Надзирателите минават на 12-часови смени

Намерението им за провеждане на протест остава
21 окт 2022 21:26, Анисия Иванова
6
Надзирателите минават на 12-часови смени
Снимка: Министерството на правосъдието

Преминаването от 24-часов на 12-часов сменен режим на работа на надзорно-охранителния състав в местата за лишаване от свобода бе основна тема на среща в Министерството на правосъдието днес.

Над два часа министър Крум Зарков и ресорният заместник-министър Мария Павлова разговаряха с представители на Синдиката на служителите на затворите в България (ССЗБ). На срещата присъстваха заместник-главният директор на ГД „Изпълнение на наказанията“ старши комисар Цветан Цветков и комисар Надя Радковска, началник на отдел „Международно сътрудничество и обучение на персонала“.

Преминаването от един режим на работа в друг се осъществява плавно и поетапно, съобщиха от Министерството на правосъдието.

За реорганизацията по места няма срок, преди това се провеждат разговори с различните затвори за готовността на състава, категоричен бе министър Зарков. Той и екипът му редовно са на посещения в местата за лишаване от свобода, където се разговаря със служителите на място.

Представителите на ръководството на ССЗБ и на териториални структури на организацията в страната потвърдиха заявеното намерение за провеждане на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези не компетентни коментари,защото сте злобни хорица с маки душици.Работата със престъпници не е лесна,опасна е не е много приятно,когато те заплашват и казват неща за личният ти Живот защото са те проучили с единствената цел да ти кажат,че ,,не са като другите''. Щом не сте компетентни за работата на педенциалният работник моля не коментирайте ако няма с какво да бъдете полезни,гледайте вашите работни места и давайте мнения за тях,как да ви се подобри условието на труд и да бъдете це
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я по-добре им опънете малко тестове за наркотици и алкохол на работното място. Бая пари ше спестите от 20-те заплати
3
4
 
11
 
! Отговори
Анатоли преди 1 година
Комшията Атанас е надзирател. 2 апартамента купи. Продава жиесеми и ракия на 10 торни цени на бандюгите зад решетките
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не са се преработили много............освен това имат първа или втора категория труд...............и те реват за пари!!!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-важното е хигиенистките на какви смени са, защото те гонят бандити,а другите чакат пенсията на младини и торбата със заплатите.