Ѕойко Ќайденов: »ма и помощ от полици€та в трафика на мигранти

√ранична полици€ тр€бва да изпълн€ва задължени€та си, категоричен е той
26 авг 2022 21:30,  расимир јнгелов
12

"“ук по-скоро проблемът е в липсата на държавност в последно време. ѕосто€нно се смен€т правителства, посто€нно сме в криза, но специално в областта на правосъдието този проблем ескалира", за€ви бивши€т директор на Ќационалната следствена служба Ѕойко Ќайденов в студиото на "ƒен€т ON AIR".

—поред него част от трафика на мигранти се осъществ€ва с помощта на ћ¬– и тези схеми могат да бъдат разбити, ако има политическа вол€. ѕо думите му говорим непрекъснато за гол€мата корупци€, ко€то убива, а последни€т случай също е корупци€.

ќще по темата
"“ози младеж в момента е задържан, предстои наказателен процес срещу него, нека да видим съдът какво ще приеме накра€. ¬ качеството си на адвокат бих казал, че има много големи резерви към такова обвинение за умишлено убийство. Ќе виждам как този младеж е имал какъвто и да било мотив да убива тези хора", об€сни Ќайденов пред Bulgaria ON AIR.

“ой постави редица въпроси: «ащо този автобус е стигнал от ћалко “ърново до Ѕургас, без да бъде спр€н?  ак този автобус, който е абсолютно бракуван, от 2 седмици продаден, се движи н€къде по страната с фалшиви регистрационни номера? ¬ същото време посто€нно текат акции за проверка на наркотици и алкохол и се отчитат по 20 души хванати - как никой не спр€ този автобус?

Ќеговото мнение е, че бежанците са най-малки€т ни проблем, а "√ранична полици€" тр€бва да изпълн€ва своите задължени€ на границата, където е построена ограда. “е тр€бва да € поддържат, да използват всички технически средства, които са заложени.

"ѕредстав€те ли си, че един граничен полицай на най-ниско ниво, който видимо забогат€ва в рамките на 2-3 години, ще бъде държан от ръководител€, ако той не получава нещо. »ма една верига, в ко€то се покриват взаимно. ¬ ц€лата тази верига едно слабо звено ако има, т€ се къса и всичко пропада", каза Ќайденов.

“ой см€та, че проблемът се корени в липсата на държавност и целенасочено са разрушени структурите, които са работили за борба срещу престъпността.

¬ижте идеото с цели€ разговор.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


12
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ўофьорът на автобуса не е на 15 години. Ќа «апад малолетните минават на специален скенер и по костите установ€ват възраста на уж малолетните.
8
1
 
2
 
! ќтговори
јнгелина преди 1 година
Ѕез участие на "родната полици€" ,нико€ престъпност не би била възможна.—амо ,че в този случай най- големите виновници са хора с политическа власт и по най- високите етажи на службите по миграци€.....те "управл€ват и контролират" схемите и далаверите ,тези на по- ниските нива са само "амалета".
7
0
 
0
 
! ќтговори
!!! преди 1 година
ѕълни простотии се изписаха по случа€.» то от хора теоретици без никаква реална представа за това как се охран€ва границата. Ќ€ма как да има чадър от √ранична , защото на браздата са смесени екипи от ц€лата страна , от ќхранителна и военни.“е не се познават и вс€ка см€на си с други момчета.ѕроблемът е в теренът и големи€ периметър обслужван от един екип ,пон€кога 2км.» това патрулиране става пеша.“е сто€т в турско и ни наблюдават,щом екипа мине зна€т,че могат да прескочат оградата.“ова е.
6
1
 
8
 
! ќтговори
SS преди 1 година
 ога ще бъде из€снен въпроса  ќ… ¬«≈ ѕј–»“≈ Ќј ћ»√–јЌ“»“≈ ƒј ѕ–≈ћ»Ќј“ √–јЌ»÷ј“ј ? Ќ≈ўќ —≈ ќЅЏ– јЋќ ћј… ѕќ ¬≈–»√ј“ј » Ќя ќ… ( по вс€ка веро€тност) Ќ≈ —» ѕќЋ”„»Ћ ѕ–ќ÷≈Ќ“ј ?
5
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬секи който е забогат€л може да е имал неравен старт. »ли предимство. «атова никога не може да се каже че парите са честни. ќсвен ако не се докаже че се трудиш €ко и си почнал от нищото и хората с радост ти ползват услугите без издевателства и измами. Ќо за всеки новороден който идва и вижда как другите са много напред и никога н€ма да ги настигне, тази система ще бъде несправедлива. «атова идват болшевиките и заграбват и отвар€т лагерите, но създават несправедливост от друг тип. ¬секи граби.
4
2
 
4
 
! ќтговори
јЋ≈Ћ≈!!! преди 1 година
Ќе знаех, че името Ѕойко е толкова попул€рно! ѕреди √≈–Ѕ дори не б€х чувал за такова име.ј ей го на сега - Ѕойковци на камари!!! Ѕойко Ќайденов, Ѕойко –ашков...
3
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќл€ха се с този непълнолетен шофьор. Ќо ще отшуми. ƒокато има търсене ще има предлагане.
2
9
 
0
 
! ќтговори
»во преди 1 година
«начи по думите на тоз всеки който забогат€ва е престъпник... ѕу да се и простите адвокати ! ’ората работ€т и се развиват ! ј и всички у фейсо викат, че на куките заплатите са им високи !
1
2
 
7
 
! ќтговори
нищо лично преди 1 година
майтапа ше е ако и загиналите полицаи са участвали в трафика . в момента всички са виновни до из€сн€ване на случа€ .