КНСБ отчита над 50% инфлация, иска компенсации поне с 20%

Някои стоки като олиото поскъпнали двойно
62
КНСБ отчита над 50% инфлация, иска компенсации поне с 20%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Искаме политиците да разберат колко е важна темата с високите цени. Около 18% официално е инфлацията, но ние отчетохме над 50%, а някои минаха и 100%, като например олиото. Това усещат хората, затова искаме поне с до 20% да бъдат компенсирани доходите. Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки към властта. Това коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Nova news.

Още по темата

По думите му към юни в сектор "Индустрия", заплатата е нараснала с около 280 лева, така се приближава до компенсиране на инфлацията. "В сектора на услугите обаче заплатите са увеличени с около 14%, докато в публичния сектор са едва 8%. Земеделските производители получават между 15 и 20% от крайната продажна цена, останалите - в търговци. Трябва да се осветли цялата верига", категоричен е синдикалистът.

Според него 200-300 млн. лева от допълнителните приходи ще са нужни за компенсации. "140 млн. от тях трябва да отидат до бюджетните системи. Енергийните помощи за бедни трябва да бъдат разширени. 620 лева не стигат за сметките, с тях могат да се купят около 3 кубика дърва, а миналата можеше 7-8 кубика. Трябват още толкова като пари, за да имат средства за дърва. Същото важи и за клиентите на "Топлофикация", където ръстът е около 30%. За енергийните помощи са нужни 1 млрд. на месец", разкри той.

Димитров споделя, че може да видим фалиране на болници и училища, ако не им се помогне с цените за отопление. "Без правителство ще бъде по-зле, нови избори през зимата ще доведе до разочарование и делигитимация на изборната система, ще гласуват не повече от 20%", прогнозира той. И допълни, че акциите на КНСБ продължават по сектори, браншове, региони и по предприятия, където не е достигнатото нужното увеличение на заплатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: цениинфлацияКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
12
 
! Отговори
Тези вождовете преди 1 година
на КНСБ какво работят? От къде им плащат заплатите?
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намалете цените защото те не са реални, а спекулативни от алчните производители и търговци. Правете проверки и налагайте санкции и то солени. Защо в САЩ чрез увеличаване на лихвите искат да върнат инфлацията до 2%, защо това да не стане и в Европа и България? Пари за увеличаване на доходите няма, но могат да намалят цените.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големият враг на българинът е че бързо забравя. 1996 се завръща смехурковци.
33
6
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Кофичка кисело мляко не е била 70 със.,а над 1 лев.Ти явно пазаруваш продукти с изтекъл срок на годнот или откровено лъжеш.Все пак всички пазаруваме,нали?
32
3
 
2
 
! Отговори
МВР ЦИГАНИ ПК преди 1 година
МВР е инсталирал пулограмотни полицаи в РУ БОБОВ ДОЛ които слугуват буквално на Ц/И/Г/А/Н/И и тероризират новодошли Софиянци!Тежко изостанали Полицаи по близки до Терористи отколкото до нормални хора! В Бобов дол е АД, Ц/И/ГА/НС/КИ АД!Казвам се Мирослав Германов и полицаи и роми ме изтезават в Бобов дол!
31
9
 
3
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Инфлацията я прави любимия ти Путин. И любимия ти *** да дойде инфлация ще има, даже по- голяма. Защо за 12 г. Боко Харам не направи така, че икономиката ни да е по- малко от влияние на подобни процеси.
30
3
 
1
 
! Отговори
Циганско МВР преди 1 година
МВР е инсталирал пулограмотни полицаи в РУ БОБОВ ДОЛ които слугуват буквално на Ц/И/Г/А/Н/И и тероризират новодошли Софиянци - удрят с ЕЛЕКТРОШОК !Тежко изостанали Полицаи по близки до Терористи отколкото до нормални хора! В Бобов дол е АД, Ц/И/ГА/НС/КИ АД!Казвам се Мирослав Германов и полицаи и роми ме изтезават в Бобов дол!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джим Кери казва че ако медиите не работят за 1 месец 70% от световните проблеми ще изчезнат, за тва rm -rf *
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пламене,защитавай твоите членове пред техните работодатели,а не вдигай пушилка по принцип,за да напомняш отвреме на време за себе си и да заслужиш парите на тоя,който ти плаща.
27
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Тия как се сещат да изпълзяват все преди избори, когато няма правителство и цялата им пушилка е лишена от смисъл? Сега като реве и организира протести кой ще гласува в парламента желаните промени? А да, то е момента парламента не работи, ама като минат изборите КНСБ пак ще заспи зимен сън и така до следващите избори! Тия изпълзяват все в моменти в които изпълняването на гръмките им желания е невъзможно колкото да отчетат дейност и после пак почват да папката от държавната софра!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хранителните стоки от първа необходимост са поскъпнали в пъти. Примерно кофичка кисело мляко преди всички тези истерии беше 70ст, а сега е 1.60лв - повече от два пъти! Кашкавалът от 8лв/кг сега е твърдо над 25лв/кг - 3 пъти! Яйцата от 23ст за брой сега 50ст. - двойно! Безалкохолни, боза, бира, сладкиши са минимум тройно по-скъпи. Класическата баничка е вече лукс стока. Масово се продават по 2.50-3лв.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олио не пием. От 15 г. съм на зехтин, който горе-долу си е на същата цена. Лицемерният синдикализъм отдавна не ме интересува. Мислят се себе си тия таракати, не за бедния народ. Защо е беден народа? - Защото е "много умен"!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На служебното правителство му остава още една седмица,ама Пламенчо сега решил да се изока.Чии ли интереси защитава предизборно,или да не питам?
23
1
 
12
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Какви компенсации искате бе неграмотници. Нали именно всякакви компенсации вдигат същата тази инфлация. Всеки ще ползва толкова колкото изкарва. Времената са трудни и без затягане на колани няма да мине. Винаги съм се чудил как може да има организации като КНСБ, които скачат не за членовете си а по сигнал за участие в политически борби. Хрантутници на властта, които се подиграват на хората. Кога ще видим КНСБ на протест против Буда да речем. За 12 години няма нито един такъв. Ревизия на Панчо
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да не е решил да участва в изборите,или е клакьор на оня,който му плащаше години наред за да си трайка.
21
1
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Тоа, баце, е направен да говори уж в защита на хората, ама си е от партията. Масова манипулация се прави когато и добрите и лошите са твоите.
20
5
 
6
 
! Отговори
Нео преди 1 година
КНСБ или НСИ - някой лъже за инфлацията. Да се срещнат и да се разберат. И в двата случая прецакан е народа. Иначе за лъжите си имаме безапелационен шампион - господата от Подмяната!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се въведе необлагаем минимум до линията на бедността!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната заплата трябва да е еквивалент на 750евро!!!! България се мачка и държи в беднотия!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към коя власт,бе?Към служебната ли?Ай сиктир,гербави ***.Сега се сетил колко сме бедни.