С близо 50% скача цената на водата в Ямбол от 1 септември

Предвидено е увеличение за всяка следваща година
Обновена: 8 сеп 2022 17:07 | 8 сеп 2022 17:07, Анисия Иванова
10
С близо 50% скача цената на водата в Ямбол от 1 септември
Снимка: Pixabay
Комисията за енергийно и водно регулиране е одобрила новите цени на водата в област Ямбол със свое решение от 31 август, става известно от съобщение на сайта на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) – Ямбол. Поскъпването е в сила от 1 септември, уточниха за БТА от ВиК дружеството.

Поскъпването е най-голямо в Ямбол и Елхово – 48 процента. Причината е, че в двата града бяха изградени пречиствателни станции и се въвежда услуга за пречистване на отпадни води. Така жителите им ще плащат вече 3,94 лева с ДДС за кубик вода, вместо досегашните 2,66 лева. В останалите населени места в област Ямбол цената става 3,43 лева с ДДС за кубик вода.

Одобрен е и новият петгодишен бизнесплан на местното ВиК дружество. Според него е предвидено увеличение на цената на водата за всяка следваща година. През 2023 г. е предвидено кубик вода да стане 4,45 лв. с ДДС, а през 2026 г. – 4,93 лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Да се радват че не е 100%.До тук се докарахме, но човек трябва да гледа позитивно.
9
0
 
3
 
! Отговори
мнение преди 1 година
ако се спре поливането на градините в дворовете с питейна вода мисля че голяма маст от проблема с водата ше се реши . сигурен съм има и автомивки които използват питейна вода . а за една етност дето не плаща и краде водата да не говорим .
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАНкоДа искаме ! Ако не знаеш Ямбол се е освободил от турско с Съединението против което е Русия .Тоест Ямбол е български въпреки Русия !!!Санкции са много ползени за Русия те самите си ги искат и им се радват :) Други *** въпроси имаш ли ?
7
2
 
0
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
До БАНко. Разбира се че искам санкции срещу руския агресор. Но друга е темата. За водата говорим. Разходите са големи,за да я имаме чиста в чешмите си. Затова одобрявам,да е скъпа. Така ще изградим навик,да не я пилеем напразно.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що тъй водата да не идва от Русия или пикрай Русия увеличават всичко тъй им е изгодно
5
0
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЯМБОЛИИ , ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ ???
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви честит радевия кабинет. След изборите герб ще ви види още повече сметката, като надуе цените с 30 процента и каже че всичко е заради правителството на петков.
3
0
 
2
 
! Отговори
ВиК преди 1 година
Само от наводненията, водата беше 200 литра на квадратен метър. Значи, пет квадрата - един кубик, по 4лв кубика, това са много пари.
2
0
 
4
 
! Отговори
хубу де преди 1 година
а КЪДЕ отиват ПАРИТЕ?Водата е БЕЗ пари за ВиК,ремонти няма!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪВ ВАРНА ВОДАТА Е 4.54ЛВ