КНСБ стартира национална протестна кампания

Надсловът е за защита на доходите и работните места
19 сеп 2022 08:12, Елка Василева
25
КНСБ стартира национална протестна кампания
Снимка: КНСБ

КНСБ започва национална протестна кампания под надслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!".

Началото ѝ ще бъде дадено в 13 часа в т.нар. триъгълник на властта в София - пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството, съобщи БНР.

Синдикалната кампания ще продължи един месец и през това време ще се проведат различни акции в отделните региони на страната, по предприятия и институции. Основните искания на КНСБ са свързани с повишаване на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза.

При откриването на кампанията ще присъства цялото ръководство на синдиката, както и лидерите на федерациите и структурите му в страната.

КНСБ настоява за мерки за насърчаване на колективното трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка.

Другото основно искане на КНСБ е свързано с промени в регламентацията на така нареченото сумирано изчисляване на работното време, за което вече над 100 000 души чрез подписка изразиха своето недоволство от сега действащите текстове по темата в Кодекса на труда.

Ще бъде представена и визията на КНСБ за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 години. Изготвеният от синдиката меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера ще е в центъра и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-депутати от основните политически сили.

От синдиката заявиха, че всеки участник в предстоящите парламентарни избори трябва да знае, че на първо място е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди като папкаха кротуваха сега като няма аванта протести
17
0
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Времето вече не става за море.
16
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Майната му на КНСБ :)))
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Са не разбирам срещу кого? Кирчо вдигна доходи безумно. Радев управлява вече 4 ти служебен по 3 месеца, та година. Явно подкрепа на тиквун
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата пак е развързал кесията.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е наредил Борисов на Пламинчу. Той милия сам никакво решение не може да вземе. Хубавото е, че вече КНСБ е 1/4 от това което беше при Желязко Христов.
12
2
 
10
 
! Отговори
Бачкатор преди 1 година
Че КНСБ имат ли членове?Аз не познавам някой да членува там защото при капиталистите такава организация е табу и ай си се записал,ай си извън портала!Членовете им са разни чиновници и канцеларски чешимъдурници на готова заплата,колкото за парлама...което е без значение!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доходи ли? Който иска доходи да работи. И да работи нещо доходно. А не да чака на държавата и синдикатите да му дадат нещо. Пари на бедняци не се дават - защото ще ги изхарчат и пак ще ревнат. Накарайте ги да се квалифицират и да си намерят добра работа, тогава сами ще си изкарват парите.
10
1
 
1
 
! Отговори
Гоичовци преди 1 година
Ама какви са тези коментари тука бре хора? Ама моля ви се! ПрОФФФсъюза ще иска 1 лев повече на месец. Какво искате вие бе? Не стига че болшевиките из ча ди я са ви оставили живи ами неблагорниците пари искат. Яяяяя
9
2
 
3
 
! Отговори
В КНСБ... преди 1 година
...имат една девойка, Ваня Григорова, за която съм готов да скоча от Голдън Гейт. Способен кадър. Но синдиката не прецени добре факта, че при Бойко нямаха никакви търкания, както и Подкрепа. Не трябваше да допускат да се стигне до това положение да се свали с измислени протести добре действащо правителство. Последните години доказаха безмислието на това. Бития бит, и т.н., нещата ще си дойдат пак на място.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ге рбавите под..ги пак се активираха предизборно.Защо не защитаваха доходите при управлението на мутрата,когато бяха много по-ниски,а сега са се присетили?Тогава се криеха като мишки,добре мотивирани от тиквата.Доходи се защитават пред работодателите,а не пред президентството.
7
0
 
7
 
! Отговори
Няма нафта, няма газ преди 1 година
При ковид кризата бяха подпомогнати финансово частни фирми на наши хора, така че и при енергийната криза ще е така.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Герб никакви доходи няма да има, всичко се прибира в чувалите и се изнася в техните вили в Турция или Дубай, офшорки. Герб е пирамида като пирамидата на Ружа Игнатова.
5
1
 
14
 
! Отговори
Въпросче преди 1 година
ТЕЗИ кои Бяха и КОЙ им плати та чак сега се сетиха.....
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КНСБ и ПОДКРЕПА са послушки на БСП, ДПС и руското пАсолство! Те са един вид легални, мафиотски структури....ако знаете какви пищни банкети си организират по няколко пъти в годината......за милиони са. В 5 и 6 звездни хотели се вихрят оргийки от висши членове на различните видове организацийки. По 50‐100 човека се събират УЖ на лекции и конференции с ядене, пиене, танцьорки, екстри....а членовете им бачкатори им пълнят касите с членски внос....а за "протестите" им плащат други....
3
2
 
16
 
! Отговори
зер преди 1 година
Айде и канесебето нададоха вой. Тлъсти шефчета "синдикати" дето цял живот една тухла нв са мръднали, се хранят от наще пари и карат мерцедеси и ни дават наклон как да работим
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кампания? А защо са два синдиката, забравила съм. То няма значение, де! Другият къде е?
1
2
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
Тази ЗИМА ще се къпя у ДУНАВ А