Няма загинали и пострадали при наводненията в Карловско

Директорът на пожарната: Водите на река Стряма са невиждани
2 сеп 2022 14:37, Елка Василева
2
Няма загинали и пострадали при наводненията в Карловско
Кадър: bTV

Няма загинали и пострадали. Това не ни прави спокойни, че няма застрашени хора. Това заяви пред bTV директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов.

Още по темата
„Розино, Кърнаре, Слатина, Столетово, Каравелово и Богдан са местата в беда в момента. По цялото поречие на река Стряма сме разположили доброволци. Предупредили сме кметовете да наблюдават реката да не стане опасна и за други населени места. В момента водите на река Стряма са невиждани. По-голяма е от река Марица“, добави той.

Той допълни, че село Богдан на практика е откъснато от цялата община.

„Тази нощ над Клисура във водосбора на Стряма е паднал 194 литра на квадратен метър дъжд. Тежка е ситуацията. Пълна евакуация не можем да проведем. В момента указанията са тези хора, които са затворени в къщите, да се качат на високите етажи - временно да запазят живота си“, каза още Николов.

Той допълни, че от всички области пристигат спасители и лодки, включително от Столична община. Водолази и алпинисти също помагат при спасяването, военното поделение също.

„За съжаление, хеликоптерът не може да излети в това време. До края на деня очакваме стабилизиране на времето“, добави Николов.

Междувременно стана ясно, че военните са спасили възрастна жена в село Богдан, за която се бяха появили съмнения, че е загинала при приливната вълна в село Богдан.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А трябваше ли да има?
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На късмет е. Големите наводнения носят злато. Местните да хващат лопатите.

Спонсорирани публикации