Корупция и непрофесионализъм са довели до катастрофата в Бургас

Коментар на Бойко Найденов
25 авг 2022 20:19, Росен Стойчев
47

Корупция, алчност и непрофесионализъм са довели до катастрофата в Бургас. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов. Той видя пропуски както от страна на службите, така и в подготовката на полицаите.

" Как е възможно такъв автобус да измине повече от 70 километра на територията на България, без никой да го спре? Възможно е с помощ отвътре", смята Бойко Найденов.

По думите му в трафика  се ангажират лица от службите на 1, 2, 3 ниво, които да обезпечат преминаването.

"Някъде там може да е станала засечка и да се стигне до ескалация, но ако този автобус сега е предмет на обсъждане, най-вероятно още 10 автобуса са минали оттам тази седмица без да бъде забелязано – умишлено или непредпазливо, не мога да кажа", подчерта той.

"Не ми се мисли, че в момента нашите служби за сигурност са толкова неадекватни.

Още по темата
Ако това беше терорист с взрив, това ли е силата на нашите служби за сигурност, които не могат да спрат един автобус, който се движи по пътя", констатира бившият шеф на НСЛС.

Найденов забелязва и друг пропуск в действията на загиналите полицаи.

"Ако се прави блокада, заградително мероприятие, не може ти с тялото си да препречваш пътя на един автобус, който лети, без да знаеш какво е в главата на водача", интересува се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Следят всичко в МВР преди 1 година
ОТ турска територия и от много автомобили и смартфони следят всички служебни автомобили вкл на МВР ... Следят ги през нагло престъпни оръжия нарочно инсталирани в автомобилите вкл през лични смартфони на служители.Точност на следене до три микрометра .През "ЕКО Стикери" следят всички вкл в купето с точност до 5 сантиметра..
33
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Напълно съм съгласен, но също оставка трябва да подаде и Директора на ОДВР-Бургас,поради бездействие и некадърност.
32
0
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
Заради тази некадърност на полицията незабавно трябва да се поискат оставките на министъра на вътрешните работи и директорката на Гранична полиция.Радев какво чака,да има още смъртни случаи ли?
31
0
 
4
 
! Отговори
Rip europe преди 1 година
Има нещо гнило в тая ши**на гейропа . Мен на летището още малко ще ме оставят по слипове и ми тършуват в раницата да нямам бомба но пък хиляди главорези и талибани влизат в Европа и ги посрещат с отворени обятия . Та как си мислите че ще свърши това !!!???
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото срарвнява със САЩ, ама бюджета им за защита на година, е повече от колктото сумираните ни държавни бюджети за цялото ни съсщестувване ...
29
1
 
5
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Обстрел с калашника, още от границата. След първия, няма до последва втори автобус. Преди 1989 думата "граничар" означаваше "респект". Сега нашите от институционални пречки ги е страх да си вършат работата. Не са виновни загиналите. След като Деян Моллов е приел да бъде глава на цялото ведомство, се очаква да направи необходимите промени, а не само да се взема добрата заплата и да тупа топката. Има барети, има СПС, които знаят как да задържат автобус - да организират обучения, или да дежурят.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като мигрантите имат средства да плащат на трафиканти трябва и След това да се грижат сами за прехраната си и да заплащат наем в лагерите. Държавата няма пари за децата, пенсионерите, работещите, а за задоволяване на всички нужди на тези наглеци има. Има хиляди декари пустеещи ниви, да ги пратят да работят и заслужат хляба си.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наглеците на границата бъдат посрещани с автомати нашествието им ще бъде ограничено.
26
0
 
5
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Всички бежански лагери трябва да бъдат закрити, а обитателите им да бъдат изхвърлени зад границата. Вчера една от телевизиите с удоволствие и удоволетворение съобщиха, че всички бежанци са добре. С какво са заслужили това внимание виновниците за смъртта на нашите полицаи?
25
1
 
12
 
! Отговори
Любомир Георгиев преди 1 година
Хората извършващи специална дейност не са обучени да испълняват работата за ноято са назначени..........Да това сте вие който ги убихте.......Системата.........връскарството......Вие който разрещавате на криминалният контингент да карат със сини буркани........и са убива хора по улиците безнаказани..........
24
0
 
8
 
! Отговори
Любомир Георгиев преди 1 година
ДА така е хора НЕКОМПЕТЕНТНИ СА ДА ДА КОЙ Е ВИНОВЕН..........Отишли са там да си искарат хляба.....И кво намерили смърта.........ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТА ИМ....НИТО СА ПЪРВИТЕ НИТО ПОСЛЕДНИТЕ,КОЙ Е ВИНОВЕН............ДЪРЖАВАРА .......КОРУПЦИЯ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.....СИСТЕМАТА ,КОЯТО НЕ И ПУКА ЗА ДЪРЖАВАТА......ДА ДА СИСТЕМАТА НА КОЯТО НЕ И ПУКА ЗА ХОРАТА И СЛУЖИТЕЛИТЕ КОЙТО ЗАПЛАЩАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТА ВРЪСКАРСТВОТО И КОРУПЦИЯТА В ДЪРЖАВАТА........ИМА ЛИ ДЪРЖАВА В СВЕТА В КОЯТО КРИМИНАЛНИЯТ КОНТИНГЕНТ ДА Е
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам от полицеска работа, но като човек живял достатъчно, катргорично мога да кажа, че е огромна грешка да опитваш да спреш автобус, като спреш пред него с лек автомобил. Това е недекватно и грешно решение! Можеха да сложат шипове, можеха дори да го следват докато му свърши бензина. Грешно решение на полицая, управлявал автомобила, без да оправдавам престъпниците разбира се.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако патрулката беше Волга с еленче, щеше да понесе автобуса с цената на леко обелена боя. Но съвременна кола ще се сгъне както се е сгънала. Мир на душите на двамата клетника.
21
4
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Рискове нъ професията ! А са учили и а са станали попове !
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е далаверката да шава! Какво тук значат двама служители? Само да попитам, кой ги е инструктирал да стоят в кола, която изпълнява роля на спиращо препятствие на голям автобус? Що за нелепо решение? Това си е живо самоубийство.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е предоставил им автобус на тез имигранти идващи от Турция,като на екскурзия с обиколка из страната или на почивка на Черно море,че обикалят край морето как диверсанти и дилъри на бяло,зелено,кафяво за трева,кристали най-модерни или самите те са каналджии в конкуренция се внедрили,нещо не приличащи на желаещи за работи при предприемач,щом самите се по издигнали да работят за тях си по задруги техни пак за тях си,че да се сдобият с автобус международни превози по линии и карат на пазара Одрин
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога милицията ще стане полиция?
17
12
 
18
 
! Отговори
Бончо преди 1 година
Момчетата са свършили работата си - автобусът да бъде спрян. При всякакви условия! Млъкнете и помнете, че тези полицаи си свършиха работата! Няма загинали български граждани, няма други жертви точно заради тези двама мъже. А техните шефове са виновните за тяхната смърт! Тях обаче не плюете, вашта мама!!!
16
2
 
24
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 1 година
Ами прав е човека! Ако не се вземат спешни мерки и милицията да стане нормална европейска полиция , това няма да е последния случай
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се обърне каруцата , пътища много .За мен най -логичното беше да изскочиш от колата и да бягаш ,пък после ако ще да те уволняват .Виждаш как лети рейса с бясна скорост , минал няколко проверки, ясно ти е че дори да спре , ще те помле 10000 %/,а от рязкото спиране -отзад ще се.надънят и другите патрулки.Плюс това гонещите го колеги са 2 екипа .Ако са искали да го спрат ,единия щеше да го изпревари и да му попречи пътя . Ама да не са луди да се самоубият.