Катрин де Бол: Трагедията в Бургас показа риска, на който са изложени полицаите

Директорът на Европол е на посещение у нас
31 авг 2022 18:25, Нели Христова
14

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Директорът на Европол Катрин де Бол, която е на посещение в България, дава в момента брифинг пред медиите.

"България винаги е била доверен и надежден партньор в Европол. Имали сме отлично сътрудничество със страната както на стратегическо, така и на оперативно равнище. Това каза на брифинга в МВР Катрин де Бол.

„Ние сме на официално посещение, което е част от обиколката на ръководния екип на Европол в европейските столици. Целта е да разберем от държавите членки каква е тяхната оценка на сътрудничеството им с Европол. И също така по-добре да се борим с организираната престъпност и тероризма в Европа”, каза още тя.

Де Бол отчете, че през последните пет години се наблюдава трикратно увеличаване на обмена на информация между българските служби и Европол. „Нашето сътрудничество доведе до много успехи в борбата с каналджийството на мигранти, трафика на хора, контрабандата и производството на незаконни цигари, подправяне на валута, контрабанда на други стоки”, допълни тя.

Директорът на Европол посочи, че през 2021 г. е подобрено сътрудничеството чрез предоставяне на аналитична подкрепа от страна на агенцията, в резултат на което българските власти са успели да проведат „изключително успешни” операции срещу организирани групи, замесени в печатане на висококачествена фалшива валута - евро.

Де Бол спомена незаконната миграция и каналджийството на мигранти. „Знаем за трагичните събития в Бургас, където двама полицаи загубиха живота си. Тази трагедия показа още веднъж на какъв риск са изложени ежедневно полицаите. Показва и как престъпните мрежи работят динамично и бързо се адаптират към новите условия”, е нейното мнение.

По думите ѝ ситуацията в Европейския съюз се е променила драматично, ето защо е имало необходимост от засилване ролята на Европол и необходимост от укрепване на съвместната дейност на държавите членки.

В рамките на визитата си тя се срещна със служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, с главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, както и с ръководители на структури във вътрешното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Кон ве Кон... :)
11
1
 
3
 
! Отговори
Милиционер преди 1 година
Трагедията в Бургас показва идиотизма и липсата подготовка и адекватно поведение на полицаите в подобна ситуация. Показва и тоталната некадърност на шефовете в МВР. Тези шушумиги вместо да поемат отговорност за провала на системата, лицемерно взеха да чуруликат какви герои били въпросните полицейски служители и как жертвали живота си за..... един господ знае за какво!
10
0
 
0
 
! Отговори
Убиват ни в Европа преди 1 година
Български Терористи изтезават хора на територията на целия Европейски Съюз, във Виена Австрия ме смачкаха!Подадени са сигнали до МВР, ДАНС и Прокуратурата, ЕК, ПАСЕ, ООН, ЕП и никой не се интересува! Бандата е близка до Юлиян Борисов Георгиев от Перник и Румен Николов-Пашата!Казвам се Мирослав Германов и съм жертва на терор
9
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Закривай направо държавата. По едно парче за всеки от съседите. Ще бъдем мнооого по-добре. Без значение, кой къде ще се падне. Очевидно е, че не умеем да я стопанисваме. Татко казваше "Аз хубаво няма да видя ама за теб ще бъде добре". Това казвам сега на моите деца. Неприятно наистина - 32 години преход без кой знае какви резултати... дори трагично.
8
0
 
3
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
най-много бройната и нищо не правеща държавна сбирщина -милиция!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
порнография или мало0умщина и сега всички да ги спасяваме и мислим тези с пагоните! милите ми карикатурки които сами са си избрали да станат такива! само да споделя че самото видео само по себе си е показателно за острия ум на нашите полицай! ако бях от семейсството на човека който не е шофьор щах да съдя колегата си заради убийство!!! безумие което е олицетворение и същината на българското полице! пезпардонно и безнаказано поведени без много мозък и яко далаверки да има!
6
1
 
0
 
! Отговори
DEA преди 1 година
Do 4 tashto se e.dovliakla tova nekompetenntno niderlansko policeisko kurve mi da vi okrade bre glupaci neznaeteli hora koito opraghniavate tas profesia do po gramotnite mi da vi otkrade truda i evropeiskoto vuznagraghdenie za tova katsi bruknesh.v portfela i poglednesh i vidish che nema nikoi egie horata koito sa vigo opraznili
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да станат доценти! Що я работят тая рискова работа?
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая за какво се е довлякла ? Да не иска процент от трафика на мигрантите ?
3
8
 
7
 
! Отговори
Костя Копелейкин преди 1 година
Давай Катринче искам да изловиш всички Русоробчета тука и да ги вкараш в Белене, чувам че си мечтаят от доста време да са там.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кого е сътрудничела тази г-жа? Защо не каже, какви са били обстоятелствата - пара на самотен остров или някои от добрите държави със силно понижена фискална активност?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите на терен са лица без връзки, връзкарите са на бюро и им дават неточна, ненавременна информация и от там идват проблемите.