Да помогнем на 36-годишния Ники от Нови Хан

Близки и приятели набират средства за лечение в Турция
14 окт 2022 19:45, Петя Славова
13

Близки и приятели с кампания за набиране на средства в помощ на 36-годишния Ники Дерменджиев от Нови Хан, който страда от болестта на Бехтерев. След като преди месец състоянието на Ники се влошава, отново е нужно лечение в Турция. Близките се надяват с концерт в София и със спортни прояви в Елин Пелин да съберат необходимата сума.

Ники остава сирак през 2006 г. Тогава той все още не знае, че битките в живота му тепърва предстоят. Шест години по-късно чува страшната диагноза – болест на Бехтерев. След като в България не получава необходимата медицинска помощ, лечението на Ники, който е и с много придружаващи заболявания, започва в Турция. Тъй като страната не е член на ЕС, не може да кандидатства за държавно финансиране, предава Bulgaria ON AIR.

"Реших да започна да правя фигурки от автомобилни гуми, за да давам на хората, които ми помагат, да дам част и от мен. В момента не мога да ги правя, защото здравословно не се чувствам добре и няма как", коментира Ники.

Вече не може да събира пари за лечението си и като прави така поръчваните от близки и приятели питки. Единствено морфинът успява да овладее болките след последното влошаване на здравословното му състояние. Отново предстои път до Турция, а необходимите средства само за престоя в болницата са 4 000 долара.

"Винаги, когато трябва да направим кампания, има много хора до нас. Имаме един анонимен дарител, на който искам да му кажа поклон и респект, господине, не ви знам кой сте, но се прекланяме пред вас. През всичките тези години той е до нас и по-голямата част от средствата той ги превежда", разказва Агнеса Трайкова.

Сега дарителят се обадил, че ще преведе отново част от необходимата сума. Другите средства близките на Ники се надяват да съберат от концерта в негова помощ, който ще се състои тази неделя в София. Средства събират и от продаденото в малкото магазинче до къщата им.

Въпреки страха от неизвестното, Ники е категоричен, че ще се бори, за да помага и на жената, която го е скрила под майчиното си крило в най-трудния момент в живота му – 85-годишната Надежда.

"Ние си имаме с него един ритуал. Ей тъй като дойде – добро утро бабче, дай малко сила, стисни ме за ръката и ми помага. И си даваме сила", казва възрастната жена.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на следната банкова сметка:

Николай Желязков Дерменджиев

IBAN BG95UNCR70001521678488

Уникредит Булбанк АД

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
За Украинци има пари, а за българи няма, браво на таз държава, береме им ядове всеки ден с лъжи по бт, да не говоря за политици имаше предложение по 1 заплата да им дадем, а горкия човечец чака, а дали ще дочака
10
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Само не мога да разбера защо трябва да ходи в Турция точно за лечение а не в Германия примерно
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ДЪРЖАВАТА КЪДЕ Е? До кога ние ще й поемаме обязаностите?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засрамете се бре управници ! Засрамете се човека иска само, да живее нищо повече. Не му твябват вашите милиони той иска само , да е здрав и нищо повече.
7
1
 
3
 
! Отговори
трепнах, ама....... преди 1 година
До трепниЕдното няма нищо общо с другото и сравнението е неуместно!
6
0
 
4
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
Добре де, докато тръгне клипа има амнайсе реклами!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ЕК ЕП -КЪДЕ СТЕ ? Къде сте СЕМЕЙСТВОТО НА БОГАТИТЕ ???
4
0
 
12
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Пари има,ама много се краде.Крадете с мярка ДрОгари,за да остане някой лев и за болните клетници.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болните от болестта на Бехтерев получават безплатно биологични лекарства стига да са с платени осигуровки. Вече ако има засягане на тазобедрените стави и нужда от алопластика за протезите и за избор на екип трябва дасе плаща.
2
3
 
5
 
! Отговори
трепни преди 1 година
за концерта на Величкович пари ше имате. а за да помогнете на момчето ?
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИКОГА!!!!!!!