Еднократна помощ за ученици е отпусната на 60 000 семейства

Тя е в размер на 300 лева
15 сеп 2022 11:00, Красимир Ангелов
9
Еднократна помощ за ученици е отпусната на 60 000 семейства
Снимка: БГНЕС

Еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи и осми клас в държавни и общински училища, е отпусната до момента на близо 60 000 семейства. Това показват данните на Агенцията за социално подпомагане.

Кандидатстването за този вид подпомагане продължава до 15 октомври.

Помощта се получава независимо от доходите на семействата. Целта й е да подкрепи родителите в подготовката на учениците в началото на учебната година.

Сумата от 300 лв. се изплаща на два пъти по 150 лв. Първата половина се получава след влизането в сила на заповедта за отпускането й. Втората част се изплаща в началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Само за най-богатите преди 1 година
не е проблем подготовката за новата учебна година. Поне 80% от учениците от първия до последния клас трябва да получат такава помощ от държавата. Ако някое семейство не успее да накара отрочето си да посещава учебните занятия през годината, занапред такива помощи да не получава. Не призовавам да връщат вече взетите пари, защото всички знаем кои не ходят на училище. От техните родители пари обратно не можеш да вземеш, а да им се удържат от помощите е забранено със закон, нали са привилегировани.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромите вече наброяват 60 000 семейства. По мининум 10 чавета- 600-700 000 роми на които им плащат да учат, плащат им да гласуват и им дават социални, за тях отказ няма. Защото социалните знаят, че иначе ще има бой, кютек, крошета. Забил гарите само закони и да плащат за всичко.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 Парите за магистралите са платени предварително. Не е ясно строителят какво още иска като самият Борисов и г-жа Лиляна Павлова заявиха, че магистралите са предплатени за години на пред. Още лот 1 не беше започнал той заяви, че е предплатил и за 8 и 9 лот на магистралата. Тази година, защо реваха за 6,5 милиарда лева незнам.
4
1
 
4
 
! Отговори
За укри 40лв/ден преди 1 година
за български ученици - 10лв/ден!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 "С един лев ако заплатата ви надвишава ви отхвърлят и помощ не получавате." Май не четем - "Помощта се получава независимо от доходите на семействата."
2
0
 
4
 
! Отговори
Субсидия от стотинки преди 1 година
От къде ги намират тези пари, че дори и помощи отпускат. Сигурно Бойко Борисов ги е икономисал от строежите на магистралата Хемус. С такива прости политици като него, тази магистрала ще се строи още не 50, а 100 г. Честито на строителите и протестиращите българи.
1
1
 
10
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Познайте Цвета от Раз!

Спонсорирани публикации