Бездомни котки, вкиснала храна, наркомани в парка - сигнали от Helpbook

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
11 окт 2022 19:38, Анисия Иванова
32
Бездомни котки, вкиснала храна, наркомани в парка - сигнали от Helpbook
Снимка: Helpbook

Не веднъж сме дискутирали по проблема с бездомните кучета, но се оказва, че такъв има също и с бездомните котки. Ето с какво оплакване се обърна наш потребител чрез платформата на Helpbook.info към отговорните органи:

"Искам да сигнализирам за безразборно размножаване на бездомни котки в град Видин, Химик 11. Котките постоянно стават безконтролно повече и повече. Това създава предпоставки за развитието на различни болести и зарази като котешка тения и тн. В непосредствена близост е и детската градина 10 радост, която е напълно активна и котките я обхождат и нея редовно. Друг проблем е, че котките повреждат боята на автомобилите на гражданите, което са щети за стотици, а в някои случаи и хиляди левове, за да се оправят. Не на последно средата не е много подходяща и за самите котки - често загиват в резултат на болести, прегазване, натравяне и тн. Моля общината, четири лапи и други подобни организации да обърнат внимание и да вземат мерки, защото това е проблем, който ще се развива прогресивно и в бъдеще. Всяка женска котка ражда по няколко котета по няколкото пъти на година. Замислете се как ще завърши това. Моля молбата ми да не се възприема като омраза към животните, защото това далеч не е случая. Лично се радвам на котките и имам собствени, но в частен имот, а междублоковите пространства не са нито частни, нито приюти за животни. Благодаря предварително!“.

Неколкократно сме получавали сигнали за липса на осветление в парк "Св. Св. Петър и Павел". Този път ни писаха относно не по-малък проблем: "Вече втори път през деня в парк пълен с деца и достатъчно оживен, за да се позволява подобно нещо, виждаме наркомани, които буквално пред нас си поставят инжекции и изпадат в летаргия. Най-голяма концентрация на този континент има около самата църква. Хората са ужасени и не знаят към кого да се обърнат. Това е ежедневно, твърдят живеещи наблизо.

В друг сигнал наша потребителка апелира към

БАБХ да извърши проверка на заведение за хранене

в район „Младост“, тъй като й е била продадена вкисната храна, с която е трябвало да вечерят бременна жена и малко дете.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Abe vi nqmate li si drugi problemi mi s jivotinkite se zanimavate kupi im edi choval xrana naxrani gi i nqma da gi vijdash cql den se nqkoi trqbva da vi pomaga boqta na kolata im razvalqli zaradi takiva kato vas sa bezdomni i bolni
26
4
 
4
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
В нормалните държави бездомни животни няма, освен кучетата трябва да се приберат и всички котки. Който иска животно да си го гледа у тях и да носи отговорност за него
25
1
 
11
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Ако не са котките ,най много зараза носят мишките ,и влизат навсякъде,през шахти ,тръби и т.н.Но нали някой се прави умен ,само слабоумни хора може да подават такива сигнали ,и бял ден да не видят цял живот .
24
3
 
16
 
! Отговори
Мав преди 1 година
Все невинните бездомни животни ви пречат ! Комплексари ! А от наркоманите ви е страх и траете , нали ?!
23
2
 
21
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Ало господине или госпожо, ако знаете колко плъхове и мишки избиват бездомните котки няма да пишете такива глупости. Котките не разнасят болести, а гризачите соито унищожават носят много и опасни. Първо мислити тогава пишете.
22
2
 
6
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Чудесно съчетание от бездомни хора, кучета, котки , наркомани, алкохолици и фирмата БОДУ СОД , която ги пази от младежите плашила , които гледат да им откраднат и долните им *** , за да се разхождат чисто голи , а полицаите да еб...т и мъжете и жените, който им падне в прекия и преносния смисъл.
21
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В историята има доста обширен период след премахването на котките в Средновековието. Съдейки за мащабите на етноса на мнозинството от населението на Видин и "гостите" от пристанището... Само чумна епидемия сме си нямали скоро! Но логиката е желязна - котките се размножавали и пренасяли болести. Тия там да не би да облизват улични котки? И как така ще хванеш улична котка, че да я оближеш? Кой сла60умник е подал тоя сигнал? 7-ми клас има ли завършен? За Банго Васил имате един учебник по биология!
20
5
 
18
 
! Отговори
Ано преди 1 година
Само пишете, че тоя, който се оплаквам от котките, че е от Видин и става ясно, ме е клиент на психото
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете животните намира бе варвари такива! Кой ви е казал че трябва да се заключват животни по домовете.
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да дойдат виетнамците.
17
3
 
32
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Котки нападнали човек :-))) Пии хапчетата и лагай. Неграмотен си.
16
2
 
27
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 година
Котките пречели на някоя старушка проклета. Котките не нападат хора. А тенията не лети във въздуха. Колкото до коментиращата Роза - в Бургас котките са истинска атракция. Стотици хора ги хранят и снимат. Явно на никой не пречат. Пак в Бургас бездомно куче в целия град не можеш да видиш, макар и да има хиляди със стопани.
15
4
 
21
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Бездомните котки са по-малък проблем,отколкото бездомните кучета.Доколкото зная,за котките тук, в Бургас,се грижи организация на доброволни начала,която ги кастрира периодично.Но въпросът не е правно уреден.Не във всички градове има доброволни организации.А за наркоманите не ми се говори!Обществото ни е болно и става все по-болно!
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От микробиолог в ХЕИ знам,че нито една болест от котките не се предава на човека,за разлика от кучето от него се предава към човека.И такова чудо Котешка тения не съществува.
13
10
 
6
 
! Отговори
Евроатлантизъм,сър! преди 1 година
Нали скачахте за демокраДцията?!? Ето я!
12
0
 
20
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Липсата на грамотност, добро образование и съпричастност доведе до тези неща, които ги има днес. Друсат се много хора, не учат, бият възрастни хора по улиците, а политиците и олигарсите, които им нареждат правят много пари, обществото пасува и затова сме невежи, болни от всякакви болести и отхвърлени от обществото. Манипулативните медии ни лъжат и мамят, че животът ни е щастлив и че няма бедност. Медиите издигат в култ негодни хора и стават политици и правят звезди незначителни личности.
11
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много изкукали стари моми. Затова има и бездомни котки.
10
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пълна идилия. Какво красиво описание на родната демокрация
9
19
 
2
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Стар проблем, много отдавнашен. Управляващите, институциите и ние сме виновни за това положение. Някои галят бездомните котки, което е нехигиенично, дават им храна, както и на бездомните кучета, наркоманите и те не знаят защо взимат и са част от банди. Щом правиш каквото и да е, без да мислиш и без да мислиш за последствията, котешка тения и други зарази ще има, а наркоманите умират по парковете, на пейките буквално умират и са си провалили живота. У нас има алчност и безрасъдство.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има сериозни глоби за изхвърлилите домашни любимци като в нормалните държави, няма да има бездомни! И задължителна кастрация!