща!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали четири пъти по-евтина щеше да бъде? .... Ленче?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В бтв сутринта някакъв шеф на Булгаргаз призна - ние купуваме руски газ през няколко посредника и съответно на много по-високи цени!!! Поредната лъжа на Киро-лъжеца за пореден път беше разкрита!!! Плащай народе, за да може да угодим на западните чиновници. А това, че ще студувате и ще обеднявате не е важно, важното е авроатлантическата джендърска солидарност!!!
3
5
 
5
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Скъпа като навсякъде в Европа... Е, и?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При управлението на простото Киро, Булгаргаз без да се бави, започва да купува без търг и конкурс руски газ от МЕТ.МЕТ е заплащала на Газпром в рубли, след което е продавала на България руски газ с 30% надценка, понеже Кирчо и Кокорчо не са позволявали на "Булгаргаз" директно и по-евтино купуване от Газпром.Купували са руски газ през цялото време и са лъгали обществото, докато са го ощетявали.Евроатлантизмът трябва ли да е оправдание и параван на корупционни сделки?Това как се нарича, освен изплетена от Кирчо и Кокорчо схема за крадене в особено големи размери!?
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
яка подигравка с народа, почивка на Малдивите има но е скъпа също. Защо е по скъпа бе господа медийни преписвачи? Коя е причината, де бе Кирчоу който много се пъчеше и сега го отнася народа. А между другото разбрахте ли че хранилищата на Германия от 30% са вече на 70% и че временно е пуснат Северен поток 2? Бедните пак да го духаат нали бе преписвачи