Скандално признание: Тестовете за шофьори давали неверни резултати

Това стана ясно, след като започна тестването и на полицатите
18 окт 2022 11:13, Александър Попов
183
Скандално признание: Тестовете за шофьори давали неверни резултати
Снимка: БГНЕС

Започна тестването на полицаи за наркотици и алкохол, като вече има положителни проби. В Бургаско още в понеделник имаше проверки в различни полицейски управления.

Започна обаче и критиката, като тя дойде от Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР). Той увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави.

"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни", смята той. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат.

"Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете", категоричен е Тенев.

Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
25
 
! Отговори
Не ми се мисли преди 1 година
какво ще излезе,ако ги подкарат и с тестовете за лоялност;)
141
2
 
22
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
144, тестовете са си ок. Федерацията си търси начин да оправдае това, че полицаи масово вземат наркотици (леки, средно тежки, тежки).
140
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя главанак ще му кажа че тая пунта-мара с лекарствата е запазена територия за бандитите. Явно и милиционерите влизат в групата на бандюгите( не че е новина де).Второ, щом си на успокоителни наркотици марш в къщи и безработен. Не може надрусан да обикаля с оръжие по улиците.Всички вземащи "лекарства-дрога" милиционери УВОЛНЕНИ.
139
1
 
31
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Да ги тестват преди работа, както шофиорите на времето.А колко ли в момента от тях ще излязат в болнични и в отпуски. Тестове всеки ден.
138
0
 
46
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.Май излиза ,че говорим за ОПГ
137
0
 
47
 
! Отговори
nilesev преди 1 година
Гадове мръсни. Синът ми беше 14(четиринадесет)месеца без книжка,докато му излезат отрицателните проби от кръв и урина. Така е ,мусора които не става за нищо, е отличен за полицай.
136
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти да видиш. Изведнъж тестовете фалшиви, а КАТ болни и нефелни горките. Що така бе Миме
135
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мхмм... 128 Мишкуват защото много от тях са на пенсия и заплата . Всеки месец това по 3500 - 4000 лв в джоба им.
134
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да ходят сега в съда да оспорват резултатите ид а ги влачат по съдилищата без книжки и работа по 2 години!
133
1
 
53
 
! Отговори
Изроди! преди 1 година
А до сега какво мълчахте, кучета смешни?
132
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете, куките са знаели че теста им ще бъде положителен и затова са "носили медикаменти" с които да се оправдаят.
131
1
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Туй ГенадитУ СЕГА ЛИ СЕТИ, че тестовете са компрометирани?Ама га ядоха кифтетата ни риваха, нали?В наше село имаме трима полицаи - двама действащи и една пенсия...НЯМА ТОЛКО' ПРОСТИ И НЕВЕЖИ ХОРА!!На вързан пес храна НЕ МОГАТ ДА СЛОЖАТ, разбирате ли?Общата им култура е като на 6 годишно!!!Ама взимат парите и чакат пенсията с 20-те отгоре, за да правят компания на пенсията, и да жулят и бичат табла по цял ден!
130
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тестовете трябва да са само причина, поради която да се направи кръвен тест. Нищо повече. Кръвният тест е най-точен. Освен това законът трябва да се промени от "след употреба" на "под влиянието". Също така трябва да се разграничи какво означава "под влиянието" т.е. да бъде както при алкохола. Там както всички знаем до 0,5 промила всичко е наред. В момента е пълен ци_рк. Кой друсал, кой пил лекарства, кой пушил марихуана преди 2 седмици, всички под ножа. И това, за да може МВР да отчита дейност!!
129
1
 
49
 
! Отговори
с тези тестове! преди 1 година
Иначе бяха супер, а сега се оказа че са фалшиви. Те и едни други тестове са фалшиви ама ....съдилищата ще вземат да се пълнят вече.
128
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе няма какво да се обясняват. Да ги уволняват без заплати за обезщтетение, без право да заемат държавна служба и ако са хванати по време на дежурство да им образуват и досъдебно производство.
127
0
 
4
 
! Отговори
Шофьор преди 1 година
До АнонименА де де. Къде е логиката?
126
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиели антидепресанти ченгетата. Ми то много народ пие ксанакс. Или го направете да е легално и теста да не води до репресия за такива хора. Не може само ушевите да имат право, че били най-стресирани. Ми то свички са стресирани. Каквото за гол Хасан такова и за тях.
125
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи за обикновените хора тестове с грешки,а сега за куките веднага се разсмърдяха,поредната глупост в тази държава
124
0
 
56
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Тестовете давали неверни тезултати. А тоя Тенев защо мишкува до сега??? Защо не е повдигал темата? Или простолюдието да гори, пък когато колегите му настъпиха мотиката, ревнал да обяснява, че резултатите били неверни и полицаите били на успокоителни...
123
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, то затова който му светне или му отчете дрегера съмнителен резултат трябва да му се направи кръвен тест.